Längdsskidor och skoter

Idag blev det som jag tidigare skrev längdskidor på förmiddagen och skoter på eftermiddagen. Jag och mamma tog den korta turen på skidorna på förmiddagen. Så nu är vi lite uppvärmda för att kunna köra lite längre sträckor. Kan ju inte ta ut sig för mycket på årets första tur..:)

Efter längdturen åkte vi hem och fikade lite innan vi begav oss ut på en skotertur. Tog en tur till Hamra där mamma klev av och handlade lite medan jag och pappa åkte bortåt Tännporten för att titta lite där. Så stannade vi och plockade upp mamma igen påvägen hem eftersom hon inte ville följa med till Tännporten.

När vi kom hem gjorde mamma middag medan jag dammsög hela stugan och efter att ha ätit hoppade jag in i duschen för att få upp värmen lite. Mobilen hann med att ringa medan jag duschade också, så när jag kom ut ur duschen ringde jag upp och fastnade i telefon ett tag. Alltid lika trevligt att fastna i telefon med trevliga personer...:)

Nu sitter jag och försöker övertala mamma och pappa att de vill spela spel men det verkar gå sådär så jag får nog roa mig själv... Går fortfarande inte att lägga upp några bilder så ni får klara er utan sådana ett tag till..:(

Dag ute...

Nu ska jag snart bege mig ut på en skidtur och sedan efter den får det bli en skotertur. Återkommer därför ikväll med hur mina planer har gått..:)

Skottat fram skoter

Inatt sov jag elva (!?) timmar, vet inte när det hände sist men skönt var det iaf. Är grymt tyst här så är väl därför det går att sova så bra. Efter frukost hade jag tänkt ta en tur på längdskidorna. Pappa gick ut å skulle köra upp skoterspåret till stugan och ringde för att be oss komma för att han hade kört fast skotern rejält i lössnön. Det tog en timme med skottande och lyftande innan vi fick loss den. Då var jag inte längre lika sugen på att åka skidor så jag följde med mamma på en promenad till Hamra för att handla lite. När vi kom hem tog jag och pappa ut skotrarna på en sväng iaf, så utnyttjat snön till lite mer än bara skotta i den idag iaf..:)

Just nu sitter jag och kollar på körslaget, måste ju hejja fram Bollnäskören så att de går långt...:)

Eftersom det var ett tag sen jag lade upp lite bilder så tänkte jag avsluta med lite bilder nu men det fungerar inte så blev inga nu heller tyvärr....

Tillbaka...

Jag trodde att jag skulle ha tappat alla mina läsare vid det här laget så blev grymt förvånad när jag gick in och titade på min statistik och såg att ni har varit här trots att jag inte har uppdaterat på ett bra tag...

Vad har då hänt sedan jag skrev sist? Här kommer en lite kortfattad version av mitt liv de senaste tio dagarna då:

Måndagen den 15:e var ju då som sagt sista natten jag sov i lägenheten i Trollhättan. På tisdagen tog jag all min packning och lyckades med nöd och näppe ta mig upp på tåget med min superstora resväska, två bagar, en stor ryggsäck, en datorväska och stora handväskan. Med hjälp av två jättesnälla killar och en kvinna gick det bra både att ta sig på tåget i Trollhättan och byta tåg i Göteborg. Kom till Bollnäs kvart över tolv på natten så efter att ha suttit och småpratat med pappa fram till typ halv två så ramlade jag i säng för halv sju var det dags att kliva upp igen för jag skulle hinna duscha, packa upp det viktigaste och packa ihop lite saker som skulle med till Luleå.

Tio i nio på onsdagmorgonen satt jag på tåget till Gävle. Träffade Petra på tåget så satt och pratade med henne hela vägen. Då gick resan lite fortare också..:) Efter att ha bytt tåg i Gävle var jag då till slut framme på Arlanda för att ta flyget upp till Luleå. Hamnade på samma flyg som Markus Fagervall, coolt va..;) Jag å Ann gick en sväng på stan och fixade lite smått med julklappar sedan åkte vi till våra respektive sovplatser. Var en väldigt trevlig kväll med jättegod mat och som alltid trevligt sällskap..:)

torsdagen gick vi upp med examensarbetet så vet ni vad?! Nu är jag färdig civilingenjör och civilekonom... Om ni nu har lyckats missa det..;) Efter en eftermiddag med trevligt sällskap var det då återigen dags att flyga ner till Arlanda och ta tåget till Bollnäs. Patrik var med på samma flyg och tåg till Gävle så vi käkae tillsammans på Arlanda och sedan hade jag sällskap på tåget till Gävle iaf..:)

