I Trollhättan då..

Nu har jag varit första veckan i Trollhättan och tiden har som vanligt gått fort när jag testar något nytt.

Söndag
På söndagen började jag med att hoppa på tåget klockan halv fem på morgonen i Bollnäs. Tåget var framme i Skövde redan en timme tidigare än vad det skulle vara vilket tyvärr inte hjälpte mig eftersom det inte gick någon tidigare buss därifrån till Trollhättan än den jag skulle ta. Väl framme i Trollhättan tog jag mig till vandrarhemmets huvudhus för att hämta ut nyckeln till vårt rum i deras andra hus. Nyckeln låg inte där som den skulle så fick ringa efter en ansvarig som fick komma dit med den. Sedan ringde hon en taxi åt mig som skulle ta mig till det andra huset. Efter en halvtimmes väntan tröttnade jag och ringde upp taxi för att fråga vart den hade tagit vägen. Den var tydligen skickad till adressen jag skulle till istället för den jag skulle åka ifrån. Efter att ha fått en ny taxi skickad till rätt adress tog jag mig iaf fram och kunde göra mig av med all packning som jag hade med mig.

Sedan tog jag mig ut på en promenad för att se Trollhättan. Gick in till stan en sväng och längs med kanalen innan det var dags att möta upp Ann. Vi gick och tog en pizza och betalade vandrarhemmet för att sedan åka dit vi skulle bo. Vi tog oss en promenad för att se till att vi skulle hitta till Volvo på måndagen och påvägen hem handlade vi lite mat och sedan tog vi det allmänt lugnt.

Måndag
Började inte på Volvo förrän klockan 12 så kunde kliva upp och göra oss iordning i lugn och ro. Väl på Volvo började de med att ta av oss våra mobiler eftersom det var kameror i dem och det är fotoförbud på området. Lite snopet men som tr är får vi ha med oss dem in nu när vi har fått egna ID- och passerkort. Vi fick en snabb rundvandring och åt sedan lunch med vår handledare. På eftermiddagen fick vi se vårt kontor och hade sedan möte med handledaren och företagets projektansvarige. Annars var det en ganska lugnt kväll.

Tisdag
Satt vi oss mest in i saker och ting och satt på vårt kontor och pillade lite. Kallt som sjutton är det där inne mellan varven iaf, kanske ett tecken på att vi inte jobbar tillräckligt hårt?! :)

Onsdag
I onsdags var det dags för massa möten igen. Möte med handledaren på morgonen som berättade om deras verksamhetsutvecklingsarbete, lunch med traineefolk och exjobbare (kryllar för övrigt av folk från Luleå där) och eftermiddagen avslutades med ett möte där vi fick lära oss om företagets metoder när det gäller projekt och produktutveckling.

Torsdag
Eftersom vi inte hade några möten i torsdags men däremot en inlämning till skolan så bestämde vi oss för att sitta hemma och skriva. Gick ner på stan och satt oss på Max för att få tillgång till internet fram till det att vi kom fram till att biblioteket säkert hade så vi fick koppla upp våra datorer på deras nätverk. Därför gick vi dit och skaffade lånekort, sedan satt vi där och surfade lite och lånade lite böcker innan vi gick och åt lunch och sedan gick och tittade på dammöppningen. Mycket vatten som forsar fram där i alla fall..:) På kvällen tog vi oss en tur till Friskis och Svettis där vi investerade i varsitt gymkort, så nu jäklar ska det tränas i höst. Kanske inte det gym jag hade valt i första hand men det duger gott och väl och har dem pass jag vill gå på, och bäst av allt så ligger det riktigt närma. Går lätt dit på fem minuter, helt perfekt för då har jag ingen bortförklaring att det är för långt att gå dit iaf..:)

Fredag
Var det dags för möte med handledaren på morgonen och sedan satt vi och skrev lite fram till lunch. På eftermiddagen fick vi sitta med på ett stort möte med företagets ledning å massa annat folk. Både intressant och lärorikt att se hur de arbetar..:) Var även och hämtade ut nyckeln till Anns lägenhet. Inga möbler alls innan flyttlasset kommer men det var ju bra för oss att kunna dumpa av lite packning där eftersom jag skulle få min lägenhet först idag. Igårkväll blev en lugn kväll där jag sov middag en stund och sedan såg vi en film innan vi gick och lade oss.

