Årets sista dag!

Nu är årets sista dag här, och jag kan bara sammanfatta den här dagen med ett ord: UNDERBART

På förmiddagen tog jag å mamma en tur på längdskidorna, nyuppkörda spår så gick finfint, synd bara att vi glömde vattenflaskorna, men det gick det med.. På eftermiddagen vart det en skotertur, jättefina leder för kommit en dm nysnö.

Igår invigde jag mina nya slalomskidor, helt underbara, och helt underbar pudersnö i många av backarna. Synd bara att det yrde snö så man nästan inte såg någonting under större delar av tiden vi åkte. Hur som helst var det riktigt roligt att åka även om det känns i benen idag att de inte är vana att åka än, men det skall det bli ändring på för nu jäklar är min skidsäsong igång för i år..:)

Eftersom det är årets sista dag borde man väl sammanfatta året lite kanske. Det har vart ett riktigt bra år, lite dåligt med ledighet kanske men det har inte gjort någonting. Fick jobb på Telia i början av året där jag sedan jobbade hela våren, sommaren spenderade jag i Bollnäs där jag jobbade på AQ. Bollnäs är ju alltid Bollnäs men sommaren rullade iväg ganska fort ändå. Blev lite semester till Göteborg med massa shopping å nöjen också vart det midsommar i Norrköping hos Ann. I höst har det blivit en del pluggande också mera jobb på Telia och det lär bli ännu mer nu när jag har gått rbedbandsutbildningen också. Det är ju trevligt i slutet av månaden när lönen kommer iaf.. Förutom jobb och plugg har Ann&Anki haft sina stunder som vanligt. Skall jag välja ut några favoritminnen från Ann&Anki så måste det vara Riksgränsen i april, midsommar i Norrköping också får vi ju inte glömma våra tisdagar..;) Utgången i höstas med regnkläder och solglasögon till röda lackskor var en kväll som gav roliga bilder iaf.

För att sammanfatta året så kan jag inte annat än tycka att det har varit ritkigt lyckat och jag ser fram emot det kommande året som förhoppningsvis har massa roliga händelser med sig. Redan nu känns det som att det kommande halvåret är planerat, däremot är halvåret efter det helt oplanerat. Ingen aning om vart flyttlasset bär ännu men jag hoppas det blir någonstans dit jag kommer att trivas. Det kommande året skall jag jobba vidare för min civilekonom- och civilingenjörsexamen och förhoppningsvis står jag med båda examensbevisen i min hand i jan-feb om ett år.

Nu skall jag fixa iordning mig det sista för ikväll!

GOTT NYTT ÅR på er!

Säsongens första skotertur..

Idag tog vi ut skotrarna för första gången den här säsongen..:) Jag å pappa åkte först härifrån till Hamra, sedan därifrån över fjället till Kjåsken också samma väg tillbaka. Träffade på en komips till pappa på leden en bit påväg upp från Hamra så då åkte vi en sväng med honom, hans dotter och barnbarn och tittad på en fin utsitksplats. Sedan tog vi en sväng förbi skidcentralen här uppe vid Hallners, verkar vara fina spår så det blir nog längdskidor någon dag också.. Efter det tog vi vägen förbi Göransgården hem.

Jag hoppas på ännu bättre väder imorrn så kan jag antingen testa mina nya slalomskidor i backen eller ta en tur i längdspåren, eller om jag är riktigt hurtig kanske jag hinner med både och.

Nu är det snart dags för mat så skriver mer någon annan dag.


Julen över för den här gången...

Nu är julen slut för den här gången.

Fick massor med fina julklappar i år så jag måste ha varit riktigt snäll. Fick bland annat väldigt fina glöggmuggar (tur att jag aldrig fick tag i dem jag tänkte köpa), stora finare ölglas, en klänning, underkläder, smycken, presentkort, pengar och en massa annat..

På juldagen var det traditionsenlig utgång, i år blev det på Folkan. Carro å Calle hämta mig vid 18 så åkte vi hem till Daniels kompis där vi spelade guitarhero (stavas det så?!) och var allmänt sociala.. Efter ett par timmar fortsatte vi in till stan på nästa förfest och sen vidare till Folkan. Jag lärde mig en sak påväg till Folkan iaf, ge aldrig väskan till Calle för då ringer han till mina vänner, men enligt Calle själv fick han ju bra tips iaf, å jag fick prata med en trevlig person också..:)

Inne på Folkan lyssna vi på Fredrik å co, de var riktigt bra, kanske inte så oväntat iofs, dock inte riktigt min musiksmak.. Träffade en hel del folk jag kände för att vara i Bollnäs.. Pratade med folk jag inte har pratat med på ett år...

Sen igår fortsatte julens traditioner med att vi klev upp tidigt och åkte till fjällen. Var väl här uppe vid 13 å då sov jag typ middag och slöa framför tv:en bara. Förutom en sväng till Hamra för att montera mina skidor..

Idag har det varit halv storm så har suttit inne och tryckt hela förmiddagen och på eftermiddagen blev det en tur till Funäsdalen där vi tittade lite i skidshoparna, handlade på ICA och var en sväng till Apoteket. Jag inhandlade ett par till vantar så nu har jag flera stycken nya så jag är beredd på kylan i Luleå som säkert dyker upp nå tag efter jul.

Dan före dopparedan..

Så har hela nedräkningen för julaftonen gått i år igen då, iaf snart.. Har ingen aning om vart december tog vägen men försvann gjorde den. Var väl bredbandsutbildningen som var stor del till att tiden bara försvann. Går man hemifrån 8 om mornarna och kommer hem 21.30 så försvinner ju verkligen tiden, iaf fritiden.

Idag har jag och mamma städat hela nedervåningen så nu är det fint här igen, julstämningen börjar komma här hemma nu också. Fått upp lite tomtar, ljusstakar och julblommor och klätt granen.  Vi brukar ju alltid ha tall annars men i år vart det en julgran, var så pass stor att vi fick sätta två ljusslingor i den men nu är det färdigklädd och fin.

Syrran håller på att städar sitt rum och har hållt på med det sen igår, jag funderar på att vara snäll och hjälpa henne att dammsuga och torka golvet (tar ju 10 år typ när hon skall göra det). Man kan ju vara snäll storasyster ibland iaf, sen börjar jag bli lite rastlös av att bara vara också.. Lämnade in hemtentan till 12 i fredags å sen dess har jag vart helt ledig, det går ju inte ihop för mig att vara ledig så länge e..:)

Skall göra köttbullar när mamma kommer hem, men hon skulle iväg till kyrkogården i Arbrå och sen handla lite småsaker påvägen hem så det tar nog en stund till.

Ikväll blir det uppesittarkväll med Bingolotto, efter en del tjat från min sida. Det är ju inte riktig uppesittarkväll om man inte får spela Bingolotto. Därför har jag lyckats övertala mamma å pappa att vi måste spela å se på det i år med. Sen blir det väl lite glögg och julgodis till det också. Julskinkan invigde vi redan igårkväll. Risgrynsgröt och skinksmörgås då är det jul..:)

Nej nu skall jag hjälpa syster lite om hon skall bli klar någon gång.

Ischoklad å lite pyssel...

Idag klev jag upp tidigt för att vara en lördag då jag varken behöver plugga eller jobba... De helgerna är iofs ytterst få också. Klev iaf upp till nio för att se på julkalendern, åt frukost med mamma och pappa och sen åkte vi ner på stan. Där fixade vi de sista inköpen som saknades inför julen också åkte vi iväg till Mobackes och handlade blommor. Tredje dagen på rad jag å mamma är där och handlar, de har fått nya stamkunder eller något..:)

Skulle in lite snabbt på Hemköp och handla potatis och pressylta, vilket resulterade i fyra fulla påsar, fråga mig inte vad vi köpte för något, mest godis kändes det som..:)

När vi kom hem satt mamma igång med att koka julskinkan och jag gjorde ischoklad. Blev många fler än sist jag gjorde de fast gjorde på lika mycket. Hur det nu gick ihop, måste ha varit olika storlekar på formarna eller något. Eller så är jag dålig på att mäta...man vet ju aldrig..:)

Ikväll har jag slagit in de sista julklapparna så nu är allt inslaget utom en som jag får slå in imorgon helt enkelt.

Varit i Bollnäs sen i tisdagskväll nu, börjar kännas.. Nu har jag gjort det jag vill göra här, så nu drar jag mer än gärna till skidbackarna och skoterspåren istället.. Men först skall det bli jul också.

Nej sova nu kanske, roligare än såhär blir väl inte en lördagkväll i Bollnäs..

I Bollnäs...

Så var man i Bollnäs då..

Har inte gjort så mycket sedan jag kom hit, pluggat lite och gått på stan lite typ. Var iväg med balklänningen för att få den uppsydd också och för att hämta sjalen jag hade beställt, trodde jag... Visade sig att den inte kommer förrän i mitten av februari, så nu har jag ett problem..:( På ett eller annat sätt löser det sig väl förhoppningsvis... Hoppas jag...

Efter att ha vart iväg med balklänningen åkte jag ner på stan och gick och handlade lite julklappar med Jennie också tog vi en fika på stan när vi ändå var där. Trevligt å träffa henne igen, inte setts sen i somras ju. Blir lätt så när man sitter i ett varsitt land.. Var in på systemet också där det första jag får höra när jag kommer in genom dörren från en av de anställda är: "Är du här idag igen!" Tanterna bredvid tittade lite konstigt så jag måsta skynda mig att tillägga att jag faktiskt inte tänkte handla där själv idag..:)

Imorrn skall jag göra klart det sista på hemtentan så jag får den inlämnad till deadlinen klockan 12.00. Sedan efter det skall jag träffa Sara S. Henne träffar man ju också allt för sällan eftersom jag inte är hit så ofta längre, även om det inte var lika länge sedan som med Jennie.

Annars vet jag inte vad jag skall roa mig med imorgon.. Slå in alla julklappar kanske, för syrran är duktig på att gå och snoka på mitt rum så annars springer hon väl över de nå tag..hehe..

Nu skall jag nog faktiskt gå och sova tidigt för en gångs skull, så kanske man är pigg imorrn vid 7 så kan jag upp och titta på julkalendern innan jag skall skriva klart strategitentan.

Packad och klar eller nått..

Nu har jag packat klart i stort sett, så nu skall jag bara städa upp lite här hemma och byta vatten åt fisken sedan är jag redo att bege mig söderut till Bollnäs.. Undra vad jag skall roa mig med där hela veckan... Skall iofs skriva hemtentan och borde skriva lite på projektet också. På torsdag skall klänningen sys upp iaf sedan är den helt klar, så kan jag och Ann gå på bal..:) Carro kommer till Bollnäs till helgen också... Saknar dig gumman! Men nu är det inte långt kvar...

Julklapparna är i stort sett färdiga, har en person kvar bara, och total idétorka men det löser sig väl det med hoppas jag.

Åker iaf hem imorrn då som sagt, så imorgonkväll är jag i Bollnäs igen. Äta mammas mat så man spricker den närmsta tiden eller nått..

Jonatan skall se till så att min sambo får mat och rent vatten medan jag är borta också. Det är tur att man har underbara vänner ibland.  Tack Jonatan! :)

Nähäpp, om man skulle ta och kolla vad man har glömt att packa kanske. Skoterkortet och skidglasögonen sen klarar man sig långt..:)

Helgen slut igen då...

Så var den här helgen också slut då.. I fredags hade jag utbildning på kvällen och sen vart det idolutröstningen och trevligt sällskap...

På lördagen sovs halva dagen bort och sen var det dags att göra sig färdig för kvällen. Jag å Ann körde svarta tunikor, röda strumpbyxor ock svarta lackpumps och Erik var helsvart med en massa beslysning på sig. Snögubbarna som var med på kvällen måste nog nästan ha varit snyggast dock..:) Var god mat och trevlig underhållning iaf så hade riktigt roligt även om jag fortfarande inte har en aning om vart vi egentligen var...


Efterfestade med Youtube, en del klipp är riktigt roliga klockan halv fem på morgonen..:)


Har varit en trevlig helg iaf.


Skall skriva lite julkort nu tänkte jag innan det är dags att gå och sova..:)


Less

Idag är jag bara allmänt less, skulle vilja gå och lägga mig och dra ett täcke över mig och sova bort ett halvt dygn eller nått...:)

Satt och läste i en tidning på utbildningen. Var en jättefin artikel som började:
"Man får inte dö mitt i livet när hjärtat är så starkt, kärleken så vid och möjligheterna så stora."
Livet är orättvist och skört, folk borde tänka efter både en och två gånger innan de gör någon illa.. För kanske är det det sista de säger eller gör mot den personen.. "You will never know what tomorrow will bring!"

Nej ut å promenixa kanske, skönt med lite luft efter att ha suttit inne hela dagen..

Bredbandsutbildning..

Var på första bredbandsutbildningen ikväll då, satt i fyra timmar och snackade om routrar kändes det som, och det supportar vi inte ens, bra där..;) Utbildningen håller på tors-, fre- och mån- till onskväll nästa vecka också sen kan jag allt om att supporta bredband eller nått.. Å för den skull vill jag INTE att ni ringer till mig och skriker när era bredband slutar fungera..;)

Vart fullt upp idag iaf, gick till skolan och hade redovisning och en mindre opponering kvart över 8 imorse. Sen metodikföreläsning och handledning i metodiken. Sen gick hela eftermiddagen åt att börja skriva på metodiken, på tiden när det skall vara inne på fredag kanske..:) Också sen hem och slänga i sig lite mat också iväg till Telia. Slutade en kvart tidigare så hann med den tidigare bussen iaf, det är ju alltid trevligt att sluta tidigare..

Sen jag kom hem har jag ätit, diskat och funderat på att ta en promenad, det är ju tanken som räknas..;) Regnar så tappade lusten.. Har beställt lite julklappar också, så snart har jag gjort klart med alla mina julklappar, ibland är jag för seriös...;)


Fight for it...

Idag måste jag bara börja med ett citat från Grey's Anatomy. Meredith säger något som verkligen är bra där, lite måndagspepping från min sida idag eller nått..;)

"If there's just one piece of advice I can give you, it's this -- when there's something you really want, fight for it, don't give up no matter how hopeless it seems. And when you've lost hope, ask yourself , if 10 years from now, you're going to wish you gave it one more shot. Because the best things in life... they don't come free."

Sitter i skolan just nu och har gjort sen halv nio imorse, vi har dock inte fått så jättemycket gjort. Vi är mer eller mindre sega alla tre. Var ju på Betnér i fredags och hade hur kul som helst, han är bara för bra. I lördags jobbade jag 9-14 sen hem och tvättade lite och så innan jag drog till Bacchus för att  ta ett par öl med grabbarna och sen dra till Stuk. Ibland har man nytta av felsökningsjobbet på Telia, t.ex. i lördags när grabbarna försökte få igång stereon. Jag som lärt mig att man alltid ska leta det felet i det lättaste från början undrade om de hade kollat att volymen inte var nersänkt, gissa vem som hade rätt..;)

Jobbade på söndagen igen, efter på tok för lite sömn..:) Sen tvättade jag ett par maskiner igen när jag kom hem från jobbet också pluggade jag lite innan det var dags för adventsfika hos Anna. Årets första glögg är drucken nu iaf..

Nej nu skall väl vi göra ett sista (första) ryck innan handledningen halv fem. Sen skall jag hem och äta nått och dra till gymet. Var på tok för många dagar sen jag var där nu igen.


RSS 2.0