Skrattat...

Jag minns nog inte när jag skrattade så här mycket sist. Har haft grymt roligt ikväll, skrattat så att jag har fått kramp i magen och i käkarna. Magnus Betnér är bara för bra. Kvällen går nog bara att beskriva med ett ord: GLÄDJE! Det här är lätt det roligaste jag har gjort på hela hösten.

Skall snart gå och sova för skall upp och jobba imorgon men skriver mer någon annan dag.

Jultradition i förväg

Jag och Ann har ju vår jultradition att baka lussebullar första advent, vilket vi gjorde lite tidigare i år. Vi bakade lussebullar, ischoklad och pepparkaksmuffins, ibland är vi duktiga..;)

På förmiddagen var vi ut på en promenad och knäppte massa fins bilder på snön som har kommit, råkade bli 120 bilder sammanlagt, vi är duktiga på att knäppa kort också. Jag lyckades hitta min funktion för att ta svartvita bilder idag också, bättre sent än aldrig..:)

Nu skall jag gå och sova så jag orkar upp och duggaplugga med Ann imorgon.

Här är delar av dagens bakande (plus Anns pepparkakor som hon gjorde härromdagen):
image7

Pluggat och åkt skidor...

Idag har jag gjort massa nödvändiga saker. Klev upp imorse och började plugga. Blev mest strategi också lite metodik. Har börjat rensat hyllorna ovanför skrivbordet också, börjar se lite bättre ut men finns fortfarane en hel del att göra där. Bokat tid till frissan och till läkaren också. Jag kom på att mina allergitabletter kommer ta slut medan jag är hemma över jul så är ju kanske bra om jag får ut nya före så jag inte slutar andas.

Efter lunch var jag till Ann och hämtade metodikboken och sen dess har jag läst 6 kapitel i den. Med andra ord 5 kapitel kvar som bör läsas innan duggan på torsdag. Lagomt tråkigt att sitta och läsa om sådant som känns ganska meningslöst så har blivit många pauser med allt från fika till Desperate Housewives. Gav upp för ungefär en halvtimme sen och sen dess har jag bytt vatten till fisken (han måste verkligen få ett namn snart, förslag???) och diskat. Hade funderingar på att ta tag i hallbyrån också men inte bestämt mig om det får vänta till imorgon eller inte än.

Har snöat en del här i helgen så jag och Ann tog vinterns första tur på längdskidorna ikväll också. Kommer nog ha lagomt ont i ljumskarna och mellan skulderbladen imorgon så borde nog ha stretchat lite mer.

Imorrn blir det plugga hela dagen också ett besök på gymet om inte hela kroppen har träningsvärk. Sen är det ju tisdag så jag å Ann ska tjuvstarta vår adventstradition eftersom hon inte är här i helgen. Därför ska vi baka saffransbullar, mums...:)

Nej nu skall jag göra någonting vettigt eller gå och sova, något av det iaf.

Shopping, träning och jobb...

Så har ännu en vecka bara rullat iväg då. Vet egentligen inte vad jag har haft för mig, pluggat lite och jobbat lite ungefär. Har hunnit med att träna några gånger den här veckan också, så det blir väl som vanligt att jag är som bäst tränad lagom till jul. Vadå träna för kommande beachsäsong när man kan träna för vintersäsongen. Musklerna behövs ju i skidspåren och skidbacken iaf..:)

I fredags var jag och hämtade ut mitt nya pass, jag ser ut som en h**a på bilden lr nått, hmm....:( Blev lite shopping på fredagen inne i stan också. En ny jacka och ett nytt nattlinne.

I lördags tog jag å Ann en tur ut till Storheden och gick runt där halva dagen. Vart nya underkläder, en tröja, ett par shorts, tjocka tights, småsaker till lägenheten också får vi ju inte glömma min tomte, min halmgris och min lilla halmbock..:) Passade även på att besöka Maxi och inhandla lite mat och blommor. Självklart hann vi med en varsin korv också, vi och pensionärerna..;) Påvägen hem åkte vi förbi stan, där blev det systemet och sen ett par nya skor.

Igårkväll hade vi romantisk middag för två, romantisk "sova middag" för två, romantisk promenad för två och slutligen avslutade vi med en romantisk filmkväll för två..;)

Idag har jag jobbat från 12 till 18.45 och sen påvägen hem hämtade jag upp min cykel som stått på skolan sen i fredags, halvt översnöad men efter lite borstande kom den fram..:)

Har iaf vart en bra helg, inte blivit så mycket pluggat men det gör inte så mycket för jag borde hinna lära mig det jag ska till veckan ändå..:)

Jobbar...