Lördag - Idag
Imorse klev vi upp och packade ihop det sista och städade ut oss från vandrarhemmet och begav oss sedan hem till Anns lägenhet där vi dumpade av den sista packningen. Sedan tog vi oss ner på stan där vi först tittade på studenter som hade flottävling i kanalen. Fort gick det inte i alla fall..:) Efter det åt vi lunchbuffé vid kanalen och fortsatte sedan till en park där vi satt oss i solen och läste. Efter en sväng till Åhléns så gick vi hem för att kvittera ut nyckeln till min lägenhet där vi ska bo båda två fram till att Anns saker kommer ner.

Det gick dock inte riktigt efter planerna. Det visade sig att hon som bodde i lägenheten innan inte hade städat lägenheten över huvud taget. Det låg saker kvar som tillhörde henne lite här och där, kylen var full i mat, likaså frysen som även var helt igenfrostad, det var smutsigt överallt och avloppen var absolut inte städade. Med andra ord så såg det för j*vligt ut minst sagt. Så därför blev det ingen nyckelnutlämning till mig idag. Jag har inte lyckats få tag i hyresvärden än heller men har lämnat ett meddelande på hans mobilsvar så jag hoppas han ringer upp mig under morgondagen eftersom hon som har hand om nyckelutlämningen hade pratat med honom tidigare idag och förklarat läget och även hon hade lämnat meddelande senare ikväll.

Det är i alla fall tur att vi åker till Luleå imorgonbitti så att vi ska sova där till på måndag. Inatt får vi sova på Anns lägenhetsgolv där det inte finns några saker i överhuvudtaget. Så frukosten imorrn får lösa sig på något annat sätt. Sedan hoppas jag verkligen att hyresvärden får tag i en städfirma som kan städa och ha min lägenhet klar till på måndagkväll när jag kommer tillbaka hit. För annars kommer han få höra en VÄLDIGT ARG Anki. Men men, hoppas som sagt att det har löst sig till dess så att jag och Ann har någonstans att sova där det faktiskt finns lite möbler.

Nej nu ska jag väl packa ihop lite saker jag ska ha med till Luleå imorgon och bädda ihop min fina säng, bestående av en tunn madrass på några cm från en tältsäng. Jag har ju i alla fall tak över huvudet och en "säng" att sova i, alltid något..:)

Hoppas ni har det bra allihopa!
Kramar från mig som sitter på ett trägolv lutat mot ett hårt element och undrar varför en viss tjej inte hade kunnat städat ordentligt efter sig, haha...

3 dagar kvar..

Så var det bara tre dagar kvar till det är dags att flytta då. Har sagt det förut men det tåls att sägas igen, ska bli jätteroligt att få prova på något nytt å se hur de arbetar..:) Å se en ny stad också för den delen. Vem vet kanske blir jag kvar där nere sedan, jag trivs ju jättebra däromkring Göteborg så inte mig emot..:)

Idag har jag jobbat och haft mig. Ikväll blev det sommargympa för sista gången, kommer nog kännas fint i vaderna imorrn tror jag..:) Jag har även packat alla byxor idag, en hög med sånna jag ska ha med på söndag, en hög som mamma å pappa får ta med och en hög som inte får följa med alls. Jo jag lovar, det finns en sådan hög också å den är större än man kan tro..;)

Nu har jag suttit och hjälp Anna-Karin med hennes dator som mamma tog hem från jobbet idag. Så sitter å skriver på den bara för att se att det funkar ett tag innan jag lämnar tillbaka den till henne. Vore ju dumt och säga att jag har fixat den om jag inte skulle ha gjort det..:)

Bara två arbetsdagar kvar nu också. Kommer såklart sakna de jag har jobbat med även om det monotona arbetet inte kommer vara lika saknat.

Jag vill ju bara komma igång med exjobbet och bli färdig och få ut mina två examen å få jobb å börja tjäna pengar nu. Också ett riktigt snyggt hem, en snygg bil och en helt underbar pojkvän på det så är jag nöjd sen...;)

Haha, gå och sova kanske, för som det märks är jag ganska trött..:) Men ni får ha det så bra å sov gott på er!

Fräsch i håret igen..

Så var jag lite fräschare i håret igen då. Var verkligen dags för ett besök hos frissan för länge sen egentligen. Men nu är färgen förbättrad och det slitna bortkapad.. Grymt skönt..:)

Var på gymet igår också, blev en omgång för rygg och biceps.. Skönt skönt... Sedan fick jag för mig att köra benpress eftersom jag inte har gjort det i sommar, klarade fortfarande samma vikter som i våras i alla fall så det var också riktigt skönt...:) Skön träningsvärk idag iaf..

