En sådan dag..

Idag är en sådan dag där jag bara vill ha en kram och få höra att det blir bra.

Ann å de andra är i Uppsala nu i alla fall. Där hade ju jag också velat vara i år och firat valborg ju, men men.. Det kanske kommer fler år eller nått..:)

Riksgränsen var inte jätteroligt på fredagen, var stängt på grund av blåst och lavinfara. Lördagen var i alla fall bra åkning även om det var dålig sikt och söndagen var helt perfekt, jättebra åkning och sol..:)

I övrigt är det väl plugga och träna som gäller mest. Tenta på fredag som jag hoppas hur mycket som helst att jag klarar, så håll gärna en tumme åt mig, väldigt hårt..;)

För att i alla fall komma till något positivt med dagen så sov jag grymt bra. Skönt att vakna upp och faktiskt känna att man sovit hela natten. Tränade ikväll också, grymt skönt att göra av med lite energi som jag samlar på mig om dagarna när vi sitter och pluggar hela dagarna. Imorrn blir det lite sovmorgon i alla fall. Behöver inte vara i skolan allt för tidigt..:)

Nej om jag skulle ta och roa mig med något annat en stund kanske och inte tänka på allt som snurrar runt i huvudet för en stund.

"Remember that you can't change the past but you can still get the future you want!"


Mot Riksgränsen

Så har snart den här veckan gått också då. Eller i alla fall skolmässigt för mig för imorgon drar vi till Riksgränsen för att åka skidor i helgen. Erik och Unni har lagat massor med mat och fikabröd så en sak som är säker är att vi borde inte behöva gå hungriga i alla fall...:)

Minibussen fick vi redan idag också så nu ska allt bara packas in imorgonbitti så är det bara för oss att ge oss av sedan igen. Hur många tror att jag missar avfarten i år med?!...haha.. Nej förhoppningsvis ska jag inte göra samma sak i år, men hur som helst så märkte jag ju det i samma stund som vi åkte förbi den ifjol i alla fall.

I måndags var jag och Jonatan till Piteå och intervjuade lite folk på Lindbäcks. En sak är säker, Jonatans bakdäck är inte mycket att ha på vinterväglag...:) Jag fick ju köra lite bil i alla fall, alltid kul.

Sitter just nu och funderar på vad jag har glömt att packa. Tror och hoppas att det mesta är med i alla fall. Diskat och gett Fishy nytt vatten har jag gjort också. Ge blommorna lite vatten också kanske. Sedan är jag nog redp för morgondagen.

Ni får ha det så bra i alla fall så hörs vi efter helgen!

Och hörrni, håll en tumme att det inte snöar på oss alla dagar i alla fall..:)

Riga

Så har det i stort sett gått en vecka sedan min och Anns weekend i Riga då. Började med att åka in till stan på torsdageftermiddag för att köpa med en blomma till Carro. Vi hade tittat fel på tidtabellen och lyckades därför missa bussen ut till flygplatsen, varför det istället blev taxi.

Sedan bar det då av mot Arlanda där vi stoppade i oss lite mat och sedan åkte in till Sthlm för att ta tunnelbanan ut till Carro och Calle. Väl där satt vi tjejer och småpratade om allt och inget till det var dags att gå till sängs.

På morgonen klev vi upp tidigt för att göra oss klara och bege oss ut till Skavstas flygplats. Efter att ha ätit lite lätt där var det dags för att åka ner till Riga. Flygresan tog bara 45 min, hur skönt som helst då vi bara hann upp så var det ju dags för att landa igen. Väl i Riga tog vi bussen in till stan och gick runt lite på stan och tittade medan vi väntade på att Carina skulle sluta jobba. Passade på att äta lite lunchi ett köpcentrum där också. Vid 17 träffade vi Carina vid en staty inne i stan och sedan gick vi hem till henne för att lämna alla saker. Blev sedan en sväng till gamla stan där vi gick runt lite, jag köpte ett par nya shorts till sommaren, och sedan fortsätte vi hem till Carina där vi gjorde kycklinggryta. Efter det var vi lagomt sega så delade en flaska champagne (i kaffemuggar i brist på annat) och åt kanelbullarna som jag och Ann hade tagit med oss.

På lördagen klev vi upp och började med att gå och köpa Croissanter, jag blev så klart i himmelriket och köpte fyra stycken medan de andra bara köpte en var. Påväg dit stannade vi på en skoaffär och jag hann med att köpa nya gympaskor att ha till vardags. Efter det fortsatte vi till den lokala marknaden som låg både i och utanför fyra stora hangarliknande byggnader. Här inhandlade jag ett par nya solglasögon och en söt tekanna med två tillhörande koppar. Efter en typisk lettisk lunch så gick vi affärer på eftermiddagen och sedan till en skybar för att ta en varsin drink och cheesecake/chokladtårta. Efter att ha varit hem och lämnat dagens shoppade saker så gick vi ut på TGI Fridays för att äta middag. Jag åt så att jag mådde illa och ändå bestämde jag mig 1-2 timmar senare för att äta toast när de andra åt efterrätt?! Jaja jag är inte som alla andra helt enkelt..:)

Efter middagen gick vi till en pub där de serverade shotar med en 8:a ren vodka i för 16 kronor. Ett måste att testa enligt Carina vilket vi därför också gjorde. Man fick en apelsinskiva till som kändes ganska bra att tugga på för att få bort spritsmaken efteråt. Nu har druckit efter Rigas traditioner i alla fall.

På söndagen tog vi det ganska lugnt, handlade på oss lite resmat påvägen till bussen men annars gjorde vi inte så mycket. Väl tillbaka i Sthlm var vi vid 17 och flyget från Arlanda till Luleå gick först 22.40 så gick vi först och åt på Pizza Hut och sedan gick vi på bio för att fördriva tiden lite. Vi hade en trevlig servitris på Pizza Hut som lovade oss att han skulle se till att vi fick vitlöksbröd, pizza och glass serverat så pass fort att vi skulle hinna äta allt på en timme. Detta höll han också, hann inte mer än svälja sista tuggan så var han framme med nästa rätt, haha. Snäll som han var fick vi en varsin gratis caffe latte också eftersom vi var så fina tjejer som pluggade till ingenjörer. Ann dricker ju inte kaffe vilket innebar att jag fick två stycken. Det behövdes nog för att orka hålla sig vaken hela kvällen..:)

Nu ska jag väl ta tag i mitt pluggande igen innan det är dags för att jobba i eftermiddag och sedan fest med de andra studentpoolarna på Telia.

Här kommer lite smakprov på vår resa i bilder i alla fall:

image17
Jag och Ann med blommorna som Carina fick

image18
Typisk lettisk lunch

image19
Lite drinkar och tårta/cheesecake i Skybar

image20
Jag och Ann med våra jordgubbsdrinkar på TGI Friday

image21
Jag, Ann och Carina utanför ett köpcentrum i Riga

Mot Riga..

Om tio minuter ska jag röra mig mot bussen sedan påbörjas resan mot först Sthlm och sedan Riga imorgon. Ska bli riktigt skönt att komma iväg från pluggandet ett tag.

Har fått klartecken från K.C idag också. Det blir inget Stockholm förrän slutet av april, vi genomför de andra intervjuerna över telefon så att vi spar in lite tid.

Har även ringt försäkringsbolaget idag. Hon skulle skicka ut skadeanmälan åt mig så att jag skulle kunna skicka in den. Börjar bli på tiden att ta tag i det där ordentligt till veckan kanske.

Nej nu ska jag börja stänga ner datorn. Ha det bra allihopa och Carro vi syns ikväll..Om jag och Ann inte råkar ta tunnelbanan åt fel håll...;)




Ett tag sen igen då..

Jag börjar bli dålig på att skriva här känner jag. Haft fullt upp med tentaplugg sedan jag kom hem vilket har gjort att jag inte har orkat skriva.

Hade tentan i måndag i alla fall då, förhoppningsvis min allra sista tenta, så håll en tumme för att jag har klarat den..;) Blev dock inte speciellt lugnt innan nya kurserna satt igång. Jag och Louise träffades igår och samlade ihop den teori vi hittills kommit på att vi bör ha och sedan hittat. Har blivit en hel del faktiskt. Träffades idag igen och utökade litteraturlistan ytterligare och började att dela upp läsningen. Så nu har jag läst de första fyra artiklarna och börjat bläddra lite smått i olika böcker. Skönt att komma igång med det i alla fall, speciellt med tanke på att vi har första seminariet imorgon.

Efter seminariet imorgon blir det hem och packa ihop sig för att först åka ner till Sthlm och äntligen få träffa Carro, var på tok för länge sedan igen, och sedan fortsätta till Riga på fredag. Jag hoppas på en del shopping där i alla fall. Fast just för att jag vill shoppa kommer jag väl inte hitta någonting alls..

Här kommer i alla fall lite bilder från fjällen som jag lovade förut:

image13
Massa snö..

image14
Ser inte så jättemycket ut på den här bilden men syns ganska bra att det är mycket snö iaf..

image15
Jag sitter och väntar på att pappa ska komma ut så att vi kan ta en skotertur...

image16
Här är en av anledningarna till att jag älskar att vara i fjällen och ta skotern upp på fjället..:)

RSS 2.0