Sitter på jobbet just nu, vi har dock tömt hela kön så nu sitter jag och får betalt för att surfa, trevligt..:)

Haft fullt upp hela veckan iaf. Kom upp till Luleå igen förra söndagen, då fixade jag iordning i lägenheten, packade upp, gjorde rent åt fisken (som snart ska få ett namn, men min fantasi är dålig) och tittade igen på de serier jag hade missat.

Sen satt skolan och pluggandet igång ordentligt i måndags igen då. På onsdagkväll var det möte och middag med jobbet, på torsdagen var det exjobbskväll och i fredags var det karriärskväll och middag. Jag har ju iaf inte behövt fixat middag de tre dagarna, alltid nått. Igår var det då dags för filmgalan 2007. Vart ganska lyckad om jag får säga vad jag tycker. Folk verkade ha roligt iaf. Ann hade sytt fina kläder till mig, henne och Lovisa så vi var de tre goda féerna från Törnrosa. Jag blev senare under kvällen dissad för att man inte kunde gå runt på Stuk i cape, men det gick så bra så...:) Smakprov på bilder från kvällen kommer upp här senare...

Skulle upp och jobba till 9.00 idag igen, så åkte med en jobbarkompis hit och nu ska jag sitta här fram till 14.00. Funderar på om jag ska ta bussen hem eller om jag ska ta en promenad. beror på hur hungrig jag hinner bli. Annars blir det nog en promenad efter att jag vart hem och ätit.

Fick resultatet från tentan i fredags också, högsta betyg, så jag kan väl inte vara annat än nöjd..:)

När det känns förj-vligt, tänk så här.....

Jag är tacksam......

för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.....

för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb....

för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.....

för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet....

för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem....

för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen....

för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt....

för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil....

för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt....

för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra....

för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig....

för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt....

för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever....

och sist men inte minst för att jag får många mail, för det betyder att någon tänker på mig...

Färdig..

Nu är min klänning färdig och hämtad. Hon ringde och sa att hon skulle sy den ikväll så jag fick komma dit å prova om den och sen sydde hon den så jag var precis och hämtade hem den. Så nu sitter den jättebra. Fortfarande inte uppsydd men det blir ett projekt jag får ta tag i när jag har hittat skor som jag kan ha till. Sjalen och handskarna kommer förhoppningsvis om inte allt för länge. Sen skall hon beställa hem en annan väska för de hon beställde till idag passade inte.

Har bestämt mig för att inhandla en till fisk till veckan också. Så det får bli veckans projekt, tillsammans med allt annat som jag måste fixa..:)

Borde jag ha bantat sen i måndags eller?!

Var och skulle hämta min balklänning idag. Hon skulle ha sytt in den efter nålningen i måndags, men av någon anledning som iaf jag inte förstår hade hon sytt in den lite extra som hon sa. Det enda det resulterade i var ju att den blev för liten i och med att den var perfekt när vi nålade den. Så jag vet inte om hon tyckte jag borde ha bantat från i måndags eller hur hon tänkte. Så nu måste hon sy om den en gång till så ska jag få hämta den imorgon istället. Hade ju vart bättre om hon hade gjort rätt från början liksom..

Idag var jag först dit då, sen tog jag å Sara S en fika på stan. Som vanligt vart det en massa prat också. Vi är duktiga att prata båda två och vi träffas ju så sällan också så finns en hel del att prata om. Var upp och fick se deras nya lägenhet också. Riktigt fin. Jag börjar också längta efter en riktig lägenhet som jag får inreda med min smak och mitt tycke. Fast det är ju inte långt kvar till jag får göra det heller...:)

Har beställt bok som jag ska hämta ut på måndag också. Också har jag bokat upp största delen av nästa vecka, så vill ni träffa mig till veckan finns det snart ingen tid kvar, hmm... Jaja det löser sig nog, brukar göra det...:)

Kvinnor är helt enkelt kräsna...

Äkta make-supervaruhus öppnade nyligen där kvinnor kunde gå och välja en make bland många män. Det består av fem våningar, där männens positiva egenskaper ökade ju längre upp man kom.

Den enda regeln var, när du har öppnat dörren till en våning, MÅSTE du välja en man från den våningen; om du gick upp en våning kunde du inte gå tillbaka förutom för att lämna varuhuset och aldrig komma tillbaka igen.

Ett par väninnor gick till varuhuset för att hitta några äkta makar...

Första våningen: På dörren satt en skylt som sa: "Dessa män har jobb och älskar barn." Kvinnorna läste skylten och sa: "Tja, det är bättre än att vara arbetslös och inte gilla barn, men jag undrar vad som finns längre upp?". Så de gick en våning upp.

Andra våningen: Skylten sa: "Dessa män har välbetalda jobb, älskar barn och ser extremt bra ut." "Hmmm, " sa damerna, "Men jag undrar vad som finns på nästa våning?"