Imorrn blir det jobba på dagen också funderar jag på sommargympa på kvällen. Är ju sista gången för i sommar och även min sista onsdag i Bollnäs så måste ju passa på att ta ut sig ritkigt ordentligt då..:)

Sedan borde jag ta tag i packandet av mina kläder också för TIDIGT på söndagmorgon ska jag bege mig och då måste jag ju ha packat allt. Med tanke på att jag har en massa annat för mig den här veckan också och vill hinna träffa en massa folk innan jag åker så är det ju kanske bra att börja ta itu med det. Men men, varför göra något idag som jag kan skjuta på till imorgon..;)

Mindre än en vecka kvar..

Nu är det mindre än en vecka kvar, ska bli så himla roligt att få flytta ner och prova något nytt..:) Har packat en hel del i helgen i alla fall. Så nu är det "bara" kläder och skor kvar att packa.

Igår var jag och fikade med Carro på stan. Lika trevligt som alltid att träffas. Jag åt nog världens godaste bulle också, vitkigt..;) Sedan gick vi runt i lite affärer också så då blev lite skoshoppande. För man kan ju aldrig äga för många skor..;) Satt och läste Pernilla Wahlgrens blogg tidigare och en sak är säker: hennes garderob vill jag ha. Hon har helt klar fler skor än vad jag har i alla fall.

Var ute och sprang med Sara idag igen också. Blev 8.5km, riktigt skönt. Sedan att vi tappade bort vägen och kom ut på fel ställe var en annan femma..:)

Nu är det i alla fall jobba, träna och packa klart som gäller resten av veckan. Nu ska jag se lite på film innan det är dags att gå och sova. Kram på er!

Trött, tröttare, Anki

Så känns det just nu. Jag vet att det är fredag men jag tänker nog gå och lägga mig och sova snart i alla fall. Så grymt trött, börjar kännas att jag har varit uppe klockan 5 på morgonen hela veckan. Sedan är mamma och pappa i fjällen i helgen också så vad passar då bättre än att låna mammas säng?! Helt underbart skön den nu när jag vant mig vid min hårda 90-säng...:)

Igår var jag och Sara ut och sprang igen, kändes riktigt bra så nu längtar jag efter nästa runda. Idag jobbade jag till halv tre sedan tog jag mig till gymet där det blev bröst och triceps som fick sig en omgång. Kommer nog att ha en rejäl träningsvärk imorgon, skönt..:)

Imorgon blir det fika med Carro som är i Bollnäs i helgen. Ska bli riktigt kul å träffa dig igen gumman. På tok för länge sedan som vanligt. Okej vi kanske har träffats mer i sommar än vad vi brukar göra på vinterhalvåret, men iaf..;)

Fick min nya kaffebryggare och min vattenkokare idag också. Mixern fanns tydligen inte inne på lager men skulle komma in om drygt en vecka. Jag behöver den i alla fall inte innan eftersom mamma å pappa får  ta med den i flyttlasset. Appråpå flyttlasset så börjar det ju att dra ihop sig, bara en vecka kvar nu. Ska bli hur roligt som helst att få komma till en ny stad, lära känna nytt folk och göra examensarbetet åt Volvo. Jag tror och hoppas att det kan bli riktigt intressant i alla fall. Sedan kan jag ju inte förneka att jag längtar efter allt skoj jag vill göra där nere heller. Shopping i Göteborg är ju ett måste såklart. Likaså Borås djurpark för att se elefantungen som föddes härromdagen. Sedan måste ju hela Trollhättan utforskas också, både fallen och affärerna. Jag skulle ju inte ha något emot att åka över till Köpenhamn heller. Finns ju väldigt många städer däromkring som jag skulle vilja besöka. Blir väl förmodligen för mycket jag vill göra och inte tillräckligt med tid men så mycket som möjligt ska hinnas med i alla fall..:)

Nu får det nog bli sängen så kanske jag orkar kliva upp lite tidigare imorrn och börja röjja bland flyttkartongerna istället..:)

Fortsatt duktig..

Träningen har fortsatt att rulla på bra så nu hoppas jag att jag får tillgång och tid till att besöka gymet i Trollhättan redan första veckan så att jag inte kommer av mig då..:) Idag var det sommargympa som gällde, mina muskler är verkligen inte van vid övningar som kräver uthållighet så det är nog bra för mig att gå på det några gånger.

