Nytt rekord

Fastnade på msn och läste lite bloggar så måste slänga in ett till kort inlägg innan jag sover bara. Upptäckte att jag har nytt rekord på besökare idag. Ändå är det inte fler som kommenterar, vilka är ni egentligen som läser? *nyfiken* :)

Kusin på besök och sedan gymet

Sara kom på besök idag. Riktigt skoj att träffas och höra lite mer om hennes resa. Förhoppningsvis får jag höra ännu mer under våra kommande träningspass..:) Roligt med ett avbrott i jobbsökandet iaf.. Åkte med Sara ner till cykelverkstaden när hon skulle åka hem. Så nu är cykeln hämtat och bakdäcket utbytt på systers cykel så nu kan jag börja cykelträna..:)

Cyklade hem och åt lite mellanmål och bytte om för att sedan cykla ner på gymet. Blev ett rygg och bicepspass och jag är grymt nöjd med ryggpasset. Höjde upp mig 2 kg till på hantelrodden så nu har jag ökat 6 kg på två månader, känns riktigt bra.. Här ska byggas ryggmuskler..;)

Imorgon ska jag kliva upp och söka lite jobb innan det är dags att åka till travet och jobba. Jag hoppas på bra väder eftersom jag har tänkt cykla dit.. För mina regnbyxor ligger dumt nog i en flyttkartong i Trollhättan så lite tråkigt annars... I övrigt vet jag inte vad det blir imorgon, jobbar som sagt från 12 och fram till typ 16 eller något. Ska bli riktigt skönt att göra lite nytta en dag iaf. Efter det cyklar jag nog hem och lagar lite mat och så. Blir en tidig kväll imorgon iaf så att jag orkar med att åka till Sthlm över dagen på torsdag...


Kampen som till slut tog slut...

Jag har sedan en tid tillbaka följt en blogg som berört mig väldigt mycket:
http://mittlivsabina74.blogspot.com/

Att försöka förstå någon annans kamp, smärta eller sorg är ofta helt omöjligt men bloggen har som sagt verkligen berört mig...

Blondinkommentarer

Eftersom jag har spenderat helgen med Carro har det så klart blivit en del "blondin"kommentarer från oss både, vi måste ju leva upp till att vi är de blondiner vi faktiskt är ibland och inte vara smarta jämt..;) Därför tänkte jag bjuda på ett par av våra kommentarer här på bloggen.

Vi står inne på en affär och diskuterar huruvida vi kommer att komma upp i 400 kr eller inte.
Jag: "Den här kostar 130 kr och de här 170 kr, det blir väl 400 kr?"
Carro: "Ja!"
Jag: "Perfekt då får jag jag ju ett presentkort..."
Till den kommentaren måste jag dock tillägga att vi faktiskt insåg ganska snart att vårt resonemang inte gick ihop så jättebra. Dock har jag ingen vettig bortförklaring mer än att jag var trött. Kan ju tyckas att jag med en ingenjörsexamen och en ekonomexamen kan räkna så enkel matte men är man ledig så är man..;)

Den andra kommentaren står Carro för när vi har en diskussion kring träning med Calle.
Carro: "Jag använde de lätta vikterna sist jag var på gymet för de är rosa. De andra tyngre vikterna är ju fula!"
Då undrar vi förståss allihopa varför Carro går och tränar. För att se snygg ut eller för att få bra träning?!...Ibland är du för goo gumman...:)

Sista kommentaren får bli när vi står och väntar på bussen och jag kommer på den briljanta idén att ge en ledtråd om vad det är i ena födelsedagspaketet som jag och Carro köpte till Calles klasskompis.
Anki: "Vill ni ha en ledtråd så kan vi säga "blubblblubbl" (jag låter som något bubblande) om paketet som ser ut som en smällkaramell."
De enda som tyckte det var en bra ledtråd på såpbubblor var jag och Carro. Jag försökte få fram att det var bubblor men killarna tyckte bara det lät som vatten eller något som sjönk. Jag och Carro hade riktigt roligt åt det iaf, förmodligen mest pga att vi hade ett par glas vin respektive alkoläsk i oss...:)

 

Cykelinlämning och sol

Imorse vaknade jag vid sju av att solen lyste in i rummet, helt underbart. Dock är det ju svårt att motivera sig till att kliva upp när man inte har så mycket planerat för dagen så jag vände på mig och sov en timme till. Sedan masade jag mig faktiskt upu iaf. Nu har jag hunnit äta frukost, klätt mig och lagt på ett lager mascara. Har även hunnit med att cykla ner med systers cykel till verkstaden och tagit en promenad hem i den underbara solen. Väderrapporten har pratat om regn idag så jag blev riktigt förvånad när jag såg att det var sol, börjar dock mulna på nu så det blir säkert regn innan det är färdigt... Ska hursomhelst få hämta cykeln i eftermiddag igen, då ska de både ha servat och bytt däck på den. Sedan är det bara för mig att börja cykelträna... Sara kom ju hem igår också så bara snön fortsätter försvinna i den här takten kanske vi snart kan sätta igång att träna lite seriöst...:)

I övrigt blir det som vanligt en stunds jobbsökning också hade jag tänkt att städa i kylskåpsdörren eftersom mamma har städat resten av kylskåpet i helgen medan jag var i Stockholm och roade mig. Ska se klart filmen jag började på igår också, blev så trött så sista halvtimmen av den sparade jag till idag.

Har fått fin träningsvärk i triceps också och den lär väl hinna bli värre än... Skönt skönt...:)

Dags att sova

Så var den hör dagen slut snart också då... Efter middagen har jag mest slappat och planerat lite för veckan. Den här veckan händer det ju faktiskt LITE mer än vad de har gjort de senaste veckorna... Imorgon ska jag söka ett par jobb som jag hittade idag. Jobb som jag något grymt mycket vill ha. Så håll en tumme jättemycket för att jag får någon av dem...:)

Sedan tänkte jag hinna med att träna imorgon igen för på onsdag blir det inget gym iaf för trav då så blir nog lite jäktigt. Får bli lite cykling eller något istället tror jag. Om inte annat kan jag ju cykla fram och tillbaka till travet om vädret och underlaget tillåter det. På torsdag blir det iaf helt vilodag från träningen eftersom jag kommer att åka till Sthlm på morgonen och inte komma hem förrän gymet har stängt. Så benpasset får nog bli först på fredag...

För övrigt har jag ett nytt projekt på gång. Bara i tankarna än så länge men tror att det kan bli riktigt bra fakiskt. Ska fundera och planera lite till innan jag avslöjjar något. Blir det något av det så kommer jag avslöjja det inom sinom tid iaf...:)

Nu tror jag att jag ska gå och lägga mig och kolla på en film innan jag sover faktiskt. Har lite break i mitt läsande nu om kvällarna, mest för att jag har haft en massa annat för mig.. Dock börjar jag nog på med nästa bok snart, ni märker väl när bokrecensionerna börjar att dyka upp igen....

Bröst, triceps och mage

Cyklade ner på stan vid halv tre så att jag skulle hinna in på banken innan de stängde och sedan blev det gymet. Var grym motvind så jag måste till och med trampa i nedförsbackarna, så blev lite extra benträning där. Jag hoppas verkligen inte att det blåser så här på Tjejvättern för då kommer jag nog att tuppa av efter några mil..:)

På gymet blev det bröst, triceps och magträning:

Bröst
- Sittande press i maskin
- Bröstpress i cabelcross
- Pec dec-maskin
- Hantelpress i lutande bänk

Triceps
- Sittande hantelpress
- Press i kabel med stång
- Press i kabel med rep
- Enarms backkick med hantel

Mage
- Sit-ups i bänk (raka och sneda)
- Hängande benlyft

Hade kanske kunnat klämma in någon magövning till för sida mage men blev aldrig så. Helt okej pass iaf. Det gick inte superbra men gick absolut inte dåligt heller så jag är helt klart nöjd med det....

Nu ska jag dammsuga och göra iordning lite mat innan mamma kommer hem...


Veckans träning

Här kommer då veckans träning, eller snarare förra veckans träning..:)

Måndag
Promenad 25 min
Gymma - Bröst, triceps och mage

Tisdag
Motionscykel 20 km, 33 min

Onsdag
Promenad 2 * 25 min
Gymma - Ryss och biceps

Torsdag
Vilodag

Fredag
Promenad 2 * 25 min
Gymma - Ben och axlar

Lördag och söndag
Vilodagar

Eftersom jag och Carro hade lite tråkigt där ett tag när grabbarna kollade på fotboll så får ni även en bild på lördagens dagsform...*ler*

Massa kraft och energi

Den här helgen har jag samlat på mig en massa kraft och energi till att ta tag i en ny vecka. Dock har jag kanske inte riktigt börjat med det än eftersom jag i stort sett bara har ätit frukost och läst ikapp massa sidor på nätet hittills idag. Ska gå och ta en lång och varm dusch nu och sedan ska jag ta tag i jobbsökandet. Givetvis kommer jag, som jag lovade igår, att lägga upp veckans träning från förra veckan idag, också kanske jag slänger upp en bild på det jag handlade i helgen.. Först duschen som sagt iaf...:)

Helgen i Stockholm..

Åkte ju som sagt till Stockholm i helgen för att gå på Jonatans fest och passa på att shoppa lite. Kan väl säga som så att planerna gick sådär men helgen blev väldigt trevlig ändå..:) Igår när jag anlände till Stockholm vid 10.30 så tog jag tunnelbanan ut till Carro och Calle. Lämnade av sakerna där och sedan gick jag och Carro till systemet och inhandlade lite alkohol inför kvällen. Efter att ha varit hem till lägenheten med det vi handlade så tog vi tunnelbanan in till centralen. Gick i affärer i ett par timmar utan att inhandla något för att sedan ta en snabblunch på MC Donalds. Efter det så blev det i alla fall lite shopping. En skjorta och lite underkläder för mig samt ett nagellack till mamma och ett till mig. Även Carro handlade lite småsaker. Vi fick i uppgift av Calle att handla present till hans klasskompis som fyllde år. Eftersom killen hade humor så blev det massa anksaker. Vi funderade på den stora ankan jag håller i famnen nedan. Den blev det dock inte till slut utan det blev badankan jag också håller i, en liten anka som man kunde vrida upp, isformar som såg ut som ankor, en badrumsmatta som såg ut som en anka samt såpbubblor med ankor på. 


Efter att ha slagit in alla paket så gick vi och handlade mat och tog tunnelbanan hem igen. Slappade lite i soffan innan Carro gjorde middag åt oss. Blev  lasagne också tjuvstartade vi lite på alkoholen. Calle med öl, Carro med Cube och jag med vitt vin. Efter det blev det så duschade vi och gjorde oss iordning för lite fotboll och fest. Jonatans flickvän hade blivit sjuk och därmed festen inställd. Därav fotboll och fest med Calle och hans kompisar istället...

   

Ett gäng av Calles kompisar kom över för att kolla på fotbollen så jag och Carro såg en del av matchen och i en annan del av den så lockade vi mitt hår och hade oss.. När matchen var slut så åkte vi hem till Calles klasskompis som fyllde år. Jag tror att presenterna han fick blev uppskattade iaf..:) Jag och Carro följde sedan med två av killarna in till Stureplan för att gå ut och dansa lite. Väl på stan träffade killarna tre killar till som de kände. Så vi ställde oss alla sju tillsammans i kö för att gå in på en av krogarna. Dock visade det sig att det var 25-årsgräns och de flesta av oss var bara 24 år i år så då blev det inget. Jag och Carro tröttnade och tyckte att vi lika gärna kunde åka hem eftersom klockan var så mycket. Väl hemma satt vi och pratade en stund innan Calle och Björn också dök upp. Blev en hel del pratande och halvsovande innan det var dags att sova på riktigt.

Imorse när vi vaknade var typ min första kommentar till Carro och Calle "Ni är verkligen oförskämt pigga och glada!" De såg ut som att de hade sovit i en vecka och själv tyckte jag det kändes som att vi precis hade somnat..:) Efter lite degande i soffan så åkte jag och Carro in till stan och mötte upp Jonatan. Vi gick till Pizza Hut och käkade. Perfekt "dagen efter"-mat. Jag och Carro hann med efterrätt också. Hon åt någon chokladkaka och jag beställde in glass och fick en hur stor portion som helst så orkade inte hela ens.

 

Efter maten var det dags för mig att gå till tåget och åka hem. Sammanfattningsvis så blev det en riktigt trevlig helg trots att den inte följde planerna. Orkar inte skriva något mer ikväll så en träningssammanfattning av den här veckan får ni imorgon...:)

Packad och klar för att sova

Nu har jag packat ner det jag ska ha med mig förutom lite toalettsaker som får packas ner imorgonbitti. Behöver som tur är inte så mycket för två dagar...:) Blir sängen och sova nu snart iaf så att jag orkar upp till tåget imorgon... Jag kommer inte att ha någon dator med mig i helgen så ni får en uppdatering på söndag om vad jag har haft för mig under helgen... Ska försöka ha med mig kameran och knäppa en massa bilder i helgen också.. Ska bli hur kul som helst att träffa folk igen iaf. Sovdags nu som sagt iaf...

Sov gott och hoppas ni får en riktigt bra helg!

Gymmat och bakat muffins

Det blev ingen cykeltur till gymet för syster hade tagit med sig nyckeln till jobbet igen... Det ska hon nog få höra när hon kommer hem..;) Blev en promenad ner istället iaf. Blev som jag skrev tidigare ett ben- och axelpass. Körde bensträck, bencurl, benpress (först brett sedan smalare) också vadpress. För axlarna blev det bara tre övningar men de tog bra iaf, vilket ju faktiskt är huvudsaken..

När jag kom hem blev det en dusch och sedan middagslagning samtidigt som jag gjorde äppel- och kanelmuffins så bara syster kommer hem och äter middag så ska jag koka lite kaffe så att vi kan ta en fika till Let's Dance... Ska bli kul att se vem som vinner. Laila dansar bäst enligt mig men Magnus har gjort mest framsteg och gör det riktigt bra med sin kroppshydda så jag tror det kan bli väldigt jämnt...

Jag måste ta och packa ikväll också eftersom jag åker imorgonbitti. Frågan var bara vad sjutton man har för kläder när man går på krogen i Sthlm?! Eller går ut alls. Var ju ut på juldagen och då dansade vi massor vilket jag hoppas på imorgon också..:)

Fixat biljett

Har fixat biljett till imorgon nu iaf. Så imorgon blir det först shopping i Sthlm och sedan blir det kalas för Jonatan och utgång i stan..  Upplagt för att kunna bli riktigt roligt. Är ju trevligt sällskap så kan inte bli mycket annat..:)

Nu ska jag bege mig mot gymet och köra det där benpasset iaf... Så hinner jag med hela 3-splitten den här veckan också..:) Jag funderar på att vara lite optimist och ta systers cykel. Så håll en tumme för att jag inte slår ihjäl mig i halkan... Tycker dock att gångvägarna borde ha tinat fram men det är sådant som märks...


Shopping

Här är det jag inhandlade på Karlsson igår. Det blev ett par panelgardiner. Kändes som jag behövde lite vårigare gardiner men jag vill ju ändå ha lite färg så då kändes de där bra. De var så billiga att de lätt var värda att köpa som ombyte.

Blev även en förpackning med fyra stycken tallriksunderlägg. Mamma och Therese tyckte nog att de var lite väl rosa men jag tyckte de var fina, är ju bara att se till så att jag anpassar resten efter det så att det ser bra ut.

Slutligen blev det en muffinsform. Hittade en som var mer lagom i storlek än den mamma har, också har jag en egen till den dagen jag flyttar nu, perfekt..:) Så nu får det bli muffinsbak någon dag...





Var även och hämtade ut mitt paket från H&M. Mamma och syster hade också lite saker i paketet men det som var mitt var följande. Två nya träningslinnen och en ny sporttop. Kändes som att det kan behövas nu när det ska in fler träningspass varje vecka...:) Också blev det som vanligt lite underkläder. Jag är ju duktig på det där med att handla underkläder från H&M. Dock bra med riktigt billiga underkläder om man vill ha i massa olika färger.. Däremot ska man nog inte ha för stor byst för deras BH'ar för vad jag har hört är de inte så bra då. Tur att jag inte har det problemet iaf..:)




Mer sol..:)

Vaknade upp till sol imorse igen, hur härligt som helst. Har precis bokat tågbiljett och haft mig. Ska boka lite mer tåg innan jag sätter igång med jobbsökandet igen. På dagens lista står inte allt för mycket förutom att jag ska söka lite jobb och köra ett benpass på gymet... Ikväll blir det finalen av Let's dance så måste ju se den nu när jag sett de flesta andra programmen. I övrigt har jag ingen aning om vad dagen ska bjuda på. Fortsätter vädret att hålla i sig så kanske jag ska passa på att gå ut en stund..:)

Återkommer under dagen med bilder på gårddagens shopping..

Blev en trevlig eftermiddag och kväll

Mötet idag kändes jättebra. Känns som att jag äntligen har fått en person på arbetsförmedlingen som förstår mig och faktiskt är till min hjälp. Hur skönt som helst. Jag kunde inte ha varit mer nöjd med min nya handledare...:)

Efter mötet åkte jag hem och plockade lite till på mitt rum, sedan ringde mamma och sa att det började folka ihop sig vid invigningen av Karlsson så då åkte jag bort dit. Stannade och hämtade ut ett paket med lite träningslinnen och underkläder som jag hade beställt på vägen dit. Kan slänga upp bilder på dem imorrn för just nu är jag för trött. Väl vid Karlsson var det bara att konstatera att det var GRYMT mycket folk så jag gick in till mamma och dem istället. Där stod vi och faschinerades av allt folk och alla bilar till de stängde. Då gick jag, mamma och Therese över till Karlsson vi med. Hade lugnat ner sig med folk vid det laget iaf. Fick lite småsaker inköpta så ni får bilder även på det imorgon. Bjöds även på tårta och jag fick en bit som var typ dubbelt så stor som Thereses och mammas bit...Undra om jag såg extra hungrig ut eller något?!:)

När vi kom hem gjorde jag mat och åt lite. Mamma köpte en klocka som vi skulle korta armbandet på. Vi lyckades dock inte få ur sprintarna (heter det så?!) ur den så gick sådär. Varpå jag säger "Nu skulle Sara ha varit här för hon kan ju allt!" Det som är så roligt då är att högst fem minuter senare plingar det på dörren och vem står där om inte Sara på ett spontanbesök. Ibland blir man riktigt överraskad..:) Självklart fixade Sara klockan iaf... Den tjejen kan som sagt ALLT...:)

När hon hade åkt så satt jag mig här och läste igenom en massa bloggar som hade uppdaterats under dagen och nu snart tänkte jag nog uppsöka sängen så att jag orkar upp något sånär i tid imorgon...:)

En stor del av listan redan gjord

Nu har jag faktiskt gjort det mesta på listan redan. Mötet ska jag snart åka till så det är kvar också har jag inte tränat men i övrigt har jag prickat av den. Har dock bara sökt ett jobb så ska söka något till när jag kommer hem igen efter mötet.

Kom till skott och tog ur mina sängkläder och tvättade dem också. När jag ändå gjorde det så började jag plocka i alla högar som ligger på mitt rum också. Det är ett projekt som inte på långa vägar är färdigt men tänkte ta tag i det lite till senare idag.

Nu ska jag äta mig och bege mig till mötet. Är som sagt snö och vinter här igen. Jag vill ha sol och värme och sommar... Så länge får jag väl drömma mig tillbaka till värmen i Thailand...


Upp och hoppa för klockan är över åtta...

Idag klev jag upp vid åtta, åt frukost och gjorde mig halvklar för att skjutsa mamma till jobbet så att jag får ha bilen idag. Min häl är inte sugen på att promenera allt för långt idag, speccielt inte i den snö som återigen har fallit under natten/morgonen.

dagens lista står:

* Fixa det sista med papper inför eftermiddagens möte

* Gå på mötet

* Boka Vansbrosimmet
* Söka ett par jobb

* Göra rent badrummet uppe med klor

* Någon slags träning (blir kanske yoga idag så spar jag benpasset till imorgon)

Blir säkert något mer jag gör men det är iaf vad jag har planerat att göra. Därför ska jag sätta igång på en gång. Ju tidigare jag blir klar ju tidigare kan jag roa mig med något annat...


Kassler med ananas och purjolök

Här kommer då middagen jag gjorde idag. Använde ett recept jag hittade på nätet men insåg ganska snabbt att det skulle ha blivit lite torrt med det som stod i det receptet så gjorde om det lite och receptet nedan är därför mängderna jag hade innan det var färdigt. Tyvärr glömde jag kolla hur stor min ananasburk var innan jag kastade den. Det var en sådan burk som ligger på 300-350 g någonting iaf. Känns som att det ändå är en smaksak i slutänden.. Till detta serverade jag ris och en sallad. Vi åt på det tre personer och då är hälften kvar till imorgon. Dock äter de andra två inte speciellt mycket vid den tiden på kvällen så är ni väldigt hungriga skulle jag inte säga att det är sex portioner utan kanske snarare fyra.




Ingredienser:
400 g kassler
1 burk ananas
1 stor purjolök
1 burk creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
5-6 msk chilisås

Gör så här:
Skiva purjolöken och koka den ett par minuter i lätt saltat vatten, låt rinna av.

Skär kasslern i bitar.

Lägg kasslern varvat med ananas och purjolök i en smord form.

Blanda fraiche, grädde och chilisås.

Fördela såsen i formen.

Låt stå i ugnen ca 15 min i 225° värme.


Riktigt bra pass...

Grymt nöjd med dagens gympass... Körde de ryggövningar jag sa plus stående rodd med skivstång. Så blev fem övningar för ryggen, riktigt najs.. För biceps blev det hantlar, skivstång och kabeldrag också avslutade jag med dropset med hantlar också för kände att det fanns lite kraft kvar. En sak är säker, efter det fanns inte en gnutta kraft kvar...*ler*

Blev promenad till och från gymet också. Mitt skavsår sedan längdåkningen gick upp när jag var på väg till gymet. Inte speciellt skönt eftersom jag måste gå hem sedan också. Så nu har jag en ond häl..

Middagen blev het okej iaf så lägger upp receptet lite senare. Inget speciellt men enkelt och gott att göra om man har lite bråttom...:)

Lunch och sol

Nu har jag hunnit med att sitta ute i solen och äta mellis och lagat och ätit lunch och sedan hunnit med en stund till i solen så nu är det dags att plocka ihop mig för att röra mig mot gymet.

När det gäller rygg blir det förmodligen:
* Rodd
* Latsdrag
* Hantelrodd
* Rygglyft med vikt

För biceps får jag se vad det blir när jag kommer dit, inte riktigt bestämt mig än men det blir nog bra...:)


 

Flaskorna är färdiga så nu ska jag bara byta om och bege mig...

Effektiv förmiddag

Den här har varit en effektiv förmiddag. De senaste timmarna har jag roat mig med att söka fem olika jobb. Känns riktigt bra att ha fått iväg ansökningarna. Har fortfarande några till på hög som jag ska söka men jag känner att nu får det vara nog för en stund. Huvudet klarar inte av att skriva personliga brev och sälja sig själv allt för många gånger på rad e. Så nu tänkte jag göra ordning lite mellanmål och gå ut och sätta mig en stund innan det blir lunch och senare träning.

Ska hinna med att fixa med lite papper och sådant inför morgondagens möte också men det tar jag lite senare eller till och med ikväll. Allt är i stort sett fixat så det ska bara skrivas ut. Nu får det bli solen iaf, hörs senare...


Ny dag..

Så var det återigen en ny dag då. Har precis ätit frukost och gjort mig klar samt diskat upp lite kastruller som låg i doskhon så nu ska jag ta tag i jobbsökandet. Efter det får vi se vad jag hittar på beroende på vad klockan har hunnit bli. Riktigt fint väder ute även om det just nu är -9.5 grader. Jag hoppas på lite varmare väder när solen gått upp lite mer så kanske det går att vara ute en stund utan att frysa ihjäl.

I övrigt blir det som jag sa igår lite gym idag för rygg och biceps. Också ska jag som sagt laga lite middag ikväll till resten av familjen tänkte jag. Enkelt men förhoppningsvis ganska gott...:)

Nej dags att ta tag i jobbsökandet nu så hörs vi lite senare....



Förresten, är det någon av er som brukar använda Tradera (till att köpa eller sälja saker) och vad tycker ni om det i så fall?


Cykling

Åkte som sagt ner på stan och fixade en ny krok till min berlock innan jag hämtade mamma på jobbet. Så nu hänger den på mitt armband tillsammans med mina andra berlocker... Har inte tagit något kort på armbandet men här kommer berlocken igen...


När vi kom hem blev det som sagt våfflor med grädde och hemmagjord hallonsylt som jag gjorde ett gäng burkar i höstas innan jag flyttade till Trollhättan. Gott var det. Eftersom det aldrig blev något gym idag så hade jag grym överskottsenergi så satt mig på motionscykeln här hemma och trampade på i två mil. Kan ju vara bra att köra någon gång så att jag är redo för att träna ute så fort snön försvinner..:) Jag håller tummarna hårt för att snön är borta till Sara kommer hem så att vi kan börja ut och cykla.. Efter en Gainer, lite stretching och en dusch är jag som ny igen. Så nu är jag redo för ett rygg och bicepspass på gymet imorgon..

Skrivarfix och lunch

Imorse klev jag upp för att åka med mamma till jobbet och hjälpa till med deras skrivare som hade slutat fungera. Kom dit vid nio och var klar vid 12.15. Nu funkar skrivaren igen iaf...:) Passade på att titta på lite möbler som jag kan tänka mig när jag ändå var där. De hade bland annat en snygg byrå och en tv-bänk som jag skulle kunna tänka mig. Med risk för att låta riktigt tjatig så vill jag med andra ord ha ett jobb och en lägenhet att fylla med mina saker snarast möjligt...

Efter det så åkte jag och mamma in till stan. Där fixade jag en "krok" till min berlock som jag köpte på tjejmässan. Sa till mamma att jag tyckte kroken verkade lite väl liten och mycket riktigt var den det också så nu måste jag ner och få en ny igen. Funderar på att åka ner och göra det nu snart innan jag ska iväg och hämta mamma till klockan sex...
 
När vi hade ätit en god lunch på stan så åkte jag tillbaka med mamma till jobbet också åkte jag iväg och handlade lite mat. Blir våfflor ikväll fast det inte är våffeldagen förrän imorgon. Syster jobbar kväll då så tänkte passa på att äta det när alla är hemma. Har även handlat så jag kan laga mat imorgon och på torsdag... Blir det gott så dyker kanske recepten upp här på bloggen...:)

Blir inget gym idag känner jag för träningsvärken behöver vila en dag men kanske blir lite cykling här hemma iaf...


Dags att sova snart igen...

Passet på gymmet började sådär, massa folk överallt och kände att jag inte riktigt fick till det som jag ville men efter ett par övningar gick det riktigt bra. Kommer nog att ha fin träningsvärk i både bröst, triceps och mage imorgon.. Köpte en träningstidning härromdagen där det följde med en dvd med fitnessyoga så funderar på om jag ska testa den imorgon om jag hinner...

Ska kliva upp tidigt och följa med mamma till jobbet när hon börjar iaf. De har krångel med en skrivare så jag ska kolla om jag lyckas få igång den. I övrigt vet jag inte riktigt vad det blir imorgon. Är egentligen sugen på ett pumppass men det går nog sådär med tanke på kvällens pass...

Funderar på att leta reda på sängen nu snart iaf...*trött*

Avprickning

Så här ser dagens lista ut nu:

* Gå igenom en massa olika sidor och kolla vilka jobb som har kommit ut
* Söka några jobb (beroende på vad som hittas)
* Städa nedervåningen
* Ringa arbetsförmedlingen
* Boka tågbiljetter
* Någon slags träning (vad det blir beror på hur kroppen känns på eftermiddagen)

Har gått ganska bra med andra ord.. Har samlat på mig flera jobb som jag ska söka under morgondagen också... Tågbiljetterna funderar jag fortfarande lite på så bokar dem efter att jag kommer hem från gymet. Appråpå gymet så ska jag väl byta om nu snart och ta mig en promenad ner så kan jag åka med mamma hem...:) Idag blir det bröst och triceps också kanske jag slänger in lite mage beroende på vad klockan blir... Hade funderingar på kondition/core ett tag men nu blev det första passet i 3-splitten istället... Jag funderar på att snart göra om mitt gymupplägg men tänkte vänta till Sara kommer hem så att jag vet på ett ungefär hur vi lägger upp tjejklassikerträningen först...


Ut ur mörkret av Linda Caine & Robin Royston

Boken jag har läst den här gången är en sann berättelse.



På baksidan av boken står det:
Linda Caine borde inte vara rädd - hon har allt man kan önska sig. Två underbara barn, en kärleksfull man, ett vackert hus med en egen ateljé. Trots en drömtillvaro har mörka, destruktiva känslor tagit över allt mer av hennes sinne. Otäcka minnesbilder väcker henne på nätterna och gör henne skräckslagen. Hon får allt oftare häftiga vredesutbrott mot sina barn, speciellt mot sin dotter. Allt detta gör henne vettskrämd.

Den inre resa som Linda tillslut bestämmer sig för att ta tillsammans med psykiatern Robin Royston kommer att ta andan ur alla som läser den här boken. Fruktansvärda händelser kommer upp till ytan från hennes uppväxt i Afrika. Men djupast begravd finns hemligheten som hon som liten flicka lovade att aldrig avslöja.

Min åsikt:
Jag har alltid gillat böcker som bygger på sanna historier. Detta var även anledningn till att jag från början valde att köpa den här boken. Just att det är en sann berättelse gör att jag ser det som en väldigt bra och djup bok som flera gånger får mig att tänka till. Hade boken däremot inte byggt på en sann berättelse så tror jag att jag hade känt att det var lite seg men eftersom den är sann sätter den djupare spår. Jag är en sådan person som verkligen har i åtanke när jag läser att det faktiskt är en persons livsöde jag sitter och läser om. Den här boken får mig (som många andra sanna berättelser) att inse att jag har ett grymt bra liv och att det finns så många i den här världen som jag tycker grymt synd om och som jag aldrig riktigt kan förstå vilken smärta de bär på.

Gillar du sanna berättelser så tycker jag helt klart att du ska läsa denna bok. Annars var den som sagt lite seg enligt mig...

Ingen vår så långt ögat når..

Våren kändes nära men som det känns just nu så snubblade den på målsnöret. Det här vaknade jag upp till imorse:



Idag ska föjande lista klaras av iaf:

* Gå igenom en massa olika sidor och kolla vilka jobb som har kommit ut
* Söka några jobb (beroende på vad som hittas)
* Städa nedervåningen
* Ringa arbetsförmedlingen
* Boka tågbiljetter
* Någon slags träning (vad det blir beror på hur kroppen känns på eftermiddagen)

Det får räcka att ha det på "måste"-göra listan så får resten hamna på "omtidfinns"-listan...:)

Veckans träning

Här kommer veckans träning:

Måndag
Promenad 2 * 25 min
Gymma: Bröst, triceps, vader och mage

Tisdag
Vilodag

Onsdag
Promenad 25 min
Gymma: rygg och biceps

Torsdag
Cykla 20 min
Gymma: Ben och axlar

Fredag
Snöskottning 45 min
Längdåkning 8 km på 58 min + hem från spåret (1-2km)

Lördag
Slalom

Söndag

Vilodag

Helt okej vecka även om jag hade tänkt mig lite skidor idag med, detta höll dock inte vädret med om...

Tillbaka i Bollnäs

Nu är vi tillbaka i Bollnäs igen. Hade tinat upp helt på vägar och gångvägar så kändes nästan lite vårigt att komma hem efter att ha varit i snön i fjällen i några dagar.. Dock började det snöa så nu börjar vägarna bli vita igen, ett ytterst tunt lager som förmodligen snart tinar bort men iaf...

Det enda jag har hunnit sedan vi kom hem är att jag har packat upp och ätit. Eftersom maten skulle gå fort så stekte mamma på några vegetariska majsbiffar som fanns i frysen. Även om det är halvfabrikat (eller helfabrikat nästan) så är de iaf grymt goda enligt mig...:) Till dessa blev det ris, tomat, gurka och avokado... Gott gott... Senaste dagarna har jag verkligen tyckt att ALLT jag har ätit har varit hur gott som helst. Vet inte varför, kanske är jag hungrigare än vanligt (om det nu är möjligt?!) efter att ha varit ute hela dagarna...



Nu ska syster få internet och själv ska jag gå och ringa lite samtal så att jag hinner kolla på Kalla Fakta 19.20 tänkte jag... Sedan är det ju Beck ikväll. Jag gillar inte att boka upp mitt liv efter tv'en men ikväll får det faktiskt bli så iaf.. Har ju rört mig en massa och varit ute i friska luften i tre dagar nu så ikväll får det bli raka motsatsen...:)

Slalom

Idag har det blivit slalom för hela slanten. Så nu har jag kört slut på hela kroppen. Igår var det rygg, mage och armar som fick arbeta i längdspåret och idag har benmusklerna jobbat hårt i backen. Mina ben skakade bra länge efteråt... Hur skönt som helst...:) Backarna var riktigt fina iaf, jag trodde att de skulle vara ganska uppkörda men de är faktiskt fortfarande hårda. Risken är väl dock stor att de är lösa nästa gång jag kommer hit, men men.. Det kommer väl fler vintrar...:)

Just nu sitter vi och kollar på Robinson, är sådär måste jag ju säga så tror inte det är något jag kommer följa allt för mycket... Sedan blir det väl förmodligen någon film när det här är slut. Funderar på att ta mig något att äta till det också. Är egentligen inte hungrig för har ätit både middag, efterrätt och godis men en frukt och någon macka eller lite grillad korv skulle ju inte sitta fel...

Har inte orkat tömma kameran och orkar inte resa på rumpan nu heller så några bilder får ni inte förrän imorgon.. Har läst ut en bok till också, så en recension kommer på den antingen imorgon eller på måndag..

För övrigt är fjällvärlden helt underbar....

Orkar inte..

Jag orkar inte riktigt skriva något nu. Haft en jättebra dag med skoter, snöskottning och längdskidåkning... Tog ut varenda liten gnutta kraft jag hade i längdskidspåret så nu sitter jag bara i fotöljen framför brasan och myser... Får nog bli en till omgång stretching innan jag lägger mig också.. Grymt trött fysiskt iaf... Desto piggare psykiskt..:)

Redo...

Just nu sitter jag och äter middag samtidigt som jag sitter här och skriver. Är färdigpackad och har brett matsäckssmörgåsar så nu väntar vi bara på att mamma ska komma hem från jobbet så ska vi packa bilen och åka efter det...

Idag har jag hunnit med att uppdatera mig i jobbannonserna som har kommit ut, suttit ute i solen en stund, varit till gymet och kört ben och axlar samt beställt lite nya kläder. Eller kläder och kläder, tröjjan jag ville ha var helslut så blev träningslinnen och underkläder. Ska jag fortsätta träna i den här takten (och säkert ännu mer när vi kommer igång med konditionsträningen när Sara kommer hem) så kan det behövas lite mer träningskläder..:)

Nu ska jag äta upp och dammsuga av här innan mamma kommer hem tänkte jag så nästa gång skriver jag från fjällen istället...

vad jag har att se fram emot...

DAGENS VÄDERUPPDATERAD: 2009-03-19  kl.07:37:24
Väder:Halvklart
Vind:Svag (0,3-3,3 m/s)
Temperatur:-6 °C
Lavinrisk:3
SNÖINFO 
Natursnö i terräng:126  cm
Nysnö senaste 24 h:0  cm

LIFTARNEDFARTER
Öppna:18 av 18
Öppna:52 av 52
PARK   Klicka på resp parknamn för mer info LÄNGDSPÅR
Hamra Dreampark Öppen


 
Öppet:300  km


Jag antar att jag inte behöver säga att jag ser fram emot att få åka massa skidor i helgen...:) Sedan blir det väl en del skoter också, måste ju ner och hämta pappas på verkstaden eftersom de har fixat framaxeln på den nu... Dock ser det ut som att det ska vara mer sol i Bollnäs än där i helgen, hoppas solen kommer dit också...:)

Farmor och träning..

Förutom att bara latat mig i solen idag så var jag ju faktiskt iväg till gymet också. Tog en promenad och stannade hos farmor innan jag fortsatte till gymet. Där hade det precis ätits tårta och de satt ute på den inglasade balkongen och hade det skönt. Som vanligt intressant att hälsa på där. Ska hon känns igen en eller ska hon inte.. Hon verkade till slut förstå att jag var "en av pojkarnas döttrar" iaf. Alltid nått även om hon förmodligen glömde bort mig i samma stund som jag gick ut genom dörren igen. Inte lätt att bli gammal e...

Efter att ha varit där i en timme så fortsatte jag till gymet. Där var det i stort sett folktomt, om det berodde på tidpunkten eller det fina vädret vet jag inte men skönt att ha allting för sig själv iaf...:) Blev rygg och biceps som fick sig en omgång. Fick upp riktigt sjysst pump idag så ådrorna visade sig riktigt utfyllda... Börjar kännas som att jag är igång på riktigt med träningen igen, hur skönt som helst.... Här är jag på gång att ta mig till gymet (därav alla kläder kastade i stolen bakom)...


En underbart vårig dag..

Solen har som sagt skinit hela dagen, hur skönt som helst. Efter att ha fixat med arbetssökningar och haft mig så gick jag ut. Bestämde mig för att vara snäll och ta fram systers cykel för att tvätta och pumpa den. Eller snäll och snäll, egentligen var jag bara ute efter att låna den så jag kan börja öva inför tjejvättern. Hade tänkt börja med att låna den idag när jag skulle ute å fixa lite men tji fick jag. Syster hade nyckeln med sig i fickan på jobbet i Arbrå.. Är ett par mil dit så är ju inte direkt så att jag fick för mig att gå och hämta den heller.. Så imorgon får hon lämna den hemma så att jag kan ta cykeln till och från stan. Cykeln är ren och fin nu iaf, dock kanske den behöver smörjas upp lite efter vintern också..



Efter att ha fixat med cykeln satt jag mig och läste i solen ett tag, passade även på att ta en fika på balkongen, hur skönt som helst... Se själva...
  

SOL

Idag är det sol igen, jag hoppas dock att det inte blåser som igår så går det ju kanske att sitta ute en stund utan att frysa... Hittills idag har jag fixat med arbetsansökningar och ringt min vikarierande handläggare som tydligen var ledig till imorgon så får prova att ringa henne imorgonbitti istället. Ska hänga lite tvätt och sätta igång en ny maskin nu tänkte jag och sen ska jag nog söka ett par jobb innan jag letar mig ut en stund... Fördelen med att gå upp tidigt är att dagen blir så mycket längre och jag hinner med en hel del.. skönt...

Borde packa lite inför imorgon också, förutsatt att jag kommer kunna åka men det hoppas jag verkligen. Lite skid- och skoteråkning känns precis som vad jag behöver just nu. Lite sol på det skulle ju inte heller skada förståss..:)

Fick för övrigt svar på en ansökan via mail nyss där det stod att de hade gått vidare med andra sökande... 7 minuter senare kommer ytterligare ett mail från samma person där det står att hon kommer återkomma under närmsta två veckorna. Då kan man ju börja undra om hon tänker skicka ett tredje mail där hon förklarar att de har gått vidare med andra eller vadå?! Jaja, den som lever får se...haha...

Nu ska jag ta tag i allting så att jag får en stund ute i solen också...



Som en drog

Att träna börjar bli som en drog. Känns verkligen att jag inte har tränat idag, rastlös som jag vet inte vad och vill bara ut och röra på mig eller till gymet och ta i med alla krafter jag äger och har och lite till..;) Imorgon blir det gymet iaf, rygg och biceps får det bli.

Ska försöka flytta ett möte jag har på arbetsförmedlingen på fredag också så att jag kan åka till fjällen ett par dagar istället, får väl se hur det går med den saken. Jag hoppas verkligen att det går att lösa iaf.. Så länge jag inte får betalt så borde det ju inte vara hela världen om jag vill vara borta en dag kan man ju tycka men ska väl inte vara säker på det...


Ännu en dag når sitt slut...

.. och jag har som vanligt inte gjort något vettigt. Sökt ett par jobb, var ut en stund för att få lite friskluft, skrev om grundmodellen till mitt cv och ätit. Ska väl duka bordet och göra iordning nu innan jag ska iväg och hämta mamma på jobbet för att åka och hämta den andra bilen som varit på service idag... Solen är iaf, som ni kan se, påväg att gå ner. Det är ju dock betydligt ljusare om kvällarna nu än tidigare...


Spanska

Ibland är det bra att ha koll på sina saker... Var ut på förrådet och tog in mina låda med skolsaker från grundskolan. Varför gjorde jag det kan man ju undra. Jo, för att leta fram mina spanskaböcker. Går jag ändå bara hemma om dagarna så tänkte jag att jag kan ju iaf färska upp mina spanskakunskaper...:)



Har letat reda på lite jobb som jag kan söka också.. Börjar kännas som att det är dags att skriva om hela grundutförandet i mitt CV också. Även om det ändras och skrivs om en hel del för varje ansökning så börjar det kännas som att jag har skickar för många som liknar varandra nu. Det får nog bli dagens eftermiddagsprojekt eftersom jag inte ska träna idag. Fast skulle gärna ta en promenad eller cykla lite eller göra någonting egentligen. Får väl se hur det går.. Vet ju att det kommer bli en hel del träning ändå den här veckan så kroppen behöver ju vila samtidigt som jag känner mig grymt rastlös....

Är det konstigt att man blir lite less?!

Har suttit och ringt arbetsförmedlingen idag för att rapportera mitt jobbsökande. Det gick väl bra, hon var nöjd med det jag hade gjort lät det som iaf... Hur som helst så skulle jag ringa min handläggare på arbetsförmedlingen här hemma för att få reda på när jag egentligen ska bli kallad för att få börja i Ungdomsgarantin, känns ju som att jag vill komma in i den så fort jag får eftersom jag i så fall får mer hjälp i mitt jobbsökande....

Hur som helst så hade jag tydligen fått en ny handläggare, fast det hade så klart ingen upplyst mig om. Den nya handläggaren jag har var tydligen sjuk iaf så nu skulle en annan dam kontakta mig under dagen. Det komiska i det hela är att hon damen på arbetsförmedlingen här som jag fick prata med frågar under tiden jag pratar med henne om jag inte skulle kunna tänka mig att plugga...?! Det svar jag lyckades få fram var att med en civilingenjörsexamen och en civilekonomexamen så är jag ju mer sugen på att börja jobba än på att plugga ännu mer.... Hon bad om ursäkt när hon tittade närmare i mina anteckningar men jag måste ju säga att lite komiskt var det..:)


Nej. nu ska jag sluta beklaga mig för en stund och försöka få tag i något företag som vill ha mig som anställd...


Tjejvättern

Nu har jag anmält mig och Sara till Tjejvättern...

TJEJVÄTTERN 6 juni 2009
81 dagar kvar
Antal anmälda 4 242

Så nu kan vi inte längre dra oss ur. Det sägs ju att cyklingen ska vara jobbigast enligt många så nu när vi är anmälda till den så finns det absolut ingen återvändo för att genomföra resten heller längre..:)

Skulle som sagt ha en vilodag idag. Är nog bra för min hals om inte annat för den mår inte alls bra idag. Imorse var det verkligen helstopp men en allergitablett och lite Pulmicort senare så är den väl okej iaf. Dock en dålig dag för min hals idag eller snarare så har den mått ganska bra ett bra tag nu. Eller bra och bra... Allt beror ju på hur man definierar det, bra för att vara min hals iaf..:)

Gym och tv-kväll

Efter förra inlägget gjorde jag faktiskt just det jag skrev att jag skulle. Jag gick runt till alla blommor i huset och noppade dem också snurrade jag på dem 180 grader så att de skulle växa jämt... Efter det skurade jag badrummet uppe och dammsög både uppe och nere. Råkade dock glömma mamma å pappas sovrum så jag måste nog ta en vända där imorgon...:)

Sedan kom pappa hem och skjutsade mig till gymet. Blev ett lagomt pass för bröst, triceps och mage. Hann även med lite vadpress för det gjorde jag aldrig igår. Tyckte inte benpasset igår var jättehårt men träningsvärk i rumpan och baksida ben idag så det bara ryker om det iaf..:) Imorgon blir det nog en vilodag från gymet så tänkte jag köra ett rygg och bicepspass på onsdag och ett ben och axelpass på torsdag. Känns som det blir perfekt start inför kommande helgen som jag hoppas att ska bjuda på en hel del skidor...

Åt spagetti och quornfärs till middag och sedan skulle mamma äta lite gröt och mackor så då måste jag ju också äta några mackor till efterrätt eftersom mamma hade köpt "lilla" osten...


Efter detta blev det duschen och sedan har jag hängt i soffan framför tv'en. Kollade på familjen annorlunda. För er som inte har hört talas om det så följer de tre familjer där ena familjen har 5 barn, ena 8 barn och den tredje familjen har 10 barn. Jag är helt klart imponerad av allt jobb de lägger ner samtidigt som de säkert får mycket kärlek av varandra också..:) Hur som helst så tror jag att jag nöjjer mig med 2-3 barn i framtiden, 10 känns som lite väl många...

Ska nog leta mig mot sängen och läsa lite innan jag ska sova nu.... Hörs imorgon...

Träningen förskjuten med ett par timmar

Hade som vanligt tänkt tagit mig en promenad till gymet så jag var där till de öppnade klockan 15. Regnar dock så inte jättesugen på att gå ut då. Därför väntar jag till pappa kommer hem för han skulle iväg vid den tiden så kan han släppa av mig på gymet också kan jag åka hem med mamma när hon slutar jobba... För att ta 25-minuters promenad i regnet kändes som sagt inte lockande.

Har fått ordning på deras dator nu iaf. Internet fungerar som det ska (efter ominstallation av USB-portarna bland annat) och datorn är inte lika trög som förut även om det fortfarande var väldigt trög men nu kunde jag inte hitta på något mer att göra åt det om jag inte skulle köra en omformatering av den, vilket kändes lite onödigt. Han är ju pensionär så SÅ bråttom kan han ju inte ha...;)

Har även hunnit med att sökt ett par jobb och lagt ett par som jag ska söka på hög. Känner dock att jag inte orkar söka några fler nu, blir inge bra iaf. Så antingen söker jag ett par till ikväll när jag kommer hem från gymet eller så får de vänta till imorgon. Eller som pappa så fint sa "Du behöver ju inte söka jobben direkt när de kommer ut, verkar ju lite desperat!" Det min pappade missade var att jag börjar känna mig desperat...haha... Blir tokig på att gå hemma ju. Just nu skulle jag nästan kunna ta jobb som vad som helst bara jag slapp gå hemma och klättra på väggarna.

Nej. nu börjar det kännas i ryggen att jag har suttit still här hela dagen så nu ska jag upp och röra på mig en stund. Klippa bort vissna blad på blommorna kanske...*ler*

För övrigt vill jag ha tillbaka gårddagens sol......


Den jag ville ha av Sheila O'Flanagan

Nu har jag då tagit mig igenom ännu en typisk tjejbok.



På baksidan står det:
Det här är berättelsen om de två vännerna Darcy och Nieve, bästisarna som alltid ställde upp för varandra ända fram till den dagen Nieve förförde Darcys pojkvän.
Tio år går utan att de har någon som helst kontakt, men så en dag dyker en bröllopsinbjudan upp hemma hos Darcy. Nieve ska gifta sig och vill gräva ner stridsyxan.
Men Darcy har något annat i sikte, vad hon egentligen längtar efter mest av allt är att få hämnas vad som i hennes ögon var ett oförlåtligt svek. Hon kan inte släppa drömmen om det liv hon kunde ha haft...

Den jag ville ha är en roman om vänskap, svek och om att lära sig inse vad man egentligen vill med sitt liv. Det handlar om de stunder i livet vi ibland kan se tillbaka på och tänka "om bara", eller "om inte" tillfällen som vi gärna vill tro att de kunde ha förändrat våra liv om vi då gjort ett annat val.

Min åsikt:
Det är en typisk förutsägbar tjejig bok. Själva handlingen kommer inte med några överraskningar men gillar man tjejböcker som är ganska förutsägbara så är den väl helt ok.  Boken handlar ju som det står på baksidan av boken om att tänka tillbaka med "om bara" och "om inte". Dock tycker inte jag att boken fick mig att tänka till allt för mycket.... Med andra ord inte den bästa bok jag har läst...

Datasupport...

Hittills har dagen (och en del av gårddagen) mest bestått av att jag har lekt datasupport. Det började i fredags på tjejmässan där jag träffade Anna-Karin (mammas jobbarkompis dotter) och vi började prata om ett problem hon hade som jag lovade att komma och titta på i veckan. Också säger vi nått om det så att mamma och hennes mamma hör det varpå mamma säger "Men jag har ju redan datorn i bilen så att du ska få ta hem och titta på den" varpå Anna-Karins mamma svarar "Nej, det är ju pappas dator du har där". Så tydligen var det fler personer i familjen som hade datorproblem. Hur som helst så började jag fixa på datorn som mamma hade med sig hem igår, fått till internet och fått bort gamla uppkopplingen men datorn är grymt trög så ska kolla om jag hittar något som orsakar det innan jag lämnar tillbaka den.

Nu på morgonen så ringde mamma och konstaterade att internet inte fungerade på en enda dator på hennes jobb. Detta var dock snabbt löst efter att ha konstaterat att de inte hade någon synk och att det räckte med en större omstart...

Har försökt att lägga in ny musik på min MP3 också, men tydligen är den inte kompatibel med Vista (som jag har på min nya dator) och sedan ville den inte funka i gamla datorn med XP heller så nu vette sjutton vad problemet är. Måste nog testa den i mamma å pappas gamla fasta dator för i den vet jag att det har funkat förr. Enda kruxet är att det står flyttkartonger ivägen för den. Tur att jag är arbetslös och har tid att roa mig med sådant om dagarna...:)

Ska ta och titta lite till på datorn från igår först och sedan ringer nog Anna-Karin någon dag så att jag kan komma förbi och titta på hennes dator...

Solig dag

Idag har det varits soligt hela dagen så har suttit ute och läst i solen. Därför är ännu en bok avklarad så imorgon kommer en till bokrecension... Satt till och med i linne ett tag, hur skönt som helst. Nu är våren påväg med andra ord..:) Så när det ändå är fint och varmt kan ju vägarna få tina fram så att det går att börja cykelträna ute inför tjejvättern också... Jag är grymt laddad, mest för att ha nått att göra om dagarna...

Träffade Elisabeth (chefen på travet) i fredags också så nu är det klart att jag börjar jobba där om två veckor när säsongsstarten sätter igång, någonting att göra några ggr i månaden iaf.. Jag hade inte gjort spelansvarsutbildningen än så jag passade på att göra den igår så att jag ska vara godkäns för att få sitta i kassan. Klarade testet på första försöker så det var skönt. Lite nytta av att ha en bra studieteknik...:)

Nej nu ska jag koncentrera mig på Beck på tv...


Veckans träning

Veckans träning slutade enligt följande:

Måndag:
Promenad 25 min * 2
Gymma - ben och axlar

Tisdag:
Vilodag

Onsdag:
Promenad 25 min * 2
Gymma - bröst, triceps och mage

Torsdag:
Promenad 25 min * 2
Gymma - rygg, biceps

Fredag:
Vilodag

Lördag:
Promenad 70 min

Söndag:
Gymma - ben och axlar

RÄTT låt..

Enligt mig var det helt klart rätt låt som vann. Det är inte den låt jag tycker är bäst men det är den låt jag tror har bäst chans att vinna i Moskva....:)



Shoppingen från Tjejmässan

Tröjjan som jag investerade i:



Sedan köpte jag ju faktiskt en till berlock till mitt silverarmband också, det glömde jag när jag skrev tidigare. Måste gå in och sätta en "krok" så jag kan fästa den på armbandet till veckan dock...




När jag hittade berlocken i en fyndlåda gick samtalet så här:

Jag: Åh, titta!
Mamma: Det är ju våg..
Jag: Ja, jag är ju våg?!
Mamma: Men justja, det är du ju.
Expediten: Jag som trodde Anki var din dotter!

Ja, vad ska man säga... Går ju inte att hålla koll på allt e...:)

Riktigt trevlig kväll

Hade som vanligt riktigt trevligt igår, det har jag ju alltid med Carro..:) Blev som vanligt en hel del skvaller och skratt under kvällen. Mamma fick en del historier berättat av oss om våra hemresor från krogen när Åsa brukar skjutsa hem oss. Vad ska man säga, intressanta har de ju varit mellan varven iaf...haha...

Jag shoppade två par springstrumpor som jag hade tänkt också köpte jag en långärmad träningströja med luva. Kan vara bra att ha ute att springa och cykla i innan det blir varmt...Dags för mat nu snart så skriver mer senare...


Redo att åka..

Har hunnit söka tre jobb till sedan förra inlägget så sex jobb sökta sammanlagt idag. Tre i Göteborg och tre strax utananför Göteborg. Har även hunnit byta bort mina myskläder och lagt på lite smink så nu är jag redo att åka. Carro och hennes mamma skulle hämta upp mig strax före sex så för en gångs skull springer jag inte runt och jäktar sista minutrarna..:) Det blev nya jeansleggings och en svart tröjja... Också ett par svarta höga stövlar till det...



Ska bli kul att se om det bli något inhandlat ikväll, jag har tänkt passa på att köpa lite strumpor att springa i nu när de är billiga iaf. Sedan var det ett par snygga skor i reklambladet men risken är väl stor att de tar slut fort... Ska bli kul att komma ut och göra något iaf. Framförallt ska det bli skoj att få träffa Carro...

För övrigt börjar träningsvärken i ryggen komma riktigt fint trots den dåliga kontakten igår.. Däremot har jag inte speciellt mycket träninsvärk i biceps konstigt nog, hårda är de iaf..;)

3 jobb och ett icke existerande tfnsamtal senare..

Det gick sådär med mitt planerande för förmiddagen för först ringde Ann så jag pratade med henne och sedan ringde jag Carro och planerade lite inför kvällen. Har iaf fått iväg tre ansökningar samt försökt ringa ett fjärde ställe. Dock var hon jag försökte kontakta på möte fram till 15 så får väl prova att ringa efter det. Risken är väl dock att hon vill gå hem klockan 15 en fredageftermiddag men bara ett par korta frågor jag har så förhoppningsvis har hon några minuter till övers..

Håller på att koka potatis så att jag kan äta, blev lite senare än jag hade tänkt mig, sedan funderar jag på att byta om och sminka mig så jag är klar i tid ikväll...haha... Ska bli skönt att få hoppa ur mysbyxorna ett tag iaf...:)


Intressant sätt att söka jobb på..

Den här gången handlar det faktiskt inte om mitt arbetssökande. Eftersom jag sitter hemma en stor del av dagarna så svarar jag en hel del på firmatelefonen, när pappa inte sitter på kontoret, vilket leder till en del intressanta samtal. Idag ringer en trevlig man som presenterar sig. Där blir jag positivt överraskad då de flesta som ringer inte presenterar sig (såvida de inte ringer från något företag som vill sälja någonting). Detta var dock det som gjorde mig positivt överraskad av samtalet, strax efteråt kommer "det är så att min son söker jobb". Det är då i alla fall jag börjar fundera, varför ringer sonen i så fall inte själv?! Jag ska nog börja be pappa ringa mina jobbsamtal om dagarna också, tror ni att jag får jobb fortare då? Haha, tur att vi alla är olika...

Appråpå jobbsökande så ska jag hoppa in i duschen och sedan ta tag i mitt egna sökande...

Imorgon kommer min Carro hem..

Imorgon kommer som sagt Carro hem från Sthlm över helgen. Så imorgonkväll blir det tjejmässa på Scandic med våra mammor och på lördag blir det nog en fika inne i stan. Ska bli riktigt skoj att ses igen. Vi börjar ju faktiskt ses ofta för att vara vi nu för tiden, skoj skoj... För vad skulle jag göra utan min Carro? Min egen vapendragare.. Det spenderas många timmar i telefonen och mycket skvaller, skratt (och tårar) blir det. En sak är iaf säker och det är att bättre vän går inte att hitta. Ensam är vi starka och tillsammans är vi oslagbara...;)


Sol, gym, städning och jobbsök

Den här dagen har med andra ord sätt ut som de flesta andra dagar i mitt liv nu för tiden. Efter inlägget imorse så sökte jag ett par jobb och sedan gick jag ut och satt mig i solen och läste en stund. Blev ungefär 45 min sedan behagade solen gå i moln så då gick jag in och ringde ett jobbsamtal och sökte ett jobb till. Efter det blev det lunch i form av potatismos och fiskburgare. Den var riktigt god faktiskt, trodde inte att den skulle vara det så blev glatt överraskas. Var Findus frysta iaf om någon är intresserad.. Lätt att steka på när man inte riktigt orkar engagera sig...

Efter lunchen klädde jag på mig för att ta en promenad till gymet med ett stopp hos farmor påvägen dit. Vårt samtal när jag kom in löd:

Jag: Hej farmor!
Farmor: Men hej kommer du. Jag såg dig i tidningen idag.
Jag: Det tror jag inte du gjorde, då var det väl Sara (min kusin) du såg?
Farmor: Jag trodde det var du, då är ni väldigt lik varann!
Jag: Det vet jag väl inte men vi är ju släkt så det är ju inte omöjligt...
Farmor: Är ni?

Det är inte lätt att bli gammal e... Så Sara, om farmor mot förmodan skulle säga att hon har träffat dig medan du har varit borta så vet du varför...;)

Efter besöket hos farmor så fortsatte jag till gymet för ett rygg- och bicepspass. Kände att jag inte riktigt fick kontakt i ryggövningarna idag, vet inte varför. Fick desto bättre kontakt i biceps istället.. Sedan blev det en Gainer och promenad hem...


Min Gainer innan den blandades med vätska...


När jag kom hem blev det duschen sedan städning av nedervåningen, matlagning och kokostoppar på samma gång. Tur att man är kvinna och kan göra flera saker samtidigt..;) Har tittat på Lyxfällan ikväll igen, stör mig på det lika mycket varje gång och ändå sitter jag där och tittar..:)

 

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv..

Dagens krönika från fotbollsfrun:

http://www.aftonbladet.se/wendela/article4627247.ab

För att återkomma till mitt inlägg om jämnställdhet härromdagen. Jag håller helt med fotbollsfrun... Jag ser till att försörja mig själv och tjäna mina egna pengar... Mannen i fråga ska finnas där för att jag älskar honom inte för att han ska bistå mig med pengar. Var tog jämnställdheten vägen annars?!

På det fjärde ska det ske av Kajsa Ingemarsson

Så har jag då hunnit igenom en bok till av de jag beställde. Lite suddig bild tyvärr...


Så här står det på baksidan av boken:
Måste man bestämma sig för att alla andra gör det?

Paula kommer hem från ännu en utlandsvistelse och upptäcker, motvilligt, att hennes omgivning redan gjort sina val. Partykompisen Anna har träffat den stora kärleken, Rakel är mitt uppe i karriären och Johan, pojkvännen, börjar tappa tålamodet. Plötsligt står Paula ensam kvar i en tillvaro byggd på resor, ströjobb och en och annan affär vid sidan av. Men kanske har alla omkring henne rätt? Kanske är ändå utbildning, fast jobb och en ring på fingret lösningen. Allt ställs dock på ända när hon plötsligt får ett erbjudande hon inte kan motstå.

Min åsikt:
Det här var en typisk tjejbok, dock lite klen enligt mig då jag anser att Ingemarsson har skrivit böcker som har varit bättre än den här. Boken är ganska förutsägbar och rullar på i ganska jämn bana, det är aldrig någon större överraskning som kommer. Inte en jättebra bok enligt mig med andra ord men den fungerar bra om man bara vill ha något att läsa för att få tiden att gå när man inte orkar tänka något djupare...


Torsdag..

Så börjar det återigen närma sig slutet av veckan igen då... Är klarblå himmel och sol (?!) här nu på morgonen så funderar på om jag ska gå ut en stund innan jag sätter igång med det som ska göras inne... Hade tänkt köra rygg och biceps på gymet idag men får se hur träningsvärken i övriga muskler mår framåt eftermiddagen.. Ska ta en promenad och hälsa på farmor och ge henne sin tidning idag iaf. Sedan gav mamma mig en fin vink om att det var dammigt i vardagsrummet innan hon åkte till jobbet imorse...haha...

I övrigt får vi se vad dagen bjuder på. Känns lite som att det beror på hur vädret håller i sig....:) Återkommer med en bokrecension senare idag iaf...

Fått en del gjort idag ändå..

På förmiddagen kändes det som att tiden gick jättesakta. Var inte jättepeppad att skriva några ansökningar heller och det känns som att det behövs lite engagemang när jag skriver dem om jag ska ha någon chans att få jobbet jag söker.. Satt och letade efter ansökningar som jag kan söka istället. Så nu har jag faktiskt en hel hög på lager som jag kan söka imorgon även om jag bara fick iväg två ansökningar idag.

Efter att ha suttit och letat efter jobb och ätit lunch och haft mig så tog jag en promenad ner på stan. Gick förbi Scandic och köpte fyra biljetter till tjejmässan på fredag. En till mig och mamma och en till Carro och hennes mamma. Jag hoppas och tror på en väldigt trevlig kväll. I somras när de hade en liknande tjejmässa var det riktigt trevligt iaf. Då hade de en våg så man fick mäta hur många % fett och muskler man bestod av. Jag hoppas att de har den med den här gången också, vore kul att se om det är någon skillnad...:)



Fortsatte sedan in till affärerna där jag hämtade ut lite bilder och sedan blev det gymet. Blev bröst, triceps och mage.. Inte ett superpass men helt okej... Sedan började jag ta mig en promenad hem igen. Halvvägs åkte pappa dock förbi mig med bilen så då fick jag åka med honom hem. Jag gick ju ner, kan ju inte motionera allt för mycket..;)

När jag kom hem hoppade jag in i duschen och sedan lagade jag middag. Har även hunnit läst ut en bok till ikväll så imorgon kommer en ny bokrecension. Ännu en typisk tjej bok..;) Ska nog ta mig ner till biblioteket snart innan jag plöjjer igenom alla böcker jag köpte förra veckan. Fick en massa boktips av Spessartin tidigare som jag måste utforska närmare...:)

Tjejklassikern..

Försöker nog fortfarande smälta vad jag har lovat litegrann.. Ska bli riktigt skoj att gå utmana sig själv. Jag är ändå en gymtjej i grund och botten ingen konditionstjej. I gymet känner jag mig säker på hur jag ska göra, hur jag ska lägga upp mina träningspass och vet hur jag kan pressa mig själv till det yttersta... När det kommer till cykling, simning, löpning och längdskidor har jag ingen aning om hur jag ska lägga upp träningen än. Helst vill jag ju fortfarande ha gymmandet kvar för att inte tappa allt för mycket. Frågan är om det blir för mycket att köra på 3-split när jag behöver en massa träning inför tjejklassikern också? Teoretiskt sätt skulle det ju funka med 3-split och kanske 3 konditionspass i veckan (blir ju ändå en vildodag eller fler om man kör två pass en dag). Det jag inte har en aning om är hur min kropp kommer reagera på det. Egentligen utövar jag väl mer kondition än vad jag tror nu också. Får helt enkelt prova mig fram och se vad som fungerar. Tur att jag har kusinvitamin med mig också, hon gjorde ju tjejklassikern ifjol också så hon har ju lite koll på hur vi behöver träna och vad vi bör tänka på iaf..:) Jag var ju faktiskt med i en del av hennes träning inför Lidingö(tjej)loppet ifjol iaf eftersom vi sprang tillsammans en hel del då... 

Har hunnit med att städa badrummet nu på morgonen och plockat reda på i köket. Ska läsa lite till i min bok (vill ju veta slutet nu..;)) innan jag sätter igång med jobbsökandet...

Vet ni vad jag ska göra?

Det jag skrev om tidigare idag att jag hade något jag skulle bestämma mig om.. Nu har jag bestämt mig... Jag ska hänga på kusin Sara och köra tjejklassikern i år med början på Tjejvättern den 6 juni. Jag har ju sagt i flera år nu att jag någon gång skulle vilja göra klassikern... Så även om det inte blir klassikern (känns på tok för stort och jag är inte alls tränad för det) så blir det tjejklassikern iaf..

Detta innebär:

Lördag 6 juni: Tjejvättern = 90 km
Lördag 11 juli: Vansbro tjejsim = 1 km
Söndag 27 september: Lidingö tjejlopp = 10 km
Lördag 27 februari 2010: Tjejvasan = 30 km

Vad har jag gett mig in på kan man ju undra, men de som känner mig vet att har jag bestämt mig för något så genomför jag det också och nu har jag verkligen bestämt mig. Detta innebär att jag måste lägga om mitt träningsupplägg helt i hållet det kommande halvåret. Det viktigaste nu är att se till att det inte gör att jag börjar gå ner i vikt. Så nu var det tur att jag beställde Gainer härromdagen, som jag för övrigt fick idag. Hur jag ska gå tillväga med träningsupplägget har jag ingen aning om just nu. Jag och Sara får nog sätta oss och lägga upp någon bra plan för allting när hon kommer hem. För övrigt får du gärna komma hem nu snart för vi måste börja träna...;)

I nuläget är jag nog mest orolig för simningen. Jag är ingen simmare någonstans så en sak är säker, jag behöver till badhuset och öva... Nu har jag bestämt mig iaf och kommer förmodligen tjata något grymt om det enda till det är genomfört. Så jag hoppas ni är med och peppar mig när jag kommer in i mina nervösa svackor inför de olika loppen.... Känns grymt bra och grymt kul att verkligen ha ett mål att träna emot iaf...:)

Fått en del gjort iaf...

Jag har fått en del gjort idag iaf. Har sökt ett par jobb också har jag skrivit tre anbud åt pappa och gjort iordning en excelmall åt honom. I övrigt har jag roat mig med att svara i telefon, det har typ ringt konstant idag tror jag. Allt från folk som har sökt jobb, till folk som vill säja saker, till fax till folk som har ringt fel... Jag borde få betalt som sekreterare nu när jag går hemma om dagarna..;)

Har hackat och kokat morötter också, verkar inte finnas tärnade, konserverade morötter i en enda affär i stan så mamma köpte morötter som jag fick hacka och koka själv istället så ska hon göra morotsstuvning ikväll tror jag.. Eftersom jag inte har knäppt nå roliga bilder idag får ni se mina morötter istället.. 11 dl hackade morötter blev det iaf, nu är de kokta och klara för att kunna användas för att göra morotsstuvning..

 

För övrigt blir min träningsvärk bara värre och värre, gör ont att sitta ner nu till och med.. Det måste ju ha varit ett bra pass igår iaf då... Jag får trösta mig med det och att mina muskler förmodligen växer så att det bara knakar om dem...;)

Grymt laddad

Jag blev precis grymt laddad för att göra en sak... Jag har ju sagt länge att jag vill göra det så nu har jag ju faktiskt inga vettiga bortförklaringar så jag borde ju verkligen göra det... Ska fundera på det några dagar så återkommer jag med hur jag gör sedan... Just nu är jag som sagt dock riktigt peppad. Vore ju kul att uppfylla ett av dem mål som jag faktiskt länge har haft eller vad säger ni?! :)

Vet var jag har min rumpa

En sak är säker och det är att jag inte kommer att tappa bort min rumpa idag.. Träningvärken efter gårddagens pass har redan kommit i både ben och axlar men framförallt i rumpan... Har även träningsvärk i ryggen och biceps efter söndagens pass så idag får det bli vilodag så tar jag bröst- och tricepspasset imorgon.

Snöar för fullt idag igen, väldigt tacksamt eftersom jag skotta av balkongen och altanen igår..;) Iofs visste jag att det skulle bli snö så får väl skylla mig själv, och om inte annat fick jag ju bort islagret så att ta bort det som kommer nu blir ju inga problem. Hade dock hellre haft sol så jag hade kunnat sitta ute i solen idag med. Det får dock vänta till början av nästa vecka för enligt långtidsprognoserna ser det ut att kunna bli sol då..


Ändrade planer för veckan iaf.. Blir hemma i Bollnäs hela veckan ändå.. Carro kommer ju hem i helgen så kommer att bli riktigt skoj.. Hon måste ju komma hem när Nicke både fyller år och har förlovat sig. Riktigt roligt och ett riktigt stort GRATTIS till honom och Jenny...:D På fredag är tjejkväll på Scandic igen också, upplagt för en riktigt bra helg med andra ord..:)

Män som hatar kvinnor

Jag älskade böckerna när jag läste dem och jag älskar verkligen filmen också. Nu väntar jag bara på uppföljarna... Eftersom det inte kommer nå fler böcker så får jag helt enkelt nöjja mig med att det förhoppningsvis snart dyker upp två filmer till... Inte konstigt att filmen ligger på topplistan, jag kan inte annat än förstå det...:)



För övrigt verkar måndagar vara "bloggläsar"dagen för alla som är här inne. Läsantalet minskar alltid lite i samband med helgerna (antar att vi alla har bättre saker för oss då) och på måndag är det alltid mest läsare på min blogg om man kollar de senaste veckorna... Lite konstigt dock, så många som läser och jag har kanske en aning om vilka högst hälften av er är... Så vilka är ni?!:)

Jag hade rätt om gympasset tidigare iaf, blev riktigt hårt. Kommer nog att ha grym träningsvärk i ben och rumpa imorrn, skönt skönt... Nu ska jag lägga mig och läsa lite i min bok och sedan ska jag sova för börjar faktiskt känna mig lite trött...


 

Solig förmiddag

Det skulle enligt alla väderleksrapporter som jag hade kollat vara mulet hela dagen idag men var faktiskt sol hela förmiddagen. Därför tog jag tag i att skotta av snön på balkongen och altanen en vända så kanske det torkar upp där ganska fort lite senare när våren vill titta in..:) När jag var klar med det satt jag mig och läste ute en stund, hur skönt som helst i solen, termometern visade 16 grader. Det är bara för härligt nu när solen börjar värma, våren känns faktiskt som att den är på gång även om det fortfarande är massa snö kvar här och tror det skulle snöa under veckan också, men men, just nu tinar det iaf... Som ni kan se var jag riktigt nöjd där jag satt..;)



Nu har jag varit in och ätit lunch och kollat lite mail och sånt så tänkte jag ta mig gymet till klockan 15 när de öppnar. Idag blir det ben och axlar som ska få sig en omgång. Riktigt laddad just nu så jag tror att det kan bli ett riktigt bra pass...

Eftersom det aldrig blev någon bio igår så hade jag tänkt masa mig iväg och se den ikväll istället. Får se hur det går med de planerna idag..:)

Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson

Nu har jag läst ut första boken av dem som jag fick härromdagen, så här kommer recensionen på den:



På baksidan av boken står det:
Kamryn Matika och Adele Brannon var bästa vänner och trodde inte att något i världen skulle kunna komma emellan dem. Tills Adele gjorde det otänkbara och låg med Kamryns stora kärlek, Nate. Som om inte det skulle vara nog blev hon gravid och födde hans barn. När Kamryn får reda på sanningen, två månader före sitt bröllop, bestämmer hon sig för att aldrig träffa någon av dem igen. På ett ögonblick mister hon de två viktigaste människorna i sitt liv. Den eviga vänskapen är över och Kamryn flyr från London till Leeds för att försöka skapa sig ett nytt liv på egen hand.

Några år senare landar plötsligt ett brev på dörrmattan som berättar att Adele är döende. Hon håller på att förlora kampen mot sin leukemi och vill att hennes bästa vän ska adoptera den nu femåriga dottern, Tegan. Ännu en gång ställs Kamryns liv på ända. Adele - hennes själsfrände - kommer att dö. Och hon själv, som bestämt sig för att aldrig någonsin skaffa några barn, måste kanske bli mamma.

Så börjar hennes livs svåraste resa. En resa mot ansvar och insikt, förståelse och förlåtelse, men framför allt mot den stora kärleken.

Min åsikt:
Efter att ha läst baksidan av boken trodde jag att det var handlingen någonstans mitt i boken, så var dock inte fallet. Boken börjar med att det som står på baksidan sker och var eftersom man läser får man reda på lite mer bakgrund till allting. Enligt mig är det en väldigt gripande bok och jag både skrattade och grät när jag läste den. Författaren hanterar så många känsliga områden i boken, exempelvis känslor kring svek och kring döden, på ett väldigt jordnära vis. Det går att känna sig in i vad de olika karaktärerna får gå igenom.

Boken är egentligen ganska förutseende men enligt mig så gör det ingenting utan det är att den är så välskriven som gör den intressant. Att få följa med karaktärerna när de går igenom denna jobbiga tid. Helt klart läsvärd enligt mig med andra ord. Jag kom på mig själv att tänka till lite extra när det gäller vissa saker, vad är det egentligen som är viktigast i livet? och hur mycket kan en person egentligen förlåta och lägga bakom sig?

Internationella kvinnodagen

Eftersom det är internationella kvinnodagen så känner jag att det passar att berätta vad jag egentligen anser om feminism och vad jämnlikhet betyder för mig.

Som många av er redan vet så gick jag ju som ensam tjej med en massa killar på gymnasiet. Många frågade mig när jag bytte från natur till teknik hur jag kunde få för mig att byta till en klass med bara killar. För mig var det inget svårt val alls. Jag bytte inte för klassens skull, jag bytte för att få läsa de kurser som jag ville läsa och som skulle bli allt för krångliga att få till på natur när de lade ner den inriktning som jag ville gå. Det är ett val som jag idag inte ångrar alls. Visst, jag fick höra en hel del kommentarer om att jag var enda tjejen. Det spelade dock inte mig någon roll. Jag hade ett par vänner och det räckte för mig. Framförallt satt jag väl alltid med Lars på lektionerna och jag satt väl med honom för att jag trivdes i hans sällskap sedan är det för mig strunt samma om han är kille eller tjej. I överlag har jag idag mest killkompisar, kan egentligen inte säga varför. Förmodligen mest för att det är dem jag har haft mest liknande intressen som. Det jag dock vill komma fram till är att jag dömmer inte en person för att den är en hon eller han. Jag dömmer personen utifrån det personen säger och gör och dennes personlighet...

Så vad är då jämnställdhet för mig?!
För mig är det viktigt att personer döms utifrån den de är, inte det kön de är. Två personer som gör samma jobb med samma goda resultat ska också ha samma lön vare sig de är man eller kvinna. Det är något som enligt mig är en väldigt viktig del när det gäller jämnställdhet. Däremot anser jag inte att det måste vara hälften kvinnor och hälften män på olika arbetsplatser för då blir det fel igen. Anställ den person som är mest lämpad för jobbet och uppfyller de behov och krav som finns. Det kanske innebär att det blir fler kvinnor (eller män) men strunta återigen i könet och bedöm utifrån person...

Det pratas också en hel del om att det borde vara 50% kvinnor och 50% män i styrelsen på olika företag. I dagsläget är detta något som jag anser att inte kan uppnås i många större företagsledningar. Inte för att männen är smartare eller bättre men för att som det ser ut i dagsläget så är det fler män än kvinnor som har hög utbildning och erfarenhet av ledande poster. Jag anser att vid en rekrytering ska den mest lämpade personen rekryteras. Skulle det nu inte gå att särkilja två personer så går det ju alltid att jämnfördela könen då...

Likaså i hemmet. Jag anser inte att kvinnan och mannen måste dela på matlagningen, städningen, gräsklippningen, bilmeckandet eller vad det nu kan vara. Det är något som jag tror varje par klarar av att dela upp själva sedan vem som gör vad struntar jag helt i....

Bara för att få en liten inblick i hur jag tänker, och kanske starta en diskussion om vad NI anser om jämnställdhet?

Veckans träning

Tänkte att jag varje söndag skulle börja sammanfatta veckans träning, allt för dig Carro...;)

Måndag:
Snöskottning i 2 h (det räknas banne mig som träning så jobbigt som det var)
Promenad 20 min

Tisdag:
Längdskidåkning

Onsdag:
Längdskidåkning

Torsdag:
Promenad 70 min

Fredag:
Gymet: Bröst, triceps och mage
Promenad 35 min

Lördag:
Promenad 70 min

Söndag:
Gymet: Rygg och biceps

Inte så många gympass jag hade velat men det har ju sin förklaring eftersom jag var i fjällen i en vecka, nu är det bara att satsa på en ny träningsvecka..:)

Kloka ord från en klok björn innan jag lägger mig...


I know...

I know because I've done this before.

And I know it's hard to do.

I know... cause I've been there.



Farmor, middag och promenad..

Var som sagt och hälsade på farmor idag med mamma och pappa. Hade med oss lite fika så satt där och fikade och pratade. Jag kom på att jag ska göra iordning ett litet fotoalbum åt henne där jag skriver vilka alla är och så, så ska kolla efter lite bilder någon dag och ta tag i det. Jag får något att pyssla med och hon får något att bläddra i och en chans att komma ihåg oss alla runt omkring henne lite...:)

Efter att vi hade varit där åkte vi hem och lagade middag och åt sedan lyckades jag lura med mamma ut på en promenad på en timme. När vi kom hem var jag så klart hungrig igen så då blev det en dubbel portion med havregrynsgröt med äppelmos och en glassbåt till efterrätt så nu är jag mätt igen...

Tittade på melodifestivalen har jag hunnit med också och nu tittar jag på Employee of the month. Känns som det är en småfjantig film men det gör ju att jag kan sitta här samtidigt iaf.. Efter filmen ska jag lägga mig och läsa en stund hade jag tänkt, boken jag började med igår är helt okej till en början iaf så jag hoppas att resten av den är det också..


(Bild tagen från www.imdb.com)

Lördag

Så är det helg igen då.. Ingen större skillnad för mig dock..:) Idag har jag mest slöat hittills så tänkte ta och städa upp lite i köket och dammsuga hela huset. Eller det som går att dammsuga uppe, mest flyttkartonger överallt... Inte mitt fel...*ler*.. Sedan ska vi nog ta en promenad och gå och hälsa på farmor också, inte träffat henne på ett par veckor nu igen ju eftersom jag har varit i fjällen, bäst att passa på när jag har chansen..

Annars vet jag inte vad dagen ska bjuda på, är sugen på att gå och se Män som hatar kvinnor men får se om det kanske blir imorgon. Skulle ju helst behöva någon som vill följa med och se den också...:)

Nej, dags att sätta igång med att göra något vettigt... Blir inga bilder till det här inlägget för sitter på pappas dator och där finns det nästan inga bilder...

Äntligen

Äntligen fick jag gymma idag igen. Hur skönt som helst.. Körde först slut på bröstmusklerna och sedan på triceps... Sedan var det tio minuter kvar innan mamma skulle sluta jobba så att jag kunde åka med henne hem så då blev det två magövningar också. Magrutor á la beach 2009 here we come eller nåt..;) Inte för att jag tycker tjejer ska ha magrutor men de kommer väl på köpet om jag ska hålla på och gymma i övrigt...

Hade med mig proteindrinken till gymet och sedan blev det middag direkt när jag kom hem. Mamma och pappa skulle inte ha någon mat så jag gjorde stuvade makaroner och stekte falukorv till mig själv så stekte syster någon sorts kycklingsubstitut till sina makaroner. Enkelt men då fick vi mat i magen fort iaf...:) Sedan dess har jag även hunnit med kvällsfika och en dajm. Det börjar märkas att jag gått upp några kilon och kommit igång med träningen igen, kroppen kräver mer energi.. Det tycker jag om.. Måste tyda på lite resultat..:)

Just nu sitter jag och läser lite bloggar och har mig, ska gå och lägga mig snart hade jag tänkt... Så sov så gott så hörs vi imorgon!


Dagens shopping

Dagens shopping har inhandlats från Gymgrossisten. Det blev två stycken paket bestående av 4 kg Gainer Pro och 60 st kapslar med Omega-3, ett paket med vaniljsmak och ett med chokladsmak. Jag har inte riktigt gillat chokladsmaken tidigare men syster ville ha den så får väl smaka lite med henne nu och se om jag har ändrat mig..:) 8 kg kosttillskott borde vi ju klara oss på ett bra tag iaf.


(Bilden är tagen från Gymgrossisten)

Har kört på WHEY-80 tidigare men kände att även om jag gått upp hälften av de kilon jag har tappat senaste halvåret så vill jag ju ändå upp de sista kilona också så det kan ju vara värt att testa Gainer Pro iaf. Så håll tummarna för att jag blir nöjd med det.. Efter den här shoppingen är jag redo för vårens träning iaf...:)

Gårddagens shopping

Här är då längdskiddräkten som jag köpte igår:



Syns inte så väl på bilden men den har rosa detaljet iaf. I övrigt är den svart, tyckte det var ett säkert kort så kan jag förhoppningsvis ha den i flera år utan att tröttna på den allt för mycket... Så nu vill jag till fjällen och åka längdskidor.. Lite roligare med ordentliga kläder..:)

Jag var ju även och hämtade ut mitt bokpaket så nu har jag lite att läsa igen. Jag ska dock försöka att inte läsa allt för snabbt, är ju inge roligt om de tar slut på en gång. Kanske kan varva böckerna jag köpte med några biblioteksbesök. För att köpa böcker är ju faktiskt ganska dyrt i längden även om pocketböcker är relativt billiga... Har funderingar på att leta reda på mammas gamla bokgömma också. Det som talar emot det är att hennes böcker (citat) "ligger någonstans i något av förråden i kartonger, tror jag". Med andra ord inte världens roligaste uppdrag fast jag har kanske inget bättre för mig heller.. Här är böckerna jag hämtade igår iaf:



Blev som ni kan se åtta stycken böcker (en var restad så den ströks helt från ordern). Så nu kan ni se fram emot (eller fasa för *ler*) fler bokrecensioner. Som det kanske syns på bilden så blev det bara typiska "tjejböcker" den här gången men läst en hel del deckare ett tag nu så kändes som att det inte gjorde så mycket. Får väl besöka biblioteket mellan några av dessa böcker som sagt...

Dagens att göra...

Just nu sitter jag och äter frukost. Efter den ska jag ta tag i jobbsökandet igen, har ett par samtal att ringa och sedan förhoppningsvis ett par till ansökningar att skicka iväg. Beroende på hur lång tid det tar så hade jag tänkt städa upp på mitt rum efter igår. Just nu ligger det en kartongbit (det är snarare än bit än en låda när man handlar böcker på nätet), påsar med gårddagens shopping, skor och lite grejjer jag tog hem från fjällen samt en del skålar och grejjer som ska ner i en flyttkartong. Så dagens mission innehåller som vanligt lite städning. Gör den inte jämt det i Bollnäs?! :) Sedan får vi ju inte glömma att tvättstugan innehåller en hel del tvätt som ska bort var eftersom torkskåpet hinner med....

I övrigt ska jag ta mig till gymet hade jag tänkt.. Byter nog lite plats på passen den här veckan och börjar med bröst och triceps. Känner fortfarande av ryggen efter snöskottning och skidåkning så kan ju vara dumt att träna den då... Tveksam till att jag hinner med hela 3-splitten den här veckan eftersom det blir första passet idag men det får gå in lite på nästa vecka helt enkelt. Jag har ju ändå varit i fjällen och skottat snö och åkt skidor och promenerat så har fått en hel del träning ändå..:)

 


Andras plåga av Val McDermid

Eftersom jag verkligen älskar att läsa deckare så kändes det som ett måste att köpa den här boken när jag hittade den på rea i somras. Boken fick inte följa med till Trollhättan så passade på att läsa den nu istället. Lite mörk bild men det får ni ta...



På baksidan av boken står det:
Val McDermid tillhör numera de stora deckarförfattarna. Hennes böcker säljs över hela världen i stora upplagor. I Andras plåga ställs Tony Hill och Carol Jordan inför en serie "omöjliga" mord. Morden överensstämmer, märkligt nog, i minsta detalj med några mord som ägde rum några år tidigare. Förövaren då var Derek Tyler, men han sitter inlåst och kan omöjligt vara den som begått de nya morden. Medan Tony försöker knäcka Tyler beslutar sig polisen för att ge sig in i en operation som spårar ur fullständigt. Lockbetet försvinner. Hela Tony Hills psykologiska förmåga och Carol Jordans alla polisinstinkter krävs för att lägga pusslet rätt.

Jag gillar som sagt deckare och den här var helt klart en bok i min smak. Jag gissa mig inte till slutet förrän jag fick det givet (vilket jag i många böcker brukar göra långt tidigare) och boken var väldigt spännande. I början av boken hände det kanske inte jättemycket utan det började hända mer saker en bit in i boken. Detta gjorde dock inget då den ändå var väldigt bra.

Gillar du deckare så är boken helt klart värd att läsas. Polisarbetet tillsammans med det psykologiska tänket som finns bakom gör att boken blir väldigt intressant samtidigt som den är väldigt spännande...

Åter i Bollnäs

Nu är vi tillbaka i Bollnäs igen. Kom hit strax efter tre i eftermiddag. Efter att ha packat upp, dammsugit, städat båda toaletterna, vattnat blommorna och fixat till här hemma så tog jag och mamma en promenad ner på stan. Där hittade jag en längdskiddräkt, så nu har jag lite bättre kläder att ha när jag ska åka längdskidor. Ska jag hålla på och åka till fjällen så ska jag banne mig ha riktiga kläder också..:) Bild kommer upp senare.... Efter det gick vi och hämtade ut mitt bokpaket och sedan gick vi och handlade lite frukostbröd. Sprang även på lite påskfjädrar och servetter som vi passade på att köpa...

Efter inköpen blev det en promenad hem igen. Åt lite middag och sedan läste jag igenom veckans lokaltidningar som hade kommti medan vi var borta. Svarade på dagens mail och lite sådant. Just nu sitter jag och halvtittar på Lyxfällan... Helt sanslöst hur dålig koll vissa har på ekonomin. Visst, jag gillar också att shoppa men inte för pengar jag inte har. Ett sparande och en buffert går ju helt klart före shoppingen.

Nu ska jag fixa med lite annat. Återkommer kanske med en bokrecension lite senare så får ni bilder på dagens shopping imorgon istället...

Redo för hemfärd

Var mulet idag med så nu har vi packat ihop oss, städat stugan, bytt sängkläder och handdukar och nu väntar vi bara på att diskmaskinen ska bli klar så ska vi röra oss mot Bollnäs...

Läste ut min bok jag höll på med igår också, orkade dock aldrig recensera den igår så det får bli ikväll eller imorrn. Jag kanske inte får låna internet ikväll av syster eftersom jag har haft det med mig hela veckan..:)

Nu när vi åker hem så här tidigt skulle jag hinna på gymet idag också, dock har jag fortfarande träningsvärk överallt så jag spar kanske det till imorgon.. Får se hur jag gör..

Nu är maskinen klar så nu ska vi röra på oss... Om jag inte måste byta om först, mamma gillar inte min mysdräkt tror jag..haha..


Jobb och Göteborg

Nu har jag suttit och sökt en del jobb igen. Har skickat iväg tre ansökningar till olika företag i Göteborg och en ansökning till ett företag i Borås. Har även hittat ett par till som jag ska söka men det får bli imorgon eller på fredag för nu börjar klockan bli för mycket för att mitt huvud ska orka skriva något bra... Som ni kanske förstår på mina ansökningar (och som många av er redan vet) så vill jag ju ner till Västra Götaland igen. Trollhättan gav mersmak. Jag gillar verkligen Göteborg och jag vill verkligen ner åt det hållet igen. Det är inte ett måste att bo just i Göteborg men gärna i en radie på ungefär högst tio mil därifrån iaf... Norrlänning som jag är tycker jag ju att tio mil är väldigt nära..:)

Jag fortsätter att hålla tummarna för att det ska dyka upp ett jobb snart iaf. Pappa ringde om posten som hade kommit idag iaf och då hade de skickat ut papper om säsongsstarten på travet så då får jag ju jobba lite där iaf, bättre än ingenting. Fast jag vill ha ett heltidsjobb nu eller ännu mer. Bara jag får någonting att göra... Rastlösa Anki funkar ju inte i längden att gå hemma.. Att sitta här i fjällen är ju en sak men att sitta i Bollnäs är inte lika kul när de flesta jobbar hela dagarna.. Men men, den som väntar på något gott....;)

I övrigt idag har det blivit skidåkning och lite läsning och lunch ute.. Vädret har inte varit soligt tråkigt nog och verkar inte ska vara det imorgon heller. Hoppet är ju dock det sista som överger en så jag hoppas fortfarande på lite sol imorgon innan vi ska åka hem..

Träningsvärk och skidåkning

Hde grym träningvärk i rygg och armar efter snöskottningen igår och en sak är säker, det är inte bättre idag heller. Smörjde in mig med hästliniment igår innan jag lade mig, hur skönt som helst. Jag måste nog ta och införskaffa mig en sådan hemma också.

Idag är det mulet igen och snöar lite lätt. Får bli en sväng upp till längdspåret idag med tror jag. Sedan vet jag inte vad det blir. Jag hoppas att det ska spricka upp i eftermiddag men det verkar det ska göra först ikväll. Då går det ju inte att sola så det är jag inte lika intresserad av... Fast solen skulle stanna imorgonförmiddag så det gillar jag..:)

Nej, frukostdags nu så att vi kan ladda upp med lite energi för resten av dagen...

Mitt MSN mår sådär..

Eftersom jag fått x antal frågor om det.. Nej, jag tycker inte det är kul att logga in och ut på MSN. Uppenbarligen vill det inte fungera. Loggar in och får vara inne ett par sekunder innan jag loggas ut... Därmed även anledningen till att jag inte har varit på msn på ett par kvällar.

De som vill vet ju hur de når mig ändå... Här, via mail eller min mobil, som för övrigt lägger av lite då och då när det ringer och jag är utomhus i kylan, men det var en annan femma...haha...

Suttit och läst lite om Bad Gastein där kusinvitamin är. Nog för att det är helt underbart att vara här men när man ser utsiken som hon har så blir man faktiskt lite avundsjuk...:) Jag hoppas du har det jättebra där borta iaf, för du ser helt klart ut att ha det...:)

Nej, nu ska jag (den ytliga delen av mig) kolla på My secret life.. Hon är ju ändå uppvuxen i Bollnäs så jag får skylla på det...*ler*.. Lite kul att se iaf..:)


Sol, sol och mera sol...

Idag kom äntligen solen tillbaka på riktigt. Imorse klev jag och mamma upp och åt en rejäl frukost så att vi skulle orka med att åka längdskidor. Var ute strax efter halv tio och då tog vi skotern upp till spårcentralen för att ge oss ut i längdspåret. Blåste en del här nere vid stugan men det blåste inte speciellt mycket uppe på fjället som tur var. Klarblå himmel var det också så hur skönt som helst...

När vi kom tillbaka hem så åkte vi till Hamra där vi käkade lunch och sedan åkte vi hem igen för det blåste så hemskt där.. Tillbaka vid stugan så blåste det nästan inge alls så vi satt oss i varsin solstol och sedan satt vi där hela eftermiddagen. Jag började läsa min nästa bok så nu har jag läst typ 200 sidor i den, därför kommer det ännu en bokrecension imorgon eller på torsdag... Dagens klarblåa himmel har gjort att både jag och mamma har börjat få lite färg i ansiktet också, det gillar jag...:)

Efter att ha varit till Hamra igen för att köpa tidning och lite godis så åkte vi hem och gjorde middag. Hasselbackare, benfria fläskkotletter, ädelostsås och ett glas rödvin till det, mums mums...

Nu sitter jag här framför datorn samtidigt som jag tittar på "Vem vet mest?" och eldar i brasan. Ska titta om det kommit ut några jobb som jag kan roa mig med att söka någon dag och sedan får vi se vad det blir...


Hämnaren av Frederick Forsyth

Nu har jag läst ut en bok igen, därför kommer min andra bokrecension här. Eftersom mina egna böcker inte hade hunnit komma så lånade jag en av pappa som han hade fått någon gång men inte läst själv ännu...



På baksidan av boken står det:
En ung amerikan, Ricky Colenso, mördas brutalt i det forna Jugoslavien dit han frivilligt åkt för att hjälpa till som biståndsarbetare. Hans morfar, den kanadensiske miljardären Steven Edmond, har sinnet inställt på hämnd. Sökandet efter Rickys mördare leder Edmond till Cal Dexter, en Vietnamveteran med särskilda färdigheter, och den ende som kan föra mördaren till USA och rättvisan. Men det som börjar som en personlig tragedi utvecklas snart till ett explosivt drama mitt i den internationella terrorismens centrum.

Det här är förmodligen ingen bok som jag själv skulle ha kommit på att köpa, varför jag heller inte hade några förväntningar på den. Min åsikt är iaf att det är en bra bok som till en början är lite smårörig när den hoppar mellan olika personer men desto fler sidor jag läste desto bättre blev den. Slutet av boken är riktigt fängslande och det dyker upp saker lite då och då som gör att boken inte är förutsägbar...

Boken är kanske inte den mest lättlästa boken men den är enligt mig både intressant och spännande. Ingen typisk "tjejbok" som jag annars gärna läser men den var helt klart värd att läsas.

I väntan..

... på att mamma ska komma upp så sitter jag framför brasan och eldar igen. Pratade precis med pappa som nyss hade pratat med mamma och då hade hon precis åkt från Sveg. Hon borde vara här vid elva någon gång då... Var tydligen halt väglag och massa snörök så tar ett tag att åka idag...

Jag borde väl gå ut och titta ifall plogbilen har åkt förbi så att det har blivit en plogkant innan hon kommer. För lite dumt om hon ska köra fast den för då lär vi väl aldrig lyckas skotta bort den..:)

Tänkte försöka hinna läsa ut min bok också, bara 50 sidor kvar så kanske hinner få upp en recension på den innan mamma kommer. Förutsatt att det inte är någon plogkant som ska skottas bort för då kommer det att bli tight om tid...

Skottat snö

Vid 11-tiden gick jag ut med tanken att ta mig en längdtur uppe på fjället. Insåg dock i samma stund som jag öppnade ytterdörren att det behövde skottas för att jag i överhuvudtaget skulle ta mig ut härifrån. Hade drivit en massa så var 3 dm snö på vissa ställen. Det tog mig två timmar att skotta hela uppfarten. Efter det var jag lagomt trött i både armar, rygg och magen så då var jag inte lika sugen på att åka skidor. Solen började spricka fram precis när jag var klar så tog en solstol och satt mig och läste i solen i en timme istället. I samma stund som solen försvann, där efter en timme, blev det kallt igen så då packade jag ihop mig. Gick in och hämtade soppåsen och tog mig en promenad till soptunnan istället. Det negativa med att de har flyttat vår soptunna är att det är en bra bit att gå till den nu. Det positiva är att jag fick mig en promenad på 20 minuter...

När jag kom tillbaka hem så bar jag in ved så att jag ska klara mig ikväll och sedan bestämde jag mig för att jag hade varit ute tillräckligt. Då hade jag ändå varit ute i nästan fyra timmar... Gick in och gjorde en sen lunch, stuvade makaroner och stekt falukorv, enkelt men gott... Också dammsög jag hela stugan så att det är lite fint här till mamma kommer ikväll. Har även diskat upp alla kastruller och skålat och sådant som stod på diskbänken och fyllt diskmaskinen med resten. Ska städa badrummet lite senare också tänkte jag, alltid roligare att komma upp om det är städat och jag vet ju att om jag inte gör det så börjar säkert mamma med att göra det när hon kommer upp...:)

Nu börjar mörkna ute så tror jag ska tända mig en brasa nu. Den här bilden symboliserar verkligen ett typiskt fjällhus för mig.. Mest för att huset är rött med vita knutar och för att man ser fjällen i bakgrunden. Dock försvinner fjällen lite i molnen idag när det är mulet... Tog bilden när jag promenerade till soptunnan tidigare...


Idag och i lördags..

Här är en bild tagen från stugan i lördags:



Den här bilden tog jag för en timme sedan:


Gissa vilken av dagarna som jag tyckte om bäst? Dock ser man ju iaf träden på andra sidan sjön när jag knäppte bilden för en timme sedan. Det gjorde man inte en halvtimme tidigare. Nu har det slutat snöa också så en stund till så går det kanske att knata upp på fjället för en längdtur sedan. Tänkte vänta en liten stund till och se om blåsten ger med sig lite också för just nu blåser det lite väl mycket....

Var tog solen vägen?!

Det skulle ju vara sol och fint idag, vad hände med det vädret egentligen?! Just nu snöar och blåser det så hemskt att jag inte ser andra sidan av sjön, illa. I det här vädret går det ju inte att gå upp på fjället och åka skidor e.. Det skulle sluta snöa kring 13-14 enligt väderleksrapporten så jag hoppas att blåsten också lugnar ner sig så att jag kan åka skidor i eftermiddag...

Frukost nu så kan ni få se lite bilder på vädret efter det...

Sovdags

Nu får det nog vara dags att gå och sova så att jag orkar med att göra något vettigt av morgondagen.. Beckfilmen var enligt mig bra iaf så jag hoppas att de visar resten av dem också...

Sov Gott


Underbart

Efter middagen som jag skulle äta efter förra inlägget så har jag suttit och läst en massa bloggar på nätet också har jag läst i min bok. Självklart har detta gjorts i fotöljen framför brasan. Måste dock erkänna att jag eldar så mycket att filten inte längre får vara med, det blev lite för varmt..;)

En sak är iaf säker, det är helt underbart att vara här. Bara koppla bort allting vad arbetssökande och allt heter och bara vara.. Hur skönt som helst. Fast visst, jag ska erkänna det, jag söker jobb härifrån med... Hemma klättrar jag ju på väggarna helt i hållet över att gå hemma och vara arbetslös och även om det bara har gått fyra veckor så är det för mig fyra veckor för mycket. Jag är inte gjord för att inte ha någonting att göra.. Här blir jag dock inte rastlös på samma sätt. Visst, jag åker skidor och skoter och tar promenader så kanske mycket därför jag inte blir rastlös men det är ändå ett helt annat lugn här än hemma. Som att sitta här framför brasan med en bra bok, hur fridfullt som helst..:)

Fastnat riktigt i boken jag håller på med så ska nog ta och återvända till den en stund fram till klockan nio. För då blir det Beckfilmen på fyran. Den som går ikväll har jag ju faktiskt inte ens sett fast jag tycker att alla Beckfilmerna över lag är bra. Därför hoppas jag att den ikväll också är bra...

Så här mycket snö är det framför stugan nu, bilden är dock tagen igår när det faktiskt var sol..


Brasa och filt

Det blev aldrig någon längdtur. Pappa åkte vid halv två någon gång så åkte med honom och hoppade av vid Hamra då. Gick in och handlade lite mjölk och tänkte sedan ta mig en promenad hem. Därför blev det en promenad på 5 km. Dock blåste det en hel del och molnen låg fortfarande väldigt lågt så tänkte att det kanske var lite dumt att gå upp på fjället helt själv. Därför spar jag på det till imorgon för då sägs det ju faktiskt att det ska bli sol igen..:)

När jag kom hem lade jag mig i soffan för att läsa lite i min bok men det slutade med att jag somnade och sov middag i en timme. Jag får sömnsjuka så fort jag är här uppe tror jag. Fast den här gången kan jag ju alltid skylla på att jag inte har sovit någon middag tidigare den här gången... När jag vaknade igen så gjorde jag en brasa och nu sitter jag i fotöljen framför brasan med en filt. Har datorn i knät samtidigt som jag tittar på Fear factor USA.

Funderar på att göra mig lite middag nu också. Får nog bli lite rester som finns kvar. Revbenspjäll och potatis alternativt potatismos... Återkommer säkert senare ikväll...

Vasaloppet...

Klev upp imorse för att se Vasaloppet... Så sitter fortfarande och kollar på det. Snöar lite ute och riktigt låga moln så har inte riktigt orkat mig ut än. Har en känsla av att jag blir sittande här i förmiddag så kanske det blir en längdtur i eftermiddag istället. Pappa åker hem i eftermiddag så då blir jag kvar här själv fram till att mamma kommer upp. Därför tänkte jag passa på att städa upp lite här innan hon kommer också. Får se om jag gör det idag eller imorgon. Tror det skulle bli sol imorgon igen så då är det ju bättre att få städandet överstökat idag så att jag kan vara ute i solen imorgon..:)

Nej, nu är det dags för en sen frukost. Äggen borde ha kokat tillräckligt länge nu snart iaf...

RSS 2.0