Riktigt skönt..

Det är riktigt skönt att vara här nu. Igår var det inte så jättebra väder när vi vaknade så vi åkte in till Funäs och handlade lite istället. När vi kom tillbaka hade det klarnat upp lite så jag och mamma tog våra skidor och lät pappa skjutsa upp oss på fjället där vi sedan tog ett varv i spåret. Under tiden vi gick där uppe tittade solen fram och vi bestämde oss för att åka hem och fixa lite matsäck och ta skotern upp på fjället där det verkade vara lite bättre väder.

Sagt och gjort så åkte vi upp och satt oss i ett vindskydd och solade och åt matsäck i en timme. När det var dags att röra sig hemåt så tog vi en omväg förbi Hamra för att köpa tidningen och sedan tog vi vägen över sjön hem.

Idag hade jag ställt klockan på 7 så att jag kunde gå upp och plugga lite innan det var dags att bege sig ut. Var dock väldigt skönt att ligga kvar så tog mig inte upp förrän närmare 8. Jag hann iaf plugga drygt en timme innan det var dags att bege sig ut i alla fall. Tanken var att vi skulle åka till backen idag men då det var klarblå himmel ville jag utnyttja solen de få dagarna jag är här. Därför tog vi fram skoterkälken och packade matsäck, liggunderlag och en grill och tog sedan skotrarna och åkte upp på fjället där vi grävde ner oss i en snögrotta. Så där satt vi till i eftermiddag och bara hade det skönt i solen och bara var. Hur skönt som helst att inte göra någonting och bara vara.

Vi åkte hem med alla grejjer och kälken till stugan sedan tog jag och pappa en varsin skoter och åkte upp vid leden vi Göransgården för att fortsätta mot Hamra och köpa tidningen. Påvägen dit så träffade vi i alla fall årets puckon i skoterleden, vissa är verkligen inte rädda om sina liv. De ska vara riktigt glada att vi inte körde över de i alla fall, för de var banne mig inte lätta att se där de så strategiskt (?!) hade placerat sig.

Inne på affären var det hur mycket folk som helst så det märks att det är påsk och massor av turister här. Ikväll har jag inte gjort så mycket. Tog en extra lång dusch efter skoterturen sedan hade mamma lagat oxfilé med hasselbackspotatis och hennes supergoda grönmöggelsås. Efter maten har jag pluggat lite grann och sedan bara slappat i soffan, så här blir jag nog sittande till det är dags att gå och sova...:)

Massor med snö...

Så mycket snö här att man knappt ser ut genom vissa fönster. Grannarnas ena sida av stugan är det så mycket snö på att snön på taket går ihop med snön på backen, som att bo i en igloo..:)

Igår satt jag hemma och pluggade hela förmiddagen sedan på eftermiddagen var jag och köpte kycklingar att sätta i krukan med påskliljor som jag sedan åkte och satt på kyrkogården. Var iväg och tankade bilen också och sedan när mamma slutade så begav vi oss hit upp. Vi kom upp igårkväll vid 23, då var det så mycket snö att vi måste börja med att skotta en massa för att ta oss fram till ytterdörren, trots att de hade plogat upp hela gårdsplanen åt oss som tur var. Efter att ha packat ur bilen och mamma hade börjat packa upp maten och elda för att få en varm stuga så skottade jag och pappa snö i ungefär en timme innan vi gick in och ganska snart gick för att sova.

Idag var det klarblå himmel när vi vaknade så gick ut för att utnyttja solen. Förmiddagen har därför mest spenderats med att skotta snö och slappa i en solstol. Det har dock blåst kallt så var inte så skönt att bara sitta. Efter lunch och lite mer snöskottning så tog jag och pappa skotern och åkte bort till Hamra, jättefina leder. Efter det tog vi en sväng upp på Skenlfjället, riktigt mycket snö där uppe och riktigt fint.

För övrigt har jag pluggat lite ikväll och hunnit med att sova middag också. Sitter och kollar på filmen på tvåan nu, så ska väl gå och sova när den är slut så jag orkar upp och ut och utnyttja dagen imorgon.

Appråpå något helt annat så var jag in till Sara och köpte nya joggingskor. Tog både ett och två tag innan jag hade bestämt mig för vilka jag skulle ta. Grabbarna kom in där efter en stund också så de fick hjälpa mig att välja. Så ångrar jag mig och anser att jag skulle ha köpt de andra så får killarna skit för det..alltid enklare att skulla på andra...haha...

Hade tänkt lägga upp bilder från idag men glömde att ta med kabeln till kameran och av någon anledning verkar inte minneskortläsaren fungera idag så får testa att ladda upp de någon annan dag eller spara till jag kommer hem igen.

I Bollnäs...

Så sitter jag i Bollnäs sedan 45min tillbaka då.

Har ju varit förkyld i veckan så har inte hunnit träna något. Fick därför för mig att köra rygg, mage och biceps i lördags och igår blev det ett pass för bröstmusklerna och triceps. Vaknade helt död i musklerna imorse, ett tecken på att det var bra pass iaf..:)

På förmiddagen träffade jag Franzi och Frederic så gjorde vi klart i stort sett hela industrial arbetet.. Skönt.. Efter det gick jag hem och packade ihop det sista och matade Fishy för att sedan åka till optikern. Så nu har jag fått mina linser, så kan jag se något när jag ska åka skoter och skidor den här veckan, perfekt...:) Efter det tog jag en taxi ut till Kallax för att flyga söderut och ta mig till Bollnäs.

Landningen var inte bekväm nånstans och flygvärdinnas kommentar visade också på att det tyckte nog inte hon heller. "Och efter den här landningen kan jag bara önska er välkomna till Stockholm och Arlanda." Det var ju ett skönt välkommande eller nått...haha...

På Arlanda passade jag på att äta middag med Malin och hennes kompis innan de skulle bege sig till hotellet för att imorgon fortsätta på sin 10 veckors resa. Blev lite småjäktigt dock eftersom jag skulle med tåget, men det var trevligt att få träffa Malin en sista gång innan hon åker i alla fall..

På tåget påvägen hem läste jag ut min bok, och jag har bara en till med mig hem så nu får jag nog spara lite på den om jag ska ha något att göra påvägen upp till Luleå igen.

Imorgon ska jag kliva upp och plugga lite innan jag ska åka ner på stan tänkte jag. Ska vara hos tandläkaren strax efter 12 också tänkte jag gå in till Sara och kolla om hon har fått in några nya springskor som jag vill ha. Tydligen ska jag fixa lite ärenden åt mamma och pappa också. Sedan om jag hinner ska jag åka förbi mamma och titta på lite möbler eller om det blir och onsdag beroende på hur lång tid allt tar imorgon.

Börjar bli trött efter att ha varit på resande fot idag så ska nog inte vara vaken allt för länge till.

Sedan får ni gärna hjälpa mig med en sak, om ni fick välja skulle ni gå tycka att jag ska skaffa blå eller bruna ögon? Som vanligt har jag beslutsångest så ni får gärna kommentera vad ni tycker..:)

Allt går med lite våld...

Med lite våld fungerar allt, eller nått. Har de senaste 30 minutrarna försöka att få igång min mixer för att kunna göra en smoothie. Efter många om och men var jag verkligen påväg att ge upp och ta min svans mellan benen och inte erkänna för någon att jag snart är ingenjör. Som tur var så är det bra att vara envis ibland. Efter 30 min försök att få igång den så vart jag riktigt arg och slog till den och i samma stund sätter den igång. Hade säkert böjt sig i någon av säkerhetsspärrarna eller något. Nu fungerar den i alla fall och jag sitter här med min smoothie... *nöjd*

Enda problemet nu är att den skulle behöva stå framme om jag ska orka använda den lite oftare i fortsättningen för annars lär den väl bara fortsätta att stå i skåpet och aldrig bli använd. Perfekt till frukost ju, att få i sig både youghurt, bär och havregryn i bara ett glas, en smörgås eller två till det och frukosten är räddad..:)

Hade tänkt träna idag men min hals säger emot helt i hållet. Är som att andas genom ett sugrör mellan varven så lite dumt att gymma då kanske även om jag väldigt gärna skulle vilja. Imorgon blir det Kåbdalis och åka lite i alla fall. Frågan är bara, ska jag åka skidor eller bräda?! De andra kommer ju att åka skidor vilket iofs är kul men tar jag inte brädan imorgon så blir det nog inge bräda alls i år och det vore ju väldigt tråkigt det med...

Idag har vi haft möte med TietoEnator så nu ska vi förhoppningsvis ha allt vi behöver för att färdigställa rapporten. Har skrivit ihop tre sidor om själva intervjuen och sedan har jag gått djupare in i en av processerna på en sida nu ikväll. Sedan skrev jag och Ann lite international marketing idag också så fått en hel del gjort även om jag fysiskt mest vill sova.

Ska gå och lägga mig och börja på min tredje bok snart tror jag. Skönt att göra ingenting en liten stund..:) Läste ut min andra bok igårkväll. Inte sådär jättebra men den dög i alla fall. Har fortfarande tre till nya böcker så frågan var vilken av de jags ka börja med bara...I-landsproblem jag vet..:) Borde kanske spara någon bok till jag ska sitta på tåget nästa vecka egentligen men skulle jag råka hinna läsa ut de här så får jag väl leta reda på en ny bok till dess då, eller läsa fysik kanske..:)


Söndag ännu en gång då..

Så var det söndag igen då. Som jag nämnde igår så påbörjade jag min lördag med att jobba sedan gick jag in till Stadium och köpte min väska som äntligen hade kommit in och sedan hem. Gjorde inte så mycket när jag kom hem, pluggade lite och tog en promenad till ICA för att handla lite mat med Ann. När vi kom hem bestämde vi med Sara att vi skulle ha lite tjejmiddag. Så vid halv 8 rörde jag och Ann oss mot andra sidan av Porsön med ett stopp på ICA för att köpa en mjölk. Hos Sara gjorde vi hallonsmoothies och lagade mat. Det blev klyftpotatis och kyckling med någon god sås som vi rörde ihop. Till efterrätten kom jag äntligen till skott och gjorde inbakade jordgubbar med choklad. Max kom över med glass till den också. Det såg inte överdrivet gott ut men det var riktigt gott och enkelt att göra, så det blir det fler gånger. Eller som Max sa, om jag någon gång ska försöka imponera på en kille så får jag göra det till efterrätt. Någon som vill bli impad på?! ;) Efter en trevlig kväll med vin och massa allmänt skitsnack så bestämde jag och Max oss för att gå förbi kåren och dansa lite.

Var riktigt bra musik där mellan halv 2 och halv 3 som vanligt. Blev lite dansande och en del prat med folk jag träffade. Jag har i alla fall förhoppningsvis Max att tacka för att jag slapp en viss person efter en stund iaf, så tack Max..:) Efter kåren blev det en sväng förbi Julius och sedan hem för att sova.

Idag var jag lagomt trög innan jag klev upp ur sängen, skönt att ligga kvar där ibland också..:) När jag till slut masade mig upp så blev det en sen frukost och en dusch sedan till Ann för att skriva lite international marketing. Sedan gick vi hem till mig och gjorde egen pizza som vi åt. Alltid lika gott. Till efterrätt blev det inbakade jordgubbar med choklad och glass igen, mums..:) Också tittade vi på film, The perfect man. Typisk tjejfilm kanske men helt ok även om man som vanligt med tjejfilmerna förstod slutet från början.

Nu skall jag väl gå och sova om inte allt för länge för ska vara i skolan pass ett imorgon och efter det har vi möte med TietoEnator igen. Förhoppningsvis delar vi upp arbetet så att vi inte behöver sitta tillsammans och skriva det för då tar det så mycket längre tid.

Dagens mening:
"Gonna use what I got, to get what I want..."
Kom ihåg det när ni klagar på att ni inte får det ni vill ha. Allt går bara man vill och försöker tillräckligt. För fyra år sedan satt jag i Bollnäs och hade ingen aning om vad jag ville göra. Idag är jag 2,5månad från en civilekonomexamen och en halv kurs och ett examensarbete från en civilingenjörsexamen. Så nu är det dags för mig att sätta nya mål att uppfylla och det tycker jag att ni med ska. Som jag skrev tidigare, en bucket list kan vara bra att ha. Jag har i alla fall påbörjat min, kommer kanske smakprov från den någon gång..

Jobbar

Sitter på jobbet just nu och surfar runt eller nått. Ingen kö in så tiden går lagotm segt. Fast jag ska väl inte klaga när jag får betalt för att sitta och surfa egentligen..:)

I onsdags tog jag en snabb vända på stan på typ 45 min vilket resulterade i lite shopping iaf. Var och hämtade ut mina omsulade stövlar så nu kan jag använda dem igen också....:) Också passade jag på att köpa tre nya böcker på bokrean, ett nytt nagellack också ett nytt läppglans, ett sånt där som får det att kittla i läpparna...hehe... Passade på att köpa lite nytt papper till skrivaren och en mapp till mamma som hon ville ha också och lite annat småkrafs. Sedan tänkte jag röra mig hemåt men var fyra minuter kvar till bussen skulle gå så gick in på Lindex medan jag väntade. Så då lyckades jag komma ut med nya underkläder därifrån också..:) En tjej kan aldrig ha för mycket underkläder eller nått, jag har ju faktiskt kastat lite av dem gamla iaf, alltid nått.

Igår tog jag och Ann en promenad till Dollarestore och Växtriket. Köpte en ny godisskål i alla fall, alltid något..:) När det var dags för promenaden hemåt igen kom Ann på den "briljanta" idén att vi skulle inviga den nya vägen. Vi fick iaf både snö i skorna och nya benmuskler och ett gott skratt..:)

Igårkväll var vi allmänt sega och satt hemma och tittade på Let's dance, Hjälp! och The Bucket List. Därför har jag nu bestämt mig för att skriva ner mina egna Bucket list...:)

Nu vill jag mest gå hem, bara 1,5h kvar iaf. vad som händer ikväll vet jag inte än. Jag funderar på att baka in jordgubbar och choklad, har sagt så länge att jag ska göra det nu så måste ju testa det. Bättre sent än aldrig..;) Efter det vet jag inte vad det blir. Film eller utgång eller något sådant säkert..

Trött...

Just nu är jag trött på allt som har med skolan att göra tror jag. Ingen motivation någonstans den här veckan. Förmodligen för att jag suttit och pluggat i stort sett hela dagarna de senaste veckorna, det börjar kännas att jag nog har tagit på mig lite för mycket i vår. Förhoppningsvis är det i alla fall värt det i slutänden men just nu vill jag nog mest bara att någon ska ge mig en kram och säga att det blir lugnare..:)

En bra sak som det har fört med sig är i alla fall att jag har börjat gjort träningen till en vana igen. Just nu är gymet en av de skönaste stunderna på dagen, då jag bara får koppla bort allt och använda kroppen lite istället för huvudet, hur skönt som helst. Idag fick ryggen och biceps sig en omgång, trodde det skulle gå sådär eftersom jag hade ont i ryggen men gick ganska bra ändå. Nu känns det bättre i ryggen än vad det gjorde igår också så det var nog bra med lite träning för den.

Pratade med Carro idag för första gången på en och en halv vecka, vi har på tok för mycket att göra båda två just nu tror jag. Hur som helst saknar jag dig hur mycket som helst gumman. Vi får ju i alla fall ses lite när jag och Ann mellanlandar hos er...:)

Nähä varva ner lite så att jag kan gå och lägga mig inte allt för sent. Eller så ska jag läsa igenom opponentrapporterna en gång till istället kanske...

Mörbultad..

Så var helgen slut igen då. På lördagen var det Thailandsfest hos Bacchusgrabbarna, riktigt roligt. Jag och Ann startade kvällen med att gå förbi pizzerian och köpa med oss varsin pizza till Kalle och Johan. Så sedan satt vi där och åt pizza och tog ett par drinkar innan vi begav oss till Bacchus. Väl där var det riktigt trevligt. Förutom när jag åkte in i väggen med huvudet före kanske. Då hade jag mest ont  huvudet men nu i efterhand är det mest ryggen jag känner av att nog också fick sig en smäll. Man får ju dock räkna med lite olyckor ibland och det kunde ju ha varit mycket värre..:)

Inne på kåren var det tre dansgolv och massa folk, riktigt roligt och dansade en hel del. Dock tröttnade jag och Ann vid kvart över två för då hade vi hållt igång så pass länge så då rörde vi oss hemåt. En sak lärde jag mig och det är att det kryllar av äckel som försöker vara på en när man har kjol på sig. Man kan ju börja undra om folk inte har sett ett par ben förut?! Dock är det väl något jag får bjuda på när jag satt på mig kjolen från början kanske, men iaf..:)

Igår klev jag upp ganska tidigt med tanke på att vi hade varit ut. Skrev en sida om en artikel och sedan lagade jag lite lunch och åkte för att jobba. Efter jobbet hände inte så mycket, åt lite, pluggade lite och var ut och gick med Ann en sväng.

Idag hade jag tänkt kliva upp och plugga men "råkade" sova till 11 istället och sedan hann jag inte mycket mer än duscha och göra någon sorts brunch innan det var dags för att gå till skolan. Efter skolan gick jag och Ann till gymet. Jag började med att hålla på och dö på rullbandet när jag sprang tror jag och sedan gick det allmänt segt på gymet även om jag tog relativt bra vikter iaf, var nog inte riktigt en bra dag att träna helt enkelt. Dock börjar jag känna av ryggen ännu mer nu ikväll så jag hoppas att det går över för något sånt har jag ju inte tid med.

Nej nu ska jag äta lite dajmglass och bara vara innan det är dags att sova tror jag.

Lite smakprov på Thailandskvällen:
image9
Johan och Kalle var så fina i sina kläder..:)

image10
Jag är väldigt glad och Jonatan börjar nog mest bli full..

image11
Om Jonatan försöker få Ann att spy eller vad han har för sig är det ingen som vet..:)

image12
Gissa vem som åt upp hela pizzan fast det till och med var extra tjock botten?! Jag var mätt efter iaf..:)

Nu är det helg..

Nu är det äntligen helg igen, känns hur skönt som helst att vara lite ledig just nu. Började morgonen med att sova till halv 10, jag hann med att snooza en gång sedan ringde mamma som satt på jobbet och hade lite frågor om datorn. Det var nog bra att hon ringde så jag vaknade till ordentligt, annars hade jag nog knäppt av alarmet och sovit några timmar till. Klev i alla fall upp och gick ner till tvättstugan med första omgången tvätt sedan upp och åt frukost och börja skriva ett PM som skall vara inne på måndag. Riktigt skönt att få det undanstökat redan idag. Efter att ha kört sex maskiner tvätt, dammsugit och pluggat färdigt så åt jag lunch och åkte ner på stan.

Började min runda på stan med att köpa fem kg sten (för Erik ville med och titta på djuren i affären), vilket jag senare insåg var väldigt dumt då jag ju fick bära runt på de där fem kilona resten av mina fyra timmar på stan. Det är väl som de säger, är huvudet dumt så får kroppen lida...haha... Jag besökte bokrean och där blev det tre nya böcker, skönt att ha något nytt att läsa. Sedan skall jag bara ta mig tid att göra det också, blir alldeles för lite skönlitterära böcker här uppe. Jag som älskar att läsa, förhoppningsvis blir det mer tid för sådana när jag inte har lika mycket kurslitteratur att läsa. I övrigt var jag på apoteket och plockade ut nya allergitabletter och köpte lite bra och ha grejjer. I övrigt blev det ett linne att sova i, en tröja, några par strumpor och lite småsaker på Kicks. Sedan köpte jag säkert något mer som jag hunnit glömma också..:) Lämnade i alla fall in mina stövlar för omsulning så sedan kan jag förhoppningsvis använda de igen också.

Ikväll har jag ätit mat med Ann och Erik också gjorde vi en tårta som vi i stort sett nästan åt upp, gott var det..:) Också kollade vi på en film (kommer som vanligt inte ihåg vad den heter), den var inte så bra till en början men blev roligare efter ett tag.

Kvällens idiotkommentar från mig måste i alla fall ha varit: "Undra när Pirate Bay 4 kommer ut". Okej jag vet jag är sämt på namn men egentligen vet jag också att det heter Pirates of Carribean och inte Pirate Bay. Sak samma, man kan ju säkert ta ner den från Pirate Bay sedan iaf..;)

Nej nu skall jag öppna min första bok och läsa lite innan jag sover tror jag.

RSS 2.0