Igår blev det dock en vilodag eftersom pappa fyllde år. Farmor var här och åt tårta på kvällen när gymet var öppet så då hann jag inte med det. Plockade ett par liter hallon efter jobbet igår i alla fall också kokade jag sylt av dem, så det blev i alla fall sex byttor. Fixade det sista med saften också, så det blev tre flaskor svartvinbärssaft. Riktigt tantvarning på mig igen alltså..;) Nu var frågan bara om jag ska orka mig på att plocka lingon och blåbär också?! Och om jag har tid att göra det innan flytten, sånt som märks..

Imorrn ska jag verkligen ta mig i kragen och beställa kläderna som jag har tänkt köpa, orkar inte fixa det nu. Sedan har jag och Sara bestämt att vi ska ut och springa imorrn igen också. Inte med ormar den här gången hoppas jag dock..:)

Men nu ska jag nog snart röra mig mot sängen, kokade saft enda fram till 23 igårkväll så somna inte förrän vid 00 å skulle upp 5. Lite för dåligt med sömn när jag är igång såhär med träningen, för det är ju när kroppen vilar som den bygger som bäst..;)

Massa energi..

Jag har äntligen kommit igång med träningen igen, och nog ger det utdelning allt..i form av en massa ny energi.. Förra veckan var jag och Sara ut och sprang tre kvällar, jag var på sommargympan också körde jag styrka på gymet. Sprang hem från sommargympan med syster också. Klantig som jag är började jag med att slira omkull i lösgruset och skrapa upp hela smalbenet så jag fortfarande är fint blågul med nyanser av röda sårskorpor... Men men, lite farligt måste jag ju få leva ibland också..;)

I helgen har jag utnyttjat all energi jag fick till att plocka krusbär och göra krusbärskräm. Jag bakade krämbullar som både mamma, pappa och syster tyckte var goda som tur var. Sedan igår fick jag ett ryck och ville göra svartvinbärssaft så jag plockade av i stort sett hela busken. Så just nu står mina bär och drar sig i vatten och citronsyra så blir det förhoppningsvis några flaskor saft av det imorgon..:) När jag ändå är i farten skulle jag alldeles ha velat göra lite egen blåbärssylt och lingonsylt också. Så får nog bli det med om jag orkar iväg och plocka lite bär någon dag efter jobbet..:) Allra helst vill jag ju ha hemmagjord hallonsylt men frågan var vart man hittar hallonen?! Kanske ska ta sig en sväng efter jobbet imorrn och se om jag får ihop lite. Jag och Sara sprang ju faktiskt förbi lite hallon ikväll när vi var ute och sprang. Igår gjorde jag äppelkaka också. Så min helg är det väl äkta tantvarning på kanske..haha...

Nu har jag precis beställt en ny mixer, kaffebryggare och en vattenkokare. Matchande och fina är de också..:) Borde egentligen knåpa ihop min klädbeställning också, kanske hinns med imorgon..

Nu ska jag gå och sova i alla fall, om jag ska orka upp imorgon. Pappa fyller ju år så måste ju upp lite extra tidigt för att koka kaffe till honom.

Ni får ha det så bra så återkommer jag med mina bärhistorier förhoppningsvis..;)

En helg i Linköping..

Den här helgen spenderades i Linköping då, hur trevligt som helst som vanligt med det gänget..:)

Slutade lite tidigare från jobbet i fredags och tog tåget vid 14 från Bollnäs. Gick direkt till Linköping så då tänkte jag sova middag på tåget för jag var så trött. Tji fick jag dock, även om jag var väldigt trött efter att ha klivit upp halv fem lyckades jag ändå inte somna en enda liten stund. Läste nästan en hel bok istället.

Var framme i Linköping vid 19 då åkte vi hem till Kim där han, jag och Johan tog ett par öl på balkongen innan vi gick in till stan och åt mat. Plankstek och öl, gott gott..:) Efter att ha ätit fortsatte vi till Sara och de andra som satt vid den konstgjorda stranden som fanns i utkanten av stan. Också blev det lite förfestande i Saras lägenhet innan vi drog in till en nattklubb i stan. Där var vi inte speciellt länge, hann med en öl och lite dansande sedan blev det mat till de hungriga innan vi promenerade hem för att sova.

På lördagen träffade jag och Kim Jennie för en fika inne i stan. Alltid lika trevligt att träffas och uppdateras lite om vad som händer. Jennie är ju typ den enda jag håller kontakten med från Natur så det gör ju att det är lite extra trevligt att träffas jämt..:) Efter att ha fