Känslan...

Sitter på jobbet nu, grymt tråkig för inga som ringer in. Väldigt fint väder ute också så vill mest cykla hem nu. Men men, tre timmar till behöver jag väl stå ut. Sedan ska jag hem och förhoppningsvis sitta i solen en stund och sedan göra tabeller i excel så det bara ryker om det.

Mår inte bra någonstans just nu, vill bara gå hem, lägga mig och dra täcket över huvudet och stanna där. Jag gillar inte avsked och sådana måste jag ta alldeles för många de här dagarna. Förut om åren har jag alltid vetat att till hösten kommer jag tillbaka. Det gör jag inte nu. Jag vet inte var jag kommer att hamna, vilka som kommer att finnas nära eller vilka som kommer att vilja finnas nära mig. Det är jobbigt, jobbigt att behöva lämna ett helt liv bakom sig. Visst, jag kommer få ett nytt, men det betyder inte att jag inte kommer sakna det här väldigt mycket.

Jag sa någonting till Carro för två år sedan, tänk om jag hade vetat hur rätt jag hade då. En del av mig är överlycklig för att känna det, tryggheten och den där sköna känslan av att bara vara. En annan del av mig gör det bara väldigt ont i, jag har vant mig, vant mig vid tryggheten och den sköna känslan. Ska den bara försvinna nu?! Jag inte påstå att jag vet vad jag vill att ska hända men jag vet att jag kommer att sakna hur mycket som helst.


Mitt liv..

För 15 år sedan (1993):
  • Var jag 8 år, gick på lågstadiet och hade förmodligen inget speciellt för mig..

För 10 år sedan (1998):

  • Var jag 12 år och gick sista året på Kilbergsskolan. Det var länge sen det..:)

För 5 år sedan (2003):

  • Gick jag andra året på gymnasiet och därmed mitt första år på Teknik. Bodde fortfarande kvar i Bollnäs med andra ord.

För 3 år sedan (2005):

  • Hade jag första årets sista tentaperiod här uppe i Luleå och höll på att förbreda mig på att åka till Bollnäs på sommarlov. Såg nog fram emot attt slippa pendla under sommarens tre månader något grymt mycket.

För 1 år sedan (2007):

  • Avslutade jag mitt tredje år här uppe, tog den sista mattetentan och lärde mig att jag kan komma vart jag vill bara jag ger mig sjutton på det..:)

För 6 månader sedan (December)

  • Började jag lära känna en person som jag hoppas jag fortsätter känna länge till..:)

Igår (27 maj 2008):

  • Satt jag med Louise och opponerade hela dagen
  • Tränade jag rygg och biceps på gymet
  • Hade jag en underbar kväll med underbart sällskap

Idag (28 maj 2008):

  • Ville jag inte kliva upp ur sängen
  • Gick jag ändå upp ur sängen och opponerade med Louise på förmiddagen
  • På eftermiddagen gick vi upp med vår uppsats
  • Ikväll var jag ut på promenad/springtur
  • Nu hoppas jag på en härlig natts sömn

I morgon (29 maj 2008):

  • Ska jag och Louise börja kolla på kommentarerna från dagens opponering och göra uppsatsen redo för att kunna godkännas och sedan tryckas..:)
  • Missar jag systers bal i Bollnäs..:(

Om 1 vecka (juni 2008):

  • Har jag för förmodligen sista gången flyttat till Bollnäs, där jag planerar att flytta vidare från i augusti.
  • Saknar jag förmodligen min lägenhet och mitt liv här i Luleå
  • Kommer jag sakna värmen, närheten och allt underbart som finns hos någon
  • Ser jag min syster ta studenten..:)
Om ett halvår (november 2008):
  • Börjar slutet på exjobbet att närma sig och det börjar bli dags att planera för det kommande arbetslivet...

8 dagar...

...är vad som är kvar innan jag skall flytta härifrån. Bokade nyss biljetterna till Bollnäs nästa tisdag. Just nu känner jag bara att jag inte vill härifrån. Jag vill ha det som jag har det nu, visst jag vet, det kanske blir mycket bättre på nästa ställe jag kommer till. Det spelar dock inte så jättestor roll för det jag känner just NU. En sak är i alla fall säker, jag känner mig grymt bortskämd och jag får helt enkelt njuta av att livet är underbart så länge det varar..:)

Helgen har bara sprungit iväg som vanligt, i fredags var vi till Pelle och co och tittade på film varav jag råkade somna och sova en stund där mitt i. Filmen var helt okej iaf, även om jag såklart inte har en aning om vad den hette som vanligt..:) Sedan gick jag hem och tittade på lite serier.

På lördagen spenderades halva dagen i sängen, grymt skönt att bara vara. På eftermiddagen var jag bortbjuden på mat, jättegott och trevligt sällskap som alltid..:) Efter det blev det hem och göra sig iordning samtidigt som jag körde någon maskin med tvätt. Förfestade hos Pelle och co och fick träffa Unni igen också. Sedan fortsatte vi till R-festen och sedan vidare till Kåren. Där blev det en hel del dansande och shottande med Rickard klockan 2, så jag vet, då får jag skylla mig själv att jag varit lite seg idag..:)

Idag låg jag i sängen halva dagen igen, men det kan ju också vara riktigt mysigt..:) Sedan var jag, Ann, Erik, Pelle och Unni till Teknikens hus där vi åt hamburgare och grabbarna lekte lite också var vi på nå tjofs om rymden, intressant trots att jag även här råkade få en armbåge i sidan av Pelle när jag somnade..:) Efter det gick jag hem och tvättade lite, så nu har jag både rena sängkläder och kläder. Medan maskinerna gick passade jag på att sova lite middag också, skönt...:)

Sedan ikväll bestämde vi som var på Teknikens hus idag att vi skulle grilla. Sagt och gjort, blev grillspett med fullkornspasta och någon vitlökssås som Erik smällde ihop, gott var det iaf..:)

Nu ikväll sedan jag kom hem har jag som sagt bokat biljetter till Bollnäs och plockat undan lite sedan igår. Har funderingar på att diska nu, hade velat ta en promenad men ingen annan verkar vara på så då blev jag också lite lat..:)

Men ni får ha det så bra!

Dålig på det här..

Jag har verkligen kommit av mig med att skriva här nu ett tag. Har haft fullt upp med en massa annat. Var avslutningscermoni och av4ning i lördags vilket innebar att jag ägnade hela förra veckan åt att packa ihop hela lägenheten och förbreda flyttlasset som mamma och pappa tog med sig till Bollnäs i söndags. Sedan har jag och Louise haft massor att göra med c-uppsatsen då det är inlämning på den nu på fredag om vi ska kunna gå upp med den nästa vecka. Vi har abstract på 150 ord kvar att skriva imorgon och i övrigt är vi klara. Hur skönt som helst.

Sedan mitt flyttlass togs till Bollnäs i söndags har jag inte så mycket att göra i lägenheten. Har min bärbara dator annars är det i stort sett bara kläder kvar. Har roat mig med att träna istället. Redan hunnit bli gymet tre gånger den här veckan också två promenader på det. Så fortsätter jag i den här takten kanske jag snart kan fylla ut mina jeans igen..:)

Är ju mindre än två veckor kvar nu, tiden bara flyger iväg vilket känns både skönt och hemskt. Det är grymt skönt att vara färdig, att ha klarat de här fyra årens resa mot min civilingenjörsexamen och att jag får min ekonomexamen också känns ju bara för bra för att vara sant ibland. Hur som helst så klarade jag det, trots att det var ytterst få som trodde det så står ju nu 150 ord från en civilekonomexamen och ett examensarbete från en civilingenjörsexamen, grymt härligt..:)

Det hemska i det hela är att behöva lämna de man har kommit så nära här uppe. Jag vet jag har sagt det förr och jag är tjatig men det är ändå tråkigt att behöva lämna alla. Det finns en person som kommer vara ännu jobbigare än de andra att åka ifrån. Ann är givetvis min andra halva här uppe, men henne kommer jag ju flytta med i höst så det känns lugnt. Däremot finns det någon annan som kommer att vara väldigt saknad. Personen vet vem själv vem den är förhoppningsvis. En person som gör mig glad när jag är ledsen, som lyssnar när jag bara svamlar och som får mig att känna en trygghet som jag inte känt på väldigt länge. Någon sa till mig att när en resa slutar så börjar en annan. Kanske är det så men det betyder inte att jag kommer sakna mindre för det...

Eftersom jag inte skrivit på ett tag får ni de senaste två helgerna i bilder istället. För en bild säger ju mer än tusen ord eller hur heter det..:)

image22
Jag och Ann innan midsommarsittningen..

image23
Max, jag, Ann och Jonatan på avslutningscermonin...

image24
Alla är vi I:are..

Helgen som gått..

Så var det söndagkväll och ännu en vecka har gått igen då. Gjorde inte mycket annat än pluggade och tränade förra veckan eftersom jag hade tenta på fredagen. Det kändes bra när jag satt där men efter att ha tittat på lösningsförslagen är jag inte alls lika säker på att det gick bra längre tyvärr. Men men, jag får väl trösta mig med att det är min allra sista tenta iaf.

Efter tentan på fredagen var jag lagomt död så blev en sväng till gymet och sedan blev det en lugn kväll, tittade på film som jag somnade till och sedan lade jag mig väldigt tidigt istället. Efter att ha sovit ut så klev jag upp och insåg att det var underbart väder ute, så jag satt mig först och öppnade balkongdörren och satt här inne och pluggade och solade lite samtidigt. Vid lunchtid försvann solen härifrån och hade inte ännu kommit till balkongen på framsidan så då tog jag en promenad till ICA för att handla lite. Gick i trekvartsbyxor och linne och var ändå riktigt varmt, hur skönt som helst..:) När jag kom tillbaka hem åt jag lite lunch sen tog jag med mig en massa artiklar jag behövde läsa ut på balkongen också satt jag där och pluggade.

Gick inte in förrän vid 18 då jag kände att jag började bli hungrig. Lagade lite mat och tog en dusch sedan fick jag besök. Vi bestämde oss för att gå på bio så blev Iron Man, riktigt bra faktiskt och lätt värd att se på bio också..:) Efter bion blev det lite samtal över nått glas vin, riktigt trevligt som alltid..:)

Idag sov jag bort förmiddagen och sedan har jag suttit med det individuella arbetet i implementeringskursen hela eftermiddagen/kvällen. Fått ihop halva arbetet nu snart i alla fall, alltid något. Ann kom tillbaka idag också så lagade lite middag till hon kom så vi åt och snackade lite. Sedan blev det lite mer pluggande med en paus för promenad med Ann. Sedan har jag väl skrivit lite till sedan jag kom in men inte blivit speciellt mycket.

Ska väl gå och sova snart tänkte jag. Ska göra matlåda först bara och packa träningsväskan så jag kan gå direkt till gymet efter seminariet imorgon. Det skulle hålla på till 17 eller i alla fall strax före så orkar ju inte gå hem mellan skolan och gymet för då kommer ju hela kvällen att gå åt..:(

Sedan blir det individuella arbetet och enkäterna för hela slanten för arbetet måste jag lämna in på tisdagkväll för sedan åker jag och Louise ner till Sthlm på onsdag för att göra marknadsundersökningarna.

Det drar ihop sig mer och mer inför sommaren iaf. Om två veckor kommer min lägenhet var i stort sett ekande tom och sedan är det bara tre veckor kvar till jag ska lämna ifrån mig nyckeln till den också. Jag har sagt det förr och jag kan inte annat än säga det igen, de här fyra åren har bara flugit iväg och jag kommer verkligen att sakna det liv jag har här och som har kommit att betyda så mycket för mig. Vissa personer kommer självklart vara mer saknade än andra men jag hoppas att de som betyder mest kommer att finnas även i min framtid utanför Luleå.

Avslutar med en del av Westlifes låt eftersom jag tycker att texten är riktigt bra:

Everybody's looking for that something
One thing that makes it all complete
You find it in the strangest places
Places you never knew it could be

Some find it in the face of their children
Some find it in their lover's eyes
Who can deny the joy it brings
When you've found that special thing
You're flying without wings

Some find it sharing every morning
Some in their solitary lives
You'll find it in the works of others
A simple line can make you laugh or cry

You'll find it in the deepest friendship
The kind you cherish all your life
And when you know how much that means
You've found that special thing
You're flying without wings

So, impossible as they may seem
You've got to fight for every dream
Cause who's to know which one you let go
Would have made you complete

RSS 2.0