Klarblå himmel och helt underbart...

Idag ställde jag klockan på åtta igen och vaknade upp till en blå himmel, så härligt.. Efter en stadig frukost åkte vi till Hamra för att åka lite skidor. Backarna var helt perfekta, inte alls mycket folk, i stort sett vindstilla och ju längre tiden gick desto mer klarblå blev himlen.  Solen har till och med börjat värma lite även här uppe så med andra ord var det en helt underbar dag i backen..:)

Det är ju ljust ganska länge om dagarna nu så vi tog skotern för att åka och köpa tidningen och tog även en extra sväng upp på fjället. Här nedan är utsikten från Skenöfjället.



Efter en varm dusch och middag så sitter jag återigen i soffan framför brasan.. Pappa tittar på travet och jag funderar på att läsa lite i min bok som jag håller på med. Så kanske ni kan få en ny bokrecension imorgon eller på måndag...

En dag på skoter...

Eftersom mamma inte är med de här dagarna så bestämde jag mig för att det var bäst att ställa klockan på 8 imorse för att vara säker på att vi inte skulle sova bort hela dagen. Så klockan 8 imorse klev vi upp och gjorde en brasa och småhängde lite framför nyhetsmorgon på tv. Efter en sedvanlig frukost för att orka med dagen gick vi ut och tog fram skotrarna. Eftersom det hade lossnat en packning från en av dem så bestämde vi oss för att åka in till Funäsdalen för att höra på verkstaden om de kunde säga var den kom ifrån eftersom vi inte hittade det. Det var nypistat och helt underbart underlag att åka på. Så var riktigt skoj att köra. Fem meter brett och nypistat, då kan det inte bli bättre. Syns inte att det är nypistad på bilden nedan dock...



Väl där nere var vi och tankade skotrarna på macken och sedan åkte vi till verkstaden. Där konstaterade de att det var en packning på pappas skoter som hade pajjat så fick lämna in. Därför fick vi dela skoter hem... Stannade och köpte grillade hamburgare på Hamra till lunch innan vi åkte hem. Väl hemma skottade vi lite snö och höll oss ute så länge solen var framme. Sedan åkte vi iväg och köpte tidning också hem och fika. Bilden nedan är tagen när vi är påväg från Hamra och hem...



Nu har jag även hunnit med en lång och varm dusch så nu är jag som ny.. Har även hunnit med att sätta på potatis så nu är det bara att vänta på att den blir klar så att det kan bli middag. Sedan blir det väl Let's Dance klockan åtta...



Inne igen

Efter en underbar dag i skoterspåret är jag inne igen. Nu är det dags för lite fika och sätta igång en brasa. Sedan ska jag ta och hoppa in i duschen.. Så kommer lite mer om dagen och lite bilder efter det istället..:)

Framme

Nu är vi framme i fjällen... Kom hit strax före sju. Pappa började med att prata med grannarna medan jag skottade mig fram till bron och ytterdörren. Vilken fördelning va?! :) När jag hade skottat ett litet spår fram till bron så gick pappa in och började sätta på värmen medan jag bar in alla saker från bilen. Väl inne satt pappa igång en brasa medan jag packade upp all mat som vi hade med oss. När vi hade packat in oss så klädde vi på oss och gick ut för att skotta snö. Så nu har vi en skaplig gång till bron och vi tar oss in både i vedboden och skoterboden.

Hann inte med gymet idag för de öppnade efter att vi hade åkt. Det gör dock inte så mycket med tanke på all snö som finns att skotta här...;)

Har suttit och tittat lite på tv och nu sitter jag med datorn framför brasan och myser...


Redo

Nu är jag packad och klar. Har tagit in skidorna och pjäxbagen och har packat alla kläder. Jag har även hunnit med at dammsug nedervåningen så att mamma ska slippa göra det det första hon gör ikväll när hon kommer hem från jobbet... Det som är kvar att göra är matsäckssmörgåsar bara. I övrigt är jag nog helt klar vad jag vet, eller förresten, datorn ska ju packas den med så klart men den är som vanligt det sista som packas ihop...:)

Har börjat snöa en massa igen så det kommer nog att ta tid upp idag, men men... Får väl äta nått i Sveg också har jag som sagt tänkt göra lite mackor att ta med så det blir nog bra...

Avslutar med en bild som jag tog över Funäsdalssjön när vi var upp sist...


Laddad

Nu kan jag lova att jag är grymt laddad för att få åka skidor, både utför och på längden och även att få åka skoter. Vilket jag hoppas att jag kommer kunna göra beroende på vad felet är på den...

Dagens prognos säger 122 cm snö och att det fortfarande snöar.. Det gillar jag starkt, bara jag får sol de dagar jag är där... Snöa kan det får göra om nätterna...;)

Det är massa snö här hemma också och snöade ännu mer inatt/nu på morgonen. Så här hemma har vi så här mycket snö nu:

                                     

Packdags...

Satt och läste nått inlägg som Blondinbella skrev i sin blogg igår om att killar alltid packar i sista stund. Återigen bevisat att jag ibland är som en kille i så fall. Vi ska åka om 4-5 timmar och jag har inte haft en tanke på att packa ännu. Vilket jag egentligen borde ha. För om typ tre timmar blir det förmodligen min uppgift att åka och byta bil med mamma, packa maten som ska med och därför bör jag ju vara helt klar då. Insåg nyss att en av mysdräkterna jag ville ha med låg i tvätten, bra planerat eller nått..:) Fick bli den nya dräkten istället då, så nu var det tur att jag köpte den igår. Eller tur å tur... Jag hade ju kunnat tvätta någon av de andra också men det är inte riktigt lika roligt..;)

Borde ta tag i att göra mig själv klar också men det är ju så mycket roligare att sitta här och skriva...haha...


20 frågor

Här kommer en utmaning med 20 frågor som jag tyckte verkade lite rolig:

1. Var du ett lugnt eller busigt barn?
Som jag har förstått det var jag ett ganska lugnt barn även om jag självklart hade mina stunder precis som alla andra..


2. Vad föredrar du, sol -eller snösemester?

Helst en solsemester per år och flera snösemestrar. Jag kan helt enkelt inte välja vilket.

3. Vad tror du att du gör om 5 år?
Då sitter jag förmodligen med ett fast jobb som jag tycker om väldigt mycket. Jag har förhoppningsvis en underbar sambo och vem vet, då börjar jag ju närma mig 30 år så är ju inte helt omöjligt att det finns en liten med i tankarna. Förutsatt att den där sambon fanns först då..;)


4. Hur ofta läser du böcker av egen vilja?

Så ofta jag har tid. För mig är böcker avkoppling och jag älskar att krypa ihop med en bra bok och en filt.

5. Vilken kändis hade du helst blivit sedd med?
Ehh bra fråga??


6. Hur är du klädd just nu?

Röda mysbyxor, rosa linne och en svart tröja med trekvartsärm ovanpå. Färgmatcha vid den här tiden när man sitter framför datorn för sig själv finns inte...

7. Hade du någon favoritsyssla som barn?
Jag vet att jag på dagis gillade att hålla reda på alla andra barns saker. Räknas det?! :)


8. Har du åkt ambulans?

Nej

9. Vilken är din favoritalkoholdrink?

Oj, den var svår men det får nog bli någon vodka, sprite å bärblandning iaf. Någon slags issmoothie kanske..

10. Vilket språk tycker du är det vackraste att lyssna på?
Kärlekens språk så klart..;)


11. Har du varit på någon musikfestival någongång?

Ja, flera gånger...

12. Har du gjort något denna månad som du är stolt över?

Jag har sökt flera jobb, tagit tag i flera saker och äntligen tagit mig till Thailand (om det nu är något att vara stolt över)

13. Vad är det mest konstiga du har fått som present?
Det måste nog vara jaktradion som jag fick, dock ville personen i fråga ha tillbaka den senare....men jag fick behålla guldringen som låg i samma paket gömt under kommunikationsradion iaf..:)


14. Är du trevlig mot telefonförsäljare?

Beror på hur trött och stressad jag är. Har jag inget för mig så är jag det annars försöker jag på ett trevligt sätt förklara att jag inte har tid. Det är ju faktiskt en människa likväl som mig som sitter på andra sidan tråden och bara försöker göra sitt jobb...

15. Vilken film såg du senast på bio?
Det måste ha varit ARN... Riktigt trevlig kväll..:)


16. Kan du nämna tre skånska ord?

Jag är Norrlänning så nej..:)

17. När känner du dig som snyggast?

Oj bra fråga. När en speciell person berättar för mig hur snygg jag är förmodligen...;)

18. Har du någon extrainkomst utöver det du jobbar med/pluggar till?
Beror på vad som menas med jobbar. Jag har ju ett par extrajobb iaf...


19. Vilket practical joke/hyss som du har gjort tyckte du blev mest lyckat?

Bra fråga. Ett av de mest lyckade var nog en överraskningsfest vi drog ihop åt en kompis för ett par år sedan iaf...:)

20. Vilken låt lyssnade du på senast/just nu?
Summer of 69 när min telefon ringde tidigare...

Känn er mer än gärna utmanade.. Speciellt typ Gabbe eftersom du aldrig verkar veta vad du ska blogga om..;)


Ser härligt ut...

Börjar känna mig redo för att åka till fjällen nu, speciellt efter att ha sett informationen nedan tillsammans med en väderprognos som säger SOL i helgen..:)


DAGENS VÄDERUPPDATERAD: 2009-02-25  kl.11:52:51
Väder:Klart
Vind:Svag (0,3-3,3 m/s)
Temperatur:-3 °C
Lavinrisk:2
SNÖINFO 
Natursnö i terräng:117  cm
Nysnö senaste 24 h:0  cm
Snö i nedfarter:84  cm
Väderprognos från SMHI:Tryck här
Mätpunkt: Genomsnitt i anläggningen
LIFTARNEDFARTER
Öppna:18 av 18
Öppna:51 av 52
PARK   Klicka på resp parknamn för mer info LÄNGDSPÅR
Hamra Dreampark Öppen


 
Öppet:300  km
Belysta:3  km

Dagens shopping i bild

Det här blev dagen shopping:


Skorna blev dock inte med på bilden. Som ni ser så blev dagens färger lila och aprikos... Kändes vårigt med aprikost och lila gillar jag ju så bäst att passa på nu när det verkar bli lite modernt igen...:)

Grämjer mig fortfarande lite över de där skorna jag aldrig fick dock... Men men jag hinner väl säkert hitta fler skor i år om jag känner mig själv rätt...*ler*

Tillbaka efter en riktigt trevlig dag

Det blev lite ändrade planer så vi började i Gävle. När vi kom dit vid 10 så började vi med att ta en fika, rabarberpaj för min del och ostfralla för mammas del... Efter det var vi redo för shopping. För min del blev det så klart några påsar även om jag inte visste något jag skulle ha imorse..:)

Det blev en ny mysdräkt, de som känner mig vet ju att jag älskar sådana och springer runt i sådana för jämnan när jag är hemma.. På samma affär blev det även två linnen, skönt att ha några nya så att jag kan kasta några gamla.. Efter det så inhandlade jag ett par skor och avslutningsvis blev det två tröjjor som jag kan ha nu till våren, lite roligare med lite andra färger än bara mörka då..  Hittade även ett par andra skor som jag vill ha men de fanns inte i min storlek... Tråkigt tråkigt men kanske inte världens undergång för jag har ju några par till..haha..

Vi hann även med en god lunch mitt i shoppingen. Blev thaimat i form av två små rätter för både mig och mamma. Kyckling i sötsur sås och wookad biff med grönsaker. Gott gott...

Nu ryktas det om att det ska beställas pizza så jag återkommer lite senare med bilder å så...


IKEA och Gävle

Idag blir det en shoppingdag. Börjar på IKEA ute i Valbo så åker vi in till Gävle och går i affärerna där efter det. Vet inget speciellt jag ska ha men jag kommer väl säkert hem med en eller ett par påsar iaf...:) Eller jo förresten, en ny sminkväska behöver jag. Fast hittar jag ingen jag tycker om så struntar jag i det för har hittat en i Bollnäs som duger annars...

Mamma är och skjutsar syster till Arbrå just nu så ska vi åka så fort hon kommer tillbaka. Därför blir det ingen uppdatering förrän framåt kvällen igen...

Grabben i graven bredvid

Det var alltså boken som jag har hållt på och läst. Kanske inte är mitt första val av bok egentligen men hittade den för tio kronor i somras och tänkte att det kunde ju vara roligt att läsa den eftersom jag har sett filmen. Orkade dock aldrig släpa med mig boken till Trollhättan så läste den nu istället.