Fredagen började med att jag åkte och vaccinerade mig inför Thailandsresan och sedan fixade jag klart mina julklappar. Resten av helgen ägnades åt allt och inget, lite julstädning, lite julbak och fix i allmänhet som både flytten och julen innebar..:)

Var och hälsade på farmor på måndagen lyckades kläcka ur mig en lagomt korkad kommentar när jag skulle presentera mig för en kvinna: "Anki, jag är farmors barnbarn..." Nähä liksom?! Jaja, den bjöd jag på..:)

I onsdags (julafton) var vi först familjen hemma och åt jullunch och sedan åkte vi till farbror och faster där vi fick träffa tomten också fikade vi tillsammans med den sidan av släkten och farmor. Jag fick examenspresent i form av en jättefin Kosta Bodaskål också, tack så mycket..:) Mina övriga julklappar får ni höra om i ett annat inlägg för det här inlägget börjar redan bli på tok för långt...

Igår var det ju juldagen och därmed utgång på Folkan. Var hur roligt som helst att träffa Carro igen och att få festa med henne. Vi firade att jag var färdig med skolan med champagne och jordgubbar, riktigt sjysst. Var riktigt roligt på Folkan också. Träffade massa folk jag inte hade träffar på väldigt länge så det var kul. Vi dansade också en hel del, skoj skoj. Festa med Carro är helt enkelt bara bäst..:)

Eftersom det är annandagen idag så har jag åkt till fjällen där jag just nu befinner mig och tittat på film framför brasan samtidigt som jag sitter här. Ska koncentrera mig på filmen nu istället. Några bilder får ni tyvärr inte idag för kameran är nerpackad i en väska någonstans så jag återkommer med dem en annan dag...



Sista natten...

Inatt blir då sista natten som jag sover i den här lägenheten. Riktigt skönt att ha packandet och städandet färdigt för den här gången. Ska bli riktigt skönt att ha pluggat färdigt också. Ett jobb på det sen bara så..:)

Ska gå och sova snart tror jag... Känns som jag kan behöva all sömn som är möjligt för från och med imorrn och fram till på fredag lär det väl bli ont om sömn... Men det kan det ju helt klart vara värt också..:)

Kommer ha grymt mycket packning med mig imorgon iaf: en stor resväska, två stora bagar, en stor ryggsäck, en datorväska och handväskan... Det är tur att jag går på gym och tränar eller nått...haha...

Orkar inte gå och hämta kameran nu så blir inga bilder ikväll, de får ni i ett inlägg någon annan dag.. Ni får ha det så bra å sova så gott iaf!

Lägenheten besiktigad..

Nu börjar det dra ihop sig riktigt för sista natten här. Fick nyss lägenheten besiktigad så imorgon innan jag åker behöver jag bara lämna in nycklarna... SKönt skönt...

Ska gå över till Malin å Johan med de allra sista grejjerna nu, typ sängkläder och cykeln bland annat... Så jag återkommer senare ikväll...

Duktig kväll

Lite duktig har jag varit ikväll, har städat klart badrummet, gjort rent spisen och ugnen samt putsats fönster... Jag har även fixar med en till julklapp så nu är det inte många alls kvar att fixa..:) Också har jag precis sökt ett jobb. Med andra ord har jag (iaf enligt mig själv) gjort mig förtjänt av att gå och sova nu...

Ni får ha det så bra så hörs vi imorgon...

ALLT packat...

Nu är precis allting som ska köras iväg idag packat. Det står vid ytterdörren och väntar på att få bli ivägkört:

 
Det som inte står där är barbordet och stolarna men de fick stå kvar där de står nu ett tag till tills vi har fått ut lite av det andra. Johan skulle komma förbi vid 17-18 så ska vi köra det då. Jag hoppas det ska gå på två vändor men beroende på om vi får in bordet och stolarna samtidigt så kan det blir tre vändor. Såvida inte jag och Johan kan visa våra ingenjörssidor och få till det iaf då..:)

Innan han kommer tänkte jag och Ann gå och testa Mysingen för att äta en pizza. Efter allt prat om det stället så måste vi ju prova det innan vi flyttar härifrån...

För övrigt går jag runt med ett leende på läpparna av mer än en anledning. Examensarbetet är i stort sett färdigt (efter fixet som vi får på slutredovisningen), allting är packat och avlopp och sånt är rensat så inte allt för tung städning kvar, det är snart jul och framförallt så finns det vissa ord som får mig att le...:)

Nu ska jag göra ren diskhon med lite svinto innan det är dags för pizza... Eftersom jag i stort sett inte har några saker kvar här så blir det säkert ett inlägg till ikväll när jag ändå säkert kommer att sitta vid datorn...:)

Färdigpackad...

Nu är jag i stort sett färdigpackad och redo att flytta alla saker imorgon. Sedan är det städa som gäller imorgonkväll och på måndagförmiddag. Sedan ska det läsas opponentrapporter på måndageftermiddag så att vi kan skriva opponeringen på tisdagförmiddag innan det är dags att bege sig mot Bollnäs...

Packningen idag har gått ganska bra. Har dock en känsla av att jag skulle behöva några extra armar på tisdag för att förflytta mig med all packning, men det är väl sådan som jag får ta..:)

Ikväll har jag och Ann kollat på Faddergalan och ätit lussebullar och dippat morötter. Just nu sitter jag och tittar på Beck så när det är slut får det bli sängen så jag orkar upp och göra klart imorgon...:)

Det lovade inlägget...

Här kommer då inlägget som jag lovade tidigare.

I Göteborg blev det lite shopping som sagt.. Började med att köpa ett par handgjorda örhängen precis när vi kom dit. Nästa inköp blev en ljus stickad tröja. Jag har letat efter en sådan hur länge som helst så var riktigt skönt att hitta en jag trivdes med..:) På samma affär blev det även en svart top. Efter detta var det lunchpaus som gällde på Pizza Hut, lika gott som alltid. Efter lunchen letade vi oss bort från Nordstan och in till Kompassen och de andra kringliggande gatorna istället. Blev en skjorta inhandlad och ett par stövlar som sitter tight över vaderna utan att jag stoppar ner jeansen i dem. Det är också en sak som jag har letat länge så med andra ord var det riktigt bra shopping idag. Tycker jag var värd lite shopping som present till mig själv för att vi är klara med examensarbetet också. Sedan lär det ju inte bli någon mer shopping i år, ingen större iaf.

Sedan jag kom hem har jag packat lite till så nu är det mest kläder kvar att packa imorgon. Var även iväg till gymet för första gången på en och en halv vecka, hur skönt som helst.. Tog det dock lugnt men det gick ändå bättre än förväntat... Ikväll har jag och Ann tittat på Idolfinalen och ätit vitlöksbröd och popcorn. Nu tänker jag iaf gå och sova men avslutar med en bild på det jag och Ann haft framför oss ikväll. Har man börjat flytta får man ta vad man haver, med andra ord är kastruller perfekt som popcornskål..:)


Kort uppdatering

Snart dags för Idol och tänkte packa lite till före dess. Därför blir det bara ett kort inlägg nu så får ni höra mer om min dag senare ikväll..

Sammanfattat har jag idag:
* Shoppat i Göteborg
* Äntligen gymmat
* Packat lite

Men vad jag shoppade får ni vänta med å veta till sen, så kanske det dyker upp lite bilder också för nu var det på tok för länge sen jag lade upp nå bilder igen...


Givande dag

Har varit en givande dag sedan jag skrev sist också faktiskt. Har fått i stort sett hälften av allting packat och det tog inte lång tid alls. Ska packa lite kläder imorrn vart eftersom jag tvättar sen får resten vänta till på lördag så att jag kan använda det in i det sista...

Har även hittat ett par jobb som jag har sökt. Tack Jennie för att du sparkade mig lite i baken, det behövde jag..:)

Nu ska jag dock gå och sova så jag orkar upp till Volvo imorgon. För då ska vi gå igenom stavfel och rensa ut det sista på kontoret... Sov gott på er iaf!

5 dagar kvar...

Nu börjar det dra ihop sig.. Onsdag idag och på lördagen ska jag ha packat allting så jag kan köra iväg det på söndag. Har funderingar på att börja packa lite smått idag. Vore grymt skönt att ha det överstökat så kan jag åka till Göteborg eller nått på fredag istället. Flyttar ju dock inte ut helt förrän på tisdag men då har jag ju

Rapporten blev klar idag också så imorrn ska vi bara fixa med stavfel och fixa det sista på layouten så är vi klara sen.. Har kvar att fixa bilagorna också men det har jag tagit på mig att fixa ikväll.

Ska väl packa lite nu så hörs vi senare... :)

Knäck och pannkakor

Idag har vi återigen varit på Volvo då. Har skrivit sammanfattning och abstract idag så nu börjar det dra ihop sig riktigt för att rapporten ska vara helt färdig. När vi kom hem satt jag igång och kokade knäck.. Blev lite för mjuka men smaken var det inget fel på iaf. Så för att vara första gången så tycker jag faktiskt att det var ett bra försök...:)



När knäcken var färdig pratade jag i telefon med Carro sen gjorde jag middag och samtidigt ringde en riktigt god vän å ville ha hjälp med en ekonomiuppgift... Jag var inte mycket till hjälp men är ju alltid trevligt att prata med vissa personer iaf..:) Mamma hann också med att ringa ett par gånger under samtalet så ringde hem när jag hade pratat klart. Undra hur mycket tid jag egentligen spenderat i telefonen ikväll?! Trevligt har det varit iaf..:)

Sedan kom Ann hit så vi har tittat på Gossip Girl och Prison Break och ätit knäck... Just nu står jag och steker pannkaka så att jag ska ha en matlåda till imorgon och en till på torsdag med om jag har tur kanske...:)

Blev lat...

Jag blev lat innan det var färdigt. Satt och fipplade med en översättning och en tabell till rapporten också korrekturläste jag lite till sedan tröttnade jag totalt på att göra något alls. Så det har inte blivit någon knäck ikväll, får göra det imorgon istället..

Det är nytt rekord på unika besökare på bloggen idag också, nu var ju bara frågan vilka alla som läser egentligen är?! Lite nyfiken måste jag ju säga att jag är...haha...

För övrigt så ska jag nog ta med mina Foppatofflor till Thailand, bara för att reta dig Ann...;) Helst ska jag ju ha de på mig på flyget dit också....*S*

För trött för det här nu... Hörs imorrn!

Vet ni vad jag har gjort?!

Idag har jag och Ann bokat flyg till Thailand så den 17 januari sitter vi på planet till Phuket. Ska bli grymt skönt att komma iväg och bada och sola lite. Sedan måste vi ju turista oss och se oss omkring lite också..

Ska nog ta det lite lugnt nu och slökolla lite på tv och diska så att jag kan göra knäck senare. Så återkommer lite senare..:)

Andra advent å skor..

Det blev en "snördelare" eller vad jag nu ska kalla det införhandlat idag. Sedan blev det ett par svarta pumps som jag tittade på när jag var i GBG också. Bestämde mig för att de blir bra att ha på fötterna på juldagen..:)

Jag lyckades så klart med konststycket att somna i bilen påvägen dit också. Fast jag håller fortfarande fast vid att det var med flit för att slippa vara med i diskussionen om vilken väg vi skulle åka..;) I övrigt har jag mest läst å funderat över rapporten idag. Har även inhandlat mandel så att jag ska kunna testa att göra knäck. Så håll en tumme för mig att det blir bra...:)

Pratat med Carro har jag också hunnit med. Nu är det bestämt var vi ska gå ut på juldagen och att det ska firas med champagne då..:) Nu är det bara en trevlig förfest som fattas...


Andra advent idag....



Skorna jag köpte...

Shopping..

Har hunnit med att titta på julkalendern och fixat lite tabeller och läst lite mer i rapporten. Nu får det dock bli en paus. Malin undrade om jag inte ville shoppa med henne så ska snart iväg med dem och shoppa... Så återkommer ikväll och berättar om jag har hittat några fynd..:)


Mätt och belåten

Nu är jag riktigt mätt och belåten. Jag och Ann bakade in en halv fläskfilé också gjorde vi vitlöksbröd och en sallad till det. Till efterrätt blev det färdigköpt pannacotta... Gott och enkelt..:) Efter det har vi tittat på Let's dance och Tack gode gud och ätit popcorn...





Fick en halv julklapp fixad tidigare på stan idag också. Nu börjar jag få iordning på de flesta iaf. Jag har dock en del svåra kvar som jag måste fundera lite till på...

Just nu sitter jag och kollar på Britney Spears, hade nog tänkt och gå och sova om inte allt för länge och hoppas att förkylningen ger med sig snart...



 

Sista dagen på första ljuset

Idag är det sista dagen som första ljuset i staken ska brinna för sig själv. Återigen har veckan bara sprungit iväg. På tisdag är det bara EN vecka kvar till jag ska flytta, shit liksom, jag tyckte att jag precis packade upp. Ska dock sluta tjata om det nu för det har nu redan läst om hundra gånger och kommer säkert hinna läsa ett par ggr till..;)

Igår var vi till jobbet och hade möte med Ola och Björn om slutrapporten. Inga större grejjer de ville att vi skulle fixa utan de verkade ganska nöjda, skönt..:) Vi gick hem redan vid lunch efter att ha delat upp lite arbete att göra hemma till på måndag. Sedan ska ju hela rapporten läsas igenom en gång till också, undra hur många ggr vi har läst igenom vissa av delarna nu?! :) Var skönt för förkylningen att få komma hem och lägga sig i soffan och inte vara uppe och röra på sig iaf. Det behövdes verkligen. Fick min bok utläst och en del av rapporten läst...Skönt...

Idag blir det en sväng på stan, mer läsning och fix av rapporten och sedan städa upp lite här kanske. Diska ska göras iaf..:) NI får ha det så bra så återkommer jag säkert ikväll.


Mera ont i halsen

Idag har jag ännu mer ont i halsen, vaknade imorse och kunde knappt prata. Efter ett telefonsamtal med mamma och lite prat med Ann medan vi cyklade till Volvo så återkom dock rösten ganska bra. Tur var väl det också med tanke på att vi hade uttagning idag med.

Nu är uttagningen gjord iaf och nu kan jag inte göra annat än att hoppas. Så håll en tumme riktigt hårt åt mig..:)

Min feber tröttar ut mig så orkar inte skriva något mer just nu. Ska ta mig lite julmust, lussebullar och pepparkakor och mysa ner mig under en filt med min bok istället tror jag. Det är ungefär vad jag känner att jag orkar prestera idag.

19 dagar kvar till jul och 11 dagar till flytt nu iaf, så börjar kanske bli dags att säga hejdå till Trollhättan också. Sedan får jag som sagt hålla tummarna för att jag har ett jobb att flytta hit till i vår..:)

Traineeuttagning...

Så är första dagen på traineeuttagningen slut. Började 8 imorse och höll på till kvart i 8 ikväll. Till råga på att så fick jag ont i halsen och feber under natten till idag. Tur att det finns värktabletterna så att jag har fått bort febern under dagen iaf..:)

Morgonen började med lite introduktion kring traineeprogrammet och företaget sen gjorde vi ett enskilt test. Vi har även hunnit med en gruppövning, en individuell presentation samt en intervju med olika chefer... Helt omöjligt att veta om det gått bra eller inte men jag har varit mig själv iaf och räcker inte det finns det inte mycket jag kan göra åt det..

Ligger och kollar på bonde söker fru just nu. Tänkte göra lite nyponsoppa till min hals och sedan gå och sova tidigt och hoppas att halsen och febern mår lite bättre imorrn. För klockan 9 imorgon börjar uttagningen igen.

Ni får ha det så bra och håll gärna en tumme för mig de här dagarna..:)

Tillbaka i Trollhättan...

Är tillbaka efter en riktigt bra helg i Luleå... Åkte ju dit på torsdagen. Flög härifrån till Arlanda i ett pytteplan som tog 21 personer. Blåste gjorde det också så det var tur att jag inte åt precis innan för då hade jag nog fått upp maten igen. Väl på Arlanda blev det en sen lunch på Max och sedan hoppade vi på planet till Luleå.

Väl framme i Luleå på torsdagkväll blev det en lugn kväll med jättegod fajitapaj...:) Efter en kväll i soffan så gick vi och lade oss och på fredagen var det bara att kliva upp och se glad ut eftersom det var dags för att bli sågad på rapporten..:) Det gick dock mycket bättre än jag trodde, i överlag verkade de riktigt nöja med vår rapport, ska fixa en figur som tydliggör teorikapitlet också utveckla metoden lite och sen är det bara småpill kvar, hur skönt som helst..:)

På fredagkväll blev det pannkaka och rödvin, vilket uppenbarligen jättebra att blanda...:) Tittade på Eagle Eye också, helt okej film. Blev en relativt tidig kväll trots att det var fredag men det var riktigt skönt det med.. På lördagen tog jag, Therese å Ann en fika på det nya fiket på skolan. Riktigt roligt att få träffa Therese igen, var ju hur länge som helst sedan. Sedan verkade han i kassan tycka att jag åt mycket, personligen tycker jag inte att en macka å en bit morotskaka är mycket för en fika men iaf... Gott var det iaf...

Eftermiddagen spenderade jag med Ann och Pelle hemma hos Pelle och co och halvslöade framför tv'en... Sedan blev det middag med fläskfilé å klyftpotatis, jättegott igen...:) Sedan var det bara att göra sig iordning för förfest och bege sig. Var riktigt trevligt att träffa folk på Kåren iaf. Träffade en massa folk jag inte hade sett på hur länge som helst. Efter två blev det hemgång iaf.

Det har varit riktigt trevliga dagar som som vanligt gick alldeles för fort. Om drygt två veckor blir det ett dygn där uppe iaf, alltid något...:)

Som svar på din kommentar Sara, jag vet faktiskt inte exakt vilket recept som farmor använder men de smakar som hennes iaf...:)

Lite bilder från helgen då, först jag å Ann på förfesten sedan jag å Patrik på kåren. Visst är jag grymt snygg i hans solglasögon..;)





RSS 2.0