Tredje våningen: Den här skylten sa: "Dessa män har välbetalda jobb, ser extremt bra ut, älskar barn och hjälper till med hushållsarbetet." "Wow, " sa kvinnorna, "mycket frestande." Men det fanns en våning till så de gick högre upp.

Fjärde våningen: Den här dörren hade en skylt där det stod: "Dessa män har välbetalda jobb, älskar barn, ser extremt bra ut, hjälper till med hushållsarbetet och är väldigt romantiskt lagda." "Oh, kära nån!" utbrast kvinnorna, "Tänk bara vad som måste finnas på nästa våning!" Så de gick vidare upp till den femte våningen.

Femte våningen: Skylten på dörren sa: "Den här våningen är tom och finns bara till för att bevisa att kvinnor är helt jävla omöjliga att behaga. utgången finns till vänster, vi hoppas att ni ramlar i trapporna.

Går bra...

Det går verkligen bra för mig och Carro ibland. Grattis till jobbet gumman! Du förtjänar det verkligen och jag vet att du kommer klara av allt du tagit på dig gallant. Allt går bara man har rätt planering och rätt vilja och det är vi väldigt duktiga på bara vi vill.  Appråpå det som Emelie hade kommit fram till så lovar jag att fundera ordentilgt på det, för det är ju helt klart ett bra alternativ. Fast både du och jag vet ju att jag har massa planer, hehe..

Har shoppat en del idag igen då, köpt första julklappen. Så här tidigt ute har jag nog aldrig varit förut. Fast jag tror det är en perfekt julklapp till personen i fråga i alla fall. Jag och mamma gick på stan, åt lunch och åkte runt till lite affärer utanför stan. Fick lite allt möjligt smått och gott inhandlat iaf, väldigt bra.

Imorrn skall jag skriva på projektet och äta smörgåstårta med de här hemma som ville fira min födelsedag lite efterpå eftersom jag inte var hemma när jag fyllde år. Jag har funderinger på att baka saffransbullar också, men hur det blir med den saken får tiden utvisa.

Nu skall jag se klart på en film sen ringa Jonatan å diskutera lite kring projektet.

Shoppat en massa..

Jag är duktig på att shoppa ibland. Blev ett par nya skidor när vi var i fjällen så nu ska det åkas skidor i vinter. Om jag klarar av att åka på dem, det var en annan femma. Övning ger färdighet heter det ju så jag hoppas det stämmer nu med.

Är tillbaka i Bollnäs igen då, så på förmiddagen var jag till skräddaren och provade in klänningen så skall hon sy den så att jag får den färdig den här veckan. Jag är riktigt nöjd med den just nu i alla fall så jag hoppas att jag är det när den är helt klar också.

I stugan ville jag ut och få lite friskluft och efter att ha tagit en promenad, röjt lite och knäppt en hel del kort fanns det inte så mycket mer att göra så då byggde jag en snögubbe. Det blir man aldrig för gammal för...;)

Nu har jag bokat biljett hem också, flyger upp på söndag. Sen är redan i stort sett hela kommande veckan bokad med allt möjligt, föreläsningar, veckomöten, möte med jobbet, jobba (som jag ännu inte bokat in), exjobbskvällar och lite annat. Däremellan ska jag försöka få lite tid att börja sätta igång med storrensning av bokhyllan och hinna träna lite, men det går säkert det med bara man planerar bra.

Just nu skall jag väl titta igenom lite av det jag ska göra på projektet den här veckan sen skall jag antingen ut och ta mig en promenad eller ta mig till gymet, beroende på hur länge jag pluggar. Vore skönt att besöka gymet eftersom jag inte hunnit det sen jag kom hem än i och med att vi var i stugan.

Resultatet av mitt snögubbsbyggande:
image6

Skall man vara fin får man lida pin..

Så är sista tentan för den här tentaperioden gjord då. Kändes som den gick bra fast hade gärna haft en halvtimme till på mig då tiden var knapp. Jag hoppas magkänslan har rätt iaf så att den har gått så bra som jag hoppas och tror.

Var och kollade på balklänningar i onsdags också och efter många vändor valde jag faktiskt en så nu hoppas jag att den blir insydd så den sitter perfekt också. Ska dit på måndag för att nåla den så hon kan börja sy. Förhoppningsvis får jag den redan i slutet av veckan om allt går som det skall.

Nästa helg är Carro också i Bollnäs så då funderar vi, hör och häpna, på att gå på Tranan. Kan vara kul och ut och se om "utelivet" i Bollnäs existerar nu för tiden. Skall bli riktigt roligt att träffa Carro iaf, var ett tag sen igen nu.

Nej nu skall jag övertala de andra att jag vill grilla korv..*hungrig igen*

RSS 2.0