På baksidan av boken står det:
Varför skulle det vara så omöjligt att få ett förhållande att fungera mellan två obundna människor i mogen ålder som drivs av en stor längtan och ljudligt tickande biologiska klockor? När de dessutom drabbats av en fullkomligt oväntad passion där på kyrkogården?
Hon är en barnlös änka med kyligt intellekt och en bostad så prydlig att den verkar allergisanerad. Han är en sliten småbonde som inte kan räkna sina arbetstimmar ens om han tar till tårna. Och känslorna är starka: "Det sa inte klick precis", säger han. "Det kändes mera som när jag råkade luta mig mot elstängslet."
Ett tragikomiskt vardagsdrama om kärlekens möjligheter och omöjligheter.

Min åsikt om boken är att den är lättläst och i alla fall jag kunde läsa den samtidigt som jag kolla på tv typ...:) Det jag inte riktigt gillar med boken är att den blir lite för lättläst enligt min smak. Det blir lite för mycket talspråk och nästan lite mer som två dagböcker. Varannat kapitel är skrivet utifrån hans tankar och varannat utifrån hennes. Dock är dessa kapitel väldigt korta, oftast 3-5 sidor, vilket gör den lite hoppig. Samtidigt är det intressant att se olika saker utifrån dem bådas perspektiv.

Avslutningsvis är den som det står på baksidan lite tragikomisk och helt okej att läsa. Så vill ni ha en lättläst bok och kan stå ut med att typ veta slutet (om ni nu har sett filmen) så tycker jag ni kan läsa den. Förvänta er dock ingen djup bok för det är det inte enligt mig.

Nästa bokrecension blir förmodligen på en deckare. Jag hoppas att böckerna jag har beställt ska komma till jag åker på torsdag så jag kan roa mig med lite läsande då. De är dock inte skickade än så håll en tumme att de skickas imorrn...:)

Bröst, triceps, mage och scones

Idag blev det ett parr för bröst, triceps och mage på gymet. Riktigt skönt pass. Det märks att jag börjar få tillbaka lite av mina muskler så riktigt kul att träna nu igen. Har hunnit med 2/3 av den här veckan tresplit nu iaf. Vilket är en himla tur för sedan har jag bara möjlighet att gå på gymet imorrn. Iofs har jag kvar en gång på Nordic på mitt klippkort så kanske kan utnyttja det på torsdagförmiddag i krisfall.. Ska till Gävle imorgon så blir kanske lite jäktigt att hinna träna då men det är sådant som märks. Skulle ju väldigt gärna vilja hinna med ett benpass den här veckan också... Men men... Den som lever får se...:)

Efter proteindrinken på gymet tog jag mig en promenad hem. GIck förbi affären och köpte mjöl först så ryggsäcken blev ännu tyngre än när jag gick till gymet. Kändes på slutet att ryggmusklerna är riktigt trötta sedan passet igår, skönt skönt..:) När jag kom hem blev det dusch och lite mat för att sedan göra lite scones till resten av familjen kom hem. Så då åt jag scones och thé med dem också...

Just nu sitter jag och tittar på The Mentalist. När det slutar kan ni få min första bokrecension.

Kungligt bröllop officiellt

Nu är det officiellt... Gud vad roligt... Dock får vi vänta enda till sommaren 2010 men det borde ju bli desto pampigare istället då...:) Jag har suttit och följt det en timme på fyra medan jag läste korsord.. Ett tecken på att jag verkligen är arbetslös men det kan jag ta...

Klockan 17 skulle Viktoria och Daniel ha intervju på slottet så då måste jag gå och träna så att jag är hemma till dess..:) Bokrecensionen kommer ikväll istället med andra ord....:)

Kungligt bröllop

Alla tidningar skriver redan om det och radiokanalerna pratar inte om någonting annat.. Så vad tror ni? Har de rätt den här gången eller är det bara skriverier återigen? Vi får väl helt enkelt vänta och se till efter 13. Med den här uppståndelsen kan man ju dock tro att det faktiskt är så att de har kommit till skott. På tiden kan ju jag tycka då. Jag menar hon fyller ändå 32 år i år. Enligt mig så är det hög tid att gifta sig så att hon kan börja fundera på barn och nya arvingar. Jag kommer lätt att följa bröllopet på tv om det blir ett iaf. För en sak är säker, även om jag inte är intresserad av kungafamiljen i vanliga fall, det kommer nog att bli ett oerhört stort och fint bröllop...Så jag hoppas på bröllop så att vi får se massa fina kläder, smycken och håruppsättningar. Jag vet, ibland är jag lite ytlig..;)

Bild från www.expressen.se


Recept på avokadosoppan

Här kommer det utlovade receptet på vegetarisk avokadosoppa med vegokaviar och créme fraiche:

Det blir enligt receptet 3-4 portioner och tar fem minuter att tillaga. För oss hade två satser varit lagomt till 4-5personer.

2 stora mogna avokado
1 msk citronsaft
6 dl grönsaksbuljong, ev. ljummen
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 krm sambal oelek
örtsalt
4 msk créme fraiche el vegofraiche
3-4 msk cavia-art (veg. kaviar)
dill


Skala och ansa avokadon. Skär fruktköttet i mindre bitar.
Mixa avokado och citronsaft med mixerstav. Tillsätt buljongen och fortsätt att mixa soppan. Smaka av med vitlök och kryddor. Tillsätt ev. mer citronsaft.
Lägg i en klick créme fraiche och toppa med kaviar och en dillvippa.

Börjar morgonen med en kul grej

Jag måste börja med en rolig grej som jag precis läste på www.tjuvlyssnat.se :

Datorsal, Luleå Tekniska Universitet

Två killar ~22 sitter i en datorsal och arbetar med matteuppgifter. Den ena verkar ha lite problem och får hjälp av den andra.

Kille 1: Du måste räkna som om du har en het dejt. Du måste först städa lägenheten innan du tar fram miniräknaren.

Jag som har dålig humor och faktiskt har gått på LTU i fyra år tyckte det var jättekul..:)


Avokadosoppa

Middagen idag blev en lättare middag. Eftersom vi äter middag så sent i det här huset när vi äter tillsammans nu för tiden så tänkte jag att om jag ser till att äta någonting efter jag har tränat så kan vi äta något lättare där vid 18.30. Eller brukar vara vid den tiden iaf eftersom Björkmans stänger 18 så brukar det ta ungefär en halvtimme innan mamma är hemma. Dagens middag blev iaf avokadosoppa med vegokaviar och créme fraiche. Perfekt med vegmat ibland så kan hela familjen äta samma sak. Annars måste vi ju göra två rätter om syster också ska kunna äta. Den var riktigt god iaf. Just nu har jag inte receptet här och kommer inte ihåg mängden av allt exakt i huvudet heller så jag återkommer med receptet imorgon. Här kommer en bild på "mästerverket" iaf...;) Tog en bild på systers tallrik innan hon hann äta upp den...




Jag har i stort sett läst ut boken jag höll på med också men orkar inte skriva någon recension idag, men imorgon så lovar jag att den kommer....

Ett rygg- och bicepspass senare

Sedan förra inlägget har jag hunnit äta lunch och sedan åka till mamma för att titta på lite möbler. Jag har bestämt mig helt vilken soffa jag ska ha nu. Nu är det bara lägenheten som fattas så jag vet om jag kan bygga den som jag vill eller om jag måste bygga en mindre variant än den jag egentligen vill ha....:) Har hittat ett soffbord till också. Så helst av allt vill jag ha ett stort vardagsrum så att jag kan ha den större varianten av soffan också soffbordet till det då och sedan ha barbordet och stolarna där inne också för de matchar soffbordet jag vill ha riktigt bra. Så håll en tumme för att jag hittar en lägenhet med stort vardagsrum...;)

Efter det så blev det en sväng till gymet. Blev rygg och biceps som fick sig en omgång. Jag höjde två kilo på hantelrodd idag också.. skönt skönt... Kommer garanterat ha träningsvärk imorgon i både ryggen och biceps iaf... Nu ska jag snart ge mig på middagen, så får jag väl se hur den smakar sedan.. Håll en tumme för att det blir gott... Alternativt håll en tumme för att jag hittar stavmixern här hemma, det kan nog bli värre....:)

Datanörd

Så här såg det ut på köksbordet här hemma i fredags. Inte så konstigt med det eftersom vi bor fyra personer här hemma just nu. Dock var det ju bara jag hemma. Så varför använde jag tre datorer samtidigt för? Jo, jag hade min egen igång med msn, mail osv samtidigt som jag satt och skrev lite excelgrejs åt pappa på hans dator och samtidigt som jag gjorde det så formaterade jag om min gamla dator. Med andra ord, äkta datanörd när jag måste ha igång tre datorer samtidigt...:)
 

Dagen har startat

Så har ännu en ny dag och en ny vecka startat.... Efter den sedvanliga frukosten så skjutsade jag mamma till jobbet så att jag kunde få ha bilen idag och efter det åkte jag och handlade lite småsaker samt ingredienser till dagens middag. Återkommer med vad det blev ikväll när jag har hunnit testa om det är ätbart eller inte...:) Sedan jag kom hem har jag duschat och plockat ihop lite på mitt rum. Nu blir det lite uppdatering på nätet och så sedan vet jag inte vad det blir än. Återstår att se. Det jag vet är att det blir ett pass på gymet i eftermiddag iaf, rygg och biceps får det bli eftersom det är dags att börja om på tresplitten.... Har börjat tycka om ryggpassen mer och mer så ser faktiskt riktigt fram emot passet...:)

Beställt böcker

Nu har jag beställt en hel hög med böcker så snart kan ni börja få bokrecensioner här. Så håll koll om ni vill ha lite boktips framöver..:) Tröttnade på boken jag höll på och läste härromdagen så började på en ny igår så den kan ni få en recension på imorgon eller övermorgon beroende på hur mycket jag läser..:) Det är dock en bok som de flesta nog har sett filmen till men ni kan ju iaf få min åsikt om själva boken..

Nej nu ska jag se Beck på fyran. Av någon anledning såg jag ju inte hela sist jag såg den...:)

En lagomt skön söndag...

Idag har det varit en lagomt skön söndag. Mamma väckte mig vid halv tio så då klev jag upp och åt frukost med henne och pappa. Ägg, youghurt med flingor och två mackor, precis som varje dag på slutet med andra ord. Det här med frukost har ju aldrig riktigt varit min grej så jag är riktigt stolt över mig själv att jag har börjat kunna äta så mycket direkt på morgonen..:)

När klockan närmade sig 11 begav jag och mamma oss ut för att köpa en ny stekpanna. Vi kom hem med två stekpannor, ett stänkskydd, tre skärbrädor, lite färgglada muffinsformar och lite annat smått och gott. För mig blev det ett hundrapack med plastfickor så nu ska jag banne mig börja fixa till ett receptpärm...

Vi åkte även förbi Bolle påvägen hem. Alla fem backar var öppna och de såg helt okej ut så jag måste nog nästan åka dit och åka någon dag i veckan om jag inte får någon annan skidåkning...

När vi kom hem åt jag lunch och sedan gick jag och mamma ut på en promenad på drygt 90 minuter. Riktigt skönt ute även om det var tunggått för var inte plogat på gångvägarna efter nattens snö ännu... När vi kom hem lade jag mig i soffan och bara låg och titta resekataloger och bara var i en timme, hur skönt som helst..:)

Efter middagen gjorde jag en sats med tobleronemuffins så har blivit muffins och vaniljmunkar till fika nu ikväll..

Jag har med andra ord haft en lugn och skön söndag utan några speciellt häftiga händelser men skönt ändå...

Stulet från recepten.se

Maten blev riktigt god. Jag har inte gjort Flygande Jakob själv någon gång förut men det blev som sagt riktigt gott. Jag antar att de flesta andra redan har gjort det någon gång men här kommer receptet jag använde iaf som jag tyckte var riktigt gott..:) Receptet och bilden är taget från http://www.recepten.se/

Flygande Jakob

Flygande Jakob


Klassiskt gott recept på kyckling med banan, jordnötter och chilisås.

Klocka Tid: 45 minuter

Muffins 6 portioner

Du behöver:

  • 1 kg kycklingfilé
  • 140 g bacon
  • 3 bananer
  • 2 dl chilisås
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl jordnötter

Gör så här:

Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform. (Jag använder en rektangulär som är 22 x 35 cm och 4 cm djup eller den ovala på bilden.)


Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.


Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.


Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i 15 minuter.


Servera med kokt ris och sallad.


Frukost och handlat...

Nu har jag hunnit med att äta en god frukost. Som vanligt bestod den av ett ägg, en tallrik med fil och flingor (eller som mamma brukar säga att jag äter: flingor med lite fil) också två mackor till det... Efter det åkte jag och pappa iväg till ICA för att handla lite. Så nu har vi handlat mat så att jag ska kunna ha en sen lunch färdig till mamma slutar jobba klockan 14. Det får bli flygande jacob, lätt och gott..:) Till syster får det bli en vegetarisk variant med qournfiléer och vegetriska bacon. Jag hoppas det blir gott iaf... Mitt största problem är väl att jag kommer behöva steka i fyra stekpannor. Det kommer garanterat fattas en arm eller två så får nog dela upp det lite...haha... Återkommer med resultatet senare...

I övrigt vet jag inte vad som händer under dagen. En promenad för träningsvärken vore ju inte helt fel egentligen. Vi får väl se hur ambitiös jag orkar vara.. Träningsvärken är som jag trodde här flera gånger om i benen iaf..:)

Senaste fyra åren

Tyckte denna var lite rolig så tog den från http://spessartin.blogg.se . Är ju lite skoj att tänka tillbaka på vad som hänt de senaste åren...

För 4 år sedan

Hade jag bott i Luleå i ungefär ett halvår och började väl mer eller mindre göra min hemmastadd där även om jag åkte hem till Bollnäs så fort jag hade chansen.

För 3 år sedan

Hade jag inte varit singel allt för länge och hade garanterat inte vant mig vid tanken på att vara det heller.

För 2 år sedan

Då hade jag gått vidare mot nya bekymmer..*ler* Den våren var det mycket film och sena nätter som gällde. Hann även med en resa till Riksgränsen och ett par resor till Fjällnäs så klart...:)

För 1 år sedan
Hade jag träffat en person som idag betyder väldigt mycket för mig och är en av få personer som jag verkligen pratar med allt om. En underbar vän helt enkelt..:) Även denna vår blev det en resa till RIksgränsen också blev det även Hemavan och Riga och så klart Fjällnäs ett par gånger.

Så då får väl jag ta och utmana alla som har lust också då..:)

Inga bilder

Jag skulle lägga upp lite bilder hade jag tänkt men det gick sådär eftersom den inte alls ville vara med på det. Så därför blir det tyvärr inga bilder i det här inlägget heller...

Helg igen nu iaf då, undra vad jag ska roa mig med i helgen?! Återstår att se men en sak är iaf säker å det är att det blir INGEN benträning... Träningsvärken börjar redan komma krypande så får nog bli lite mer stretching innan det är dags att sova lite senare.. Var inge bra på tv och har inte något kul att kolla på på datorn just nu heller så funderar på att läsa lite ikväll också. Måste ju börja läsa mig igenom några böcker nu så att ni får lite recensioner..:)

För övrigt vill jag åka skidor... Jag drömmer om att åka ner för alla fina backar som finns. Därför tycker jag att någon ska drömma om det med mig..:)


Djävulsk träningsvärk

Mina ben och min rumpa kommer garanterat ha en djävulsk träningsvärk imorgon. Idag har det med alla vändor ner på stan blivit 14km promenad också sen benpass på gymet... Say no more...

Tog proteindrinken redan på gymet men nu är det dags att sätta igång med middag till hela familjen..:) Undra vad jag ska laga åt syster dock... Hon får nog göra mat själv när vår mat inte duger åt henne... Eller nått..

Benpass

Eftersom det blev ett pumppass igår istället för mitt benpass så får ben och axelpasset bli idag istället... Ska möta upp Linda vid gymet klockan 15 så måste väl gå vid halv. Därför ska jag börja packa ihop mig och byta om nu så att jag slipper jäkta.


Det är inte lätt med dagens teknik

Kom på en sak jag hörde när jag var på banken härromdagen:

Kassören: Då behöver du en kopia av hans ID-kort
Kunden: Ja, han skulle faxa över körkortet till mig men det fastna bara när man stoppade det i faxen för det var för tjockt. Så han skickar det med posten så det kommer imorgon.

Det är inte lätt när det är svårt e..:)

Support och arbetsförmedlingen

Idag på morgonen har jag faktiskt använt mig lite av mina supportkunskaper från Telia. Han skulle testa det jag gav förslag på när han kommer hem så jag hoppas att det funkar igen efter det...:) Eftersom jag inte har jobbat på snart ett år dubbelkollade jag med Kalle vad han trodde och han var inne på samma spår som mig, lite positivt för mig iaf. Jag har inte glömt bort allt än...;) Tack Kalle!

Nu ska jag klä på mig lite varmare kläder och ta mig ner till arbetsförmedlingen tror jag. Dags att rapportera hur jobbsökandet går igen också hade jag lite frågor som jag hoppas de ska kunna svara på eftersom mina första tre månader har gått innan jag ska rapportera nästa gång.

Hörs senare om jag inte frysit ihjäl påvägen. Fast bara -12 nu så är nog ingen fara..:)

Lite ändrade planer..

Var som sagt ner på stan och träffade Sara idag. Promenaden ner var jätteskön, solen sken från en klaqrblå himmel och den har faktiskt till och med börjat värma lite...:)

På stan gick vi runt och tittade i lite affärer. Så dagens shopping blev en halsduk med lite mer våriga färger också byxorna som jag tittade på igår. Vi avslutade med en god fika på Normans..gott gott..även om det inte blev en av deras mackor som jag formligen älskar den här gången så blev det iaf en god dajmkaka.. Lika trevligt som alltid att träffa Sara och som vanligt pratar vi på om allt möjligt...:)

Jag hade ju tänkt köra ett benpass på gymet idag men insåg att klockan tickade iväg lite för fort på stan. Därför blev det ett pumppass klockan 19 istället. Åkte hem med mamma från stan när hon slutade klockan 18 så hann precis slänga i mig en portion lasagne och byta om för att åka till gymet. Var ett riktigt bra pass och jag tror nästan att jag skulle kunna lägga på lite vikter på någon övning nästa gång faktiskt...:) Efter en proteindrink så var det bara att ålka hem och äta igen och ta en dusch. Satt även och stretchade i åtmonstonde 20 minuter när jag kom hem, skönt skönt...:)

Nu ska jag se klart ett avsnitt på en serie jag började titta på sedan får det bli sängen.
Kram och godnatt på er!
 
(Ett litet meddelande till Jennie: Jodå det vet han, fast inte på det sättet som du förmodligen tänkte...*ler*

Lite shopping

Ska snart ner på stan och träffa Sara för att ta en titt i Bollnäs affärer. Med andra ord bör jag bestämma mig hur jag ska göra med de där byxorna jag tittade på igår och vem vet. Kanske hittar jag något annat... Var länge sedan jag shoppade här hemma nu faktiskt så att titta lite skadar ju inte iaf..:)

Har blivit blå himmel och sol här nu också så ska ta mig en skön promenad ner på stan tänkte jag..:)


För Carros skull

Det här inlägget blir för Carros skull. Hoppas att det hjälper...:)

Veckans träning hittills

Måndag
Promenad: 3.5*2 km (tror jag det är iaf, vild chansning så får ta med stegräknaren nästa gång så jag är säker)
Gymet: Rygg, biceps

Tisdag
Promenad: 3.5 km (se ovan)
Gymet: Bröst, triceps, mage

Onsdag
Vilodag

Tänkta träningen resten av veckan

Torsdag
Promenad: 3.5*2 km (se ovan)
Gymet: Ben, axlar

Efter detta är veckans tresplittade pass uppnådda men det kommer förmodligen bli måndagens pass igen på fredagen och/eller pump på lördagen. Jag är dock grymt sugen på att åka lite skidor så får jag med mig någon som vill till backen på lördag skulle det kunna bli det istället... Jag återkommer väl säkert om det..:)

Trött och frusen

Nu börjar jag bli trött och frysen så jag ska nog ta min bok jag håller på och läser och krypa till sängs.... Appråpå böcker så kanske det skulle vara en idé.. Att skriva lite korta recensioner om böcker var eftersom jag läser dem... Jag har ju faktiskt börjat komma igång med mitt läsande igen. Som student fanns inte tiden och orken på samma sätt men nu under exjobbet i höst har den där sköna känslan som jag får med en bra bok infunnit sig igen.

Blir godnatt från mig nu iaf så hörs vi imorgon igen.


Dagens ilandsproblem...

Gick i några affärer när jag ändå var på stan idag och hittade ett par byxor som jag verkligen gillade. Dock var XS på gränsen till för stora plus att de skulle töjja sig ett par procent. Jag vet ju dock att jag har gått ner i vikt det senaste halvåret så det var ju inget konstigt med det. Dagens ilandsproblem blir dock: köper jag dem och räknar med att jag går upp de kilon som behövs för att de ska sitta perfekt eller struntar jag i det?!  Jag måste nog fundera lite till på det, återkommer med besked när jag har bestämt mig. För visst är ni grymt intresserad av hur jag gör?! ;) (ironisk)

För övrigt fryser jag som jag vet inte vad. Så åt precis en semla och nu sitter jag och äter godis i hopp om att det ska gå över...:)

En förmiddag hos frissan

Nu har jag spenderat förmiddagen hos frissan.. Så nu är utväxten borta och underhåret är inte fullt så mörkt som det var innan...Skönt att ljusa upp det lite nu inför våren. Även om våren känns väldigt långt borta just nu så är det ju faktiskt snart mars å då är det ju i stort sett redan vår...:)

Satt och läste inredningstidningar medan jag satt hos frissan. Jag är grymt sugen på att få in egen lägenhet (som är större än en etta) nu och få inreda den precis som jag vill... Eller som pappa sa sist vi var på IKEA "En lägenhet?! Du behöver en herrgård för alla dina saker och drömmar du..." Sant kanske, och inte mig emot. Någonstans måste man ju dock börja så jag börjar med att drömma om mig lägenhet. Så drömmer jag om det där stora huset efter det...;)

Här kommer ett litet smakprov på mitt hår som det blev då..


Lite mer städning å lite receptskrivning

Denna dag ägnades åt lite städning igen. Jag rensade i skåpet under diskbänken och klippte till ett plastskydd som skulle ligga där. Råkade resultera i en trasig sax men det är sånt man får ta...:) Har dammsugit nedervåningen också, blir grymt dammigt när man är hemma och traskar runt hela dagarna.

Började även skriva lite recept. Det går dock ganska sakta eftersom först ska man klura ut vad det står och sedan gäller det att komma på vad allting faktiskt är...:) En intressant sak är att för mig är vissa recept halva, förmodligen har väl farmor haft den andra halvan i huvudet...*ler*

Nu ska jag nog se ett avsnitt av någon serie och sedan packa ihop mig och gå till gymet så kan jag åka hem med mamma när hon slutar jobba sen.. Idag får det bli bröst och triceps som får sig en omgång med vikterna...:)

Min "arbetsplats"

Jag blev sittande här vid datorn och läser lite exjobb som folk jag känner har gjort. Också skulle jag fixa lite excelark åt pappa. Satt och började titta på tulpanerna som stod här på bordet och började verkligen längta efter våren. Idag när snön lite försiktigt snöar ner så känns våren ganska långt borta dock...




Måste ha varit lite kul att läsa om min städning

Det verkar som det var lite kul att läsa om min städning iaf för igår slog min blogg nytt rekord på läsare. Antingen det eller faktumet att jag länka till adressen från msn...Mer troligt kanske...:)

Idag ska jag söka lite jobb som har dykt upp sedan igår och sedan har jag faktiskt ingen aning vad jag ska göra. Sätta igång och skriva av farmors receptbok kanske. Jag började ju så duktigt där i somras men sedan kom jag av mig helt. Nu har jag ju lovat kusinerna och farbror att de ska få dokumentet sedan också så kan ju vara bra om jag kommer till skott kanske...:)

Hänga tvätt borde jag kandske göra snart också, det låter iaf som att tvättmaskinen centrufigerar (stavas det stå?!)...

Grymt pass

Var ett riktigt grymt pass på gymet idag måste jag säga... Nu är jag återigen uppe på vikterna jag hade innan jul. grymt skönt.. Ökade till och med fem kilo på rodd så där tog jag mer än jag någonsin gjort.... Kan inte bli bättre med andra ord..:) Så imorgon får det bli bröst och triceps, ett riktigt bra pass hoppas jag på då med...:) Kommer förmodligen ha riktigt ont i biceps efter idag också...:)


Appråpå städning

Efter förra inlägget pratade jag med en kompis som konstaterade att det var jättebra att jag skrev om allt jag städar i bloggen för då fick hon skuldkänslor och kom igång med sin egen städning. Så det får ligga som motivering till detta inlägg...;)

Jag rensade ju som sagt frysen tidigare sedan satt jag här vid datorn och hade nog tänkt sitta här ett tag och göra ingenting. Dock funka det inte så länge så jag gjorde någonting jag skulle ha gjort för länge sedan. Jag tog reda på det sista som skulle ner i flyttkartonger (kors i taket?!) så nu är allting packat och klart..:) Eller okej jag erkänner, det är inte riktigt sant. För jag har inte packat ner bakmaskinen än. Det har jag dock en förklaring till och det är att den ska testat innan så jag är hundra på att den fungerar...:)

Nu ska jag byta om å ta mig ner på stan. Får bli ett riktigt hårt pass idag... :)

Slut på helgen...

Så var det då slut på helgen. Var ju som sagt alla hjärtans dag i lördags. Jag fick jättegoda ekologiska geléhjärtan i present..:) Så nu kan jag äta dem med riktigt gott samvete eftersom jag kanske borde vara LITE intresserad av att mat ska vara ekologisk med tanke på min och Louises uppsats..:)

I övrigt har det varit en riktigt skön helg. Har blivit lite promenader i solskenet bland annat..

Idag har jag hittills hunnit att städa frysen och hängt en maskin med tvätt. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska roa mig med. Chattar lite med Therese just nu sedan får jag se vad det blir när jag lyckas masa mig från datorn. Tänkte gå till gymet till de öppnar klockan tre iaf, så hinner jag gå lite tidigare så hinner jag in på banken och fixa lite ärenden åt syster också innan... Får bli ett hårt pass för ryggen och biseps idag..:)

Eftersom Björn klagar så hemskt på att min blogg har blivit en städ- och matlagningsblogg så får jag väl se till att jag antingen hittar på något annat att göra om dagarna som ni kan få läsa om eller så kanske jag ska börja göra jätteutlägg om mina träningspass istället.... Hmm tåls att fundera på...:) Medan jag är arbetslös får ni nog dock stå ut med att jag uppdaterar här med en del onödigt bara för att få tiden att gå..:)

Hjärta till alla underbara vänner

Eftersom det är Alla Hjärtans Dag idag vill jag passa på att lägga ut några tänkvärda ord. En del av mina vänner har redan fått dem via mail av mig tidigare men ni får stå ut med lite upprepning. Till alla underbara vänner vill jag bara säga att ni är NÅGON i mitt liv och förtjänar verkligen ett hjärta idag. Ingen nämnd ingen glömd..:)

Ett extra stort hjärta till Carro. Tjejen som alltid finns där för mig. Även om vi tyvärr ses allt för sällan så kommer du alltid vara världens bästa vän för mig och det finns ju telefoner...;) Älskar dig gumman! Bättre vän än dig kommer jag aldrig att hitta.



Du kommer till en tid i ditt liv när du inser

Vem som betyder något

Vem som aldrig gjorde det

Vem som inte kommer att göra det

Vem som alltid kommer att göra det.

Så, oroa dig inte för människor i ditt förflutna

Det finns en anledning till att de inte finns med i din framtid



´Var snällare än nödvändigt för alla du möter har någon slags strid att vinna.´

 

Mer jobbsökande och mer städning

Min dag har hittills sett ut som de flesta av mina senaste dagar. Jag började med att kliva upp och uppdatera mig i cybervärlden, äta frukost och duscha sedan var jag redo för ännu en arbetslös dag...

Jag har hunnit med att söka tre jobb, ställa iordning allt porslin i ena glasskåpet i köket så att det ser snyggt ut, städat ur och sorterat i skåpet ovanför spisen, tvättat en maskin tvätt, vikt och tagit reda på en annan samt börjat fundera på hur jag ska gå tillväga i tvättstugan med städningen där.

Just nu håller jag på och kokar fullkornsmakaroner och ska steka lite bacon till min grönmögelsås så att jag får lite lunch i magen...:) Efter det ska jag arkivera lite papper åt pappa och sedan antingen ta itu med att storstäda skafferiet eller sätta igång med tvättstugan beroende på vad klockan blir. Blir en sväng till gymet också iaf. Hade tänkt ta mig iväg innan solen går ner så det inte bli så förbaskat kallt. Alternativt gå ner så jag har tränat klart till mamma är klar så kan jag åka med henne hem. Lite lat får jag ju vara om jag först går ner och sedan kör ett hårt pass på gymet. För mycket konditionsträning är ju inte bra...:)

Fick en del att göra

Helt plötsligt hann jag inte ens med allt jag hade tänkt göra idag. Jag började att städa som jag skulle men halvvägs kom pappa in och tyckte jag kunde sitta i telefonkö till supporten för bokföringsprogrammet. Så innan de hade lyckats fixa allting som behövde fixas och jag hade ätit så var klockan fyra. Då var det bara att städa klart och sedan har jag tagit reda på "lilla" högen med papper på kontoret åt pappa. Så nu var klockan så mycket att det var dags att gå in och sätta på potatisen om det skulle bli mat någon gång. Med andra ord har jag inte fixat med några flyttkartonger idag heller. Det är sånt man får ta... Nya tag imorgon...:)

Jobbsökandet har gått trögt idag, inte kommit ut så mycket nytt på de sidor jag har tittat på så bara blivit en ansökan ivägskickad idag. Det är ju bättre än ingen iaf...:)

Nej nu ska jag duka medan jag väntar på att potatisen kokar upp...

Lite så här kände jag mig idag:

I väntan...

... på att ugnsrengöringen ska vara redo att torkas av så slänger jag in ett inlägg här. Jag skulle ju exempelvis kunna dammsuga eller något medan men det var ju inte speciellt kul...haha...

Hittills idag har jag hängt tvätt, plockat ur diskmaskinen och tagit reda på det som låg i diskhon, skalat potatis så att vi kan göra en stor kastrull med potatismos ikväll, gjort ren ugnen en gång, beställt tryckning av examensrapporten samt uppdaterat mig på en hög med internetsidor och bloggar. Så vad skulle jag komma fram till med det då?! Jo, att jag håller på och dör av tristess av att vara arbetslös.

När ugnen är klar så ska jag städa hela nedervåningen ordentligt tänkte jag. Putsa speglar, dammtorka, torka av köksluckor, skura badrummet, dammsuga och torka golv. Jag börjar låta som värsta hemmafrun eller något, inte bra. .. Ge mig ett jobb så jag får börja göra nytta på riktigt tack!

Tårta, present och Victoria Silvstedt

Den som spar han har som sagt. Därför får flyttkartongerna vänta till imorgon. Blev tårta här hemma istället för att fira min examen. Har inte hunnit göra det än eftersom jag varit ute och flängt en del och så. Riktigt god tårta iaf också fick jag ett jättefint armband av mamma och pappa också.. Tack så mycket...:)


Nu närmast blir det ett avsnitt av D.H. och sedan ska jag titta på Victoria Silvstedts program. Ikväll ska de visa från Bollnäs så det kan jag ju inte missa...:) Efter det ska jag nog gå och sova och ta mig upp i skaplig tid och ta tag i en massa imorgon istället..:)

Nästan allt...

Jag avklarade nästan min lista idag iaf. Dock inte riktigt eftersom jag inte har sett över flyttkartongerna fortfarande. I den här takten kommer jag väl skjuta på det några veckor till..:)

Tog i alla fall som sagt en promenad ner på stan idag. Lunchade med mamma och sedan gick jag till apoteket. Sprang på en klasskompis från högstadiet. Hon hade fått en liten dotter i lördags. Hur liten som helst och självklart hur söt som helst också. Riktigt kul i alla fall...:) Efter apoteket gick jag och köpte mig en ny shaker så att jag kan sätta igång och blanda proteindrinkar igen. Var ju oerhört dumt att tappa den jag hade förut.. Nu har jag ju som sagt en ny igen i alla fall. Köpte ett gymkort igår så nu behövs ju verkligen shakern också. Blir dock ingen träning ikväll. Spar den till imorgon eftersom jag har sådan grym träningsvärk idag.

Sedan jag kom hem har jag dammsugit och fixat ett fotografi att ha när jag söker jobb. Nu skulle jag ju kunna gå och fixa ihop i alla fall en flyttkartong. Får se hur det går med den saken dock, den som spar han har och jag kan ju faktiskt göra det imorgon också...;)

Har varit lite ont om bilder igen så här kommer en bild från när jag ligger på stranden i Thailand på Freedombeach i Phuket... Inte för att det kanske syns att det är jag när bilden är så liten men iaf..:)


Planer för tisdagen

Idag har jag inte hunnit mycket mer än ätit frukost, läst tidningen och uppdaterat mig på olika sidor på nätet. Så nu börjar det väl bli dags att ta tag i dagens bestyr på riktigt.

Dagens "att göra" får bli:

* Städa upp i köket
* Dammsuga nedervåningen
* Ta en promenad i det underbara vintervädret
* Gå på apoteket
* Fixa med flyttkartonger

Hade tänkt träna idag med men vaknade med en grym träningsvärk i både ryggen och biceps så får se hur det känns på eftermiddagen om det3 blir någon träning eller om den får vänta till imorgon...


Jobbsökande, lunch och träning

Idag har jag hittills mest suttit och letat lite jobb och sökt dem som jag har funnit mest intressanta. Har blivit några stycken sökningar iaf. Så nu är det bara att fortsätta hoppas på att någon för eller senare kommer att vilja ha just mig...:)

Just nu håller jag på och kokar ris så att jag ska få i mig lite lunch. Kyckling och ris...:) Sedan hade jag tänkt ta mig en promenad ner till gymet och köra ett rygg- och bicepspass. Jag hade tänkt vänta och gå och träna så jag kan åka med mamma hem men blev så fint väder ute så jag ska nog masa mig iväg nu så fort jag har ätit istället. Så då får det bli en promenad både dit och hem. Ska bli grymt skönt att träna igen för första gången sen innan Thailand iaf.

I övrigt hade jag tänkt dammsuga nedervåningen idag också borde jag väl packa ihop en till flyttkartong för var duktig och var iväg och köpte ett gäng till igår..:)

Morotskaka och melodifestival

Jag gjorde precis klar min morotskaka så bara kaffet kokar upp ska jag bjuda resten av familjen på efterrätt... Ett nytt recept som jag testade från Leilas "A piece of cake", så jag hoppas att den är god. Hennes recept brukar ju vara goda iaf...:) Bildfunktionen vill inte fungera så ni får tyvärr ingen bild på min "skapelse"..;)

Senare ikväll blir det väl melodifestivalen som lockar på tv... Orkar nog inte engagera mig i något mer än så idag...

Nej dags att ta tag i kaffet och duka nu.

Produktiv

Idag har jag varit riktigt produktiv hittills trots att jag sov länge. Jag har fixat en massa papper, skickat in biljetter till Volvo, skickat in lite andra papper, mailat iväg en massa viktiga mail och sökt några jobb. Så nu tog jag en liten paus för att surfa runt lite. Sedan blir det lunch. Måste ju äta regelbundet nu när jag kommit hem så jag får tillbaka mina kilon som jag gått ner. Är dock fortfarande förkyld så ingen träning ännu men till veckan har jag tänkt införskaffa mig ett nytt träningskort. Ska bli skönt att komma igång igen. Blir ju grymt rastlös av att inte träna om inte annat...

I övrigt vet jag inte riktigt vad jag ska roa mig med. Fixa lite på pappas dator kanske... Sedan funderar jag på att ta mig ut och köpa fler flyttkartonger och lite ingredienser så att jag kan göra morotskaka imorgon. Fast det snöar och ser så kallt ut så kan hända att jag skjuter på det till imorgon också...:) Fördelen med att vara arbetslös är att jag inte behöver stressa över huvud taget. Nackdelen är att jag blir grymt rastlös och säkert kommer att klättra på väggarna snart...:)

Bjuder på en bild från Thailand så länge iaf. En av kvällarna på Phi Phi....


Åter i Sverige och Bollnäs...

Så är jag då åter tillbaka i Sverige och sedan igår även tillbaka i Bollnäs..

Landade lite tidigare än vad som var tänkt i söndagsnatt så strax före midnatt landade planet på Arlanda. Efter att ha fått ut väskorna var det bara att börja leta sig in mot Stockholm. Detta var dock inte så lätt som jag hade tänkt mig att det skulle vara men till slut löste det sig iaf...:) Väl i Stockholm var det bara att konstatera att tunnelbanan hade stängt. Vilket kanske inte är ett jätteproblem eftersom det går bussar, problemet var ju dock att jag aldrig har tagit mig hem till Carro och Calle på annat sätt än med tunnelbanan. Detta löste sig dock tack vare Carros surfande på mobilen, en snäll killes hjälp och slutligen en snäll busschaufför. Så efter några om och med mötte jag till slut Carro och Calle vid Odenplan där vi sedan tog en promenad hem dem tillsammans. Vi kollade klart på Super Bowl och sedan var det sovdags där vid fyra på morgonen. Jag som fortfarande var inställd på Thailändsk tid och även hade sovit på flyget vaknade klockan 8. Tog mig friheten att rota lite i Carros bokhylla och låg sedan och läste en av hennes böcker. När den var utläst vid tiotiden så sov jag en kort stund och sedan klev vi upp alla tre...:)

Efter en lugn och skön dag hemma hos Carro så blev det sedan dags att bege sig till Slussen för att lämna in grejjerna på hotellet och sedan gick vi ut och åt en god middag. Lika trevligt som alltid och riktigt god mat... Blev en relativt tidig kväll och sedan var det bara att kliva upp igårmorse och bege sig mot centralen där mitt tåg gick till Bollnäs klockan 10.30...

Så nu är jag åter tillbaka i Bollnäs. Har tagit tag i en massa braattgöra-saker idag vilket jag nog måste fortsätta med imorgon eftersom jag inte är färdig än... Nu ska jag iaf laga lite middag för mamma slutar jobba nu så börjar väl bli dags om den ska vara färdig snart...:)

RSS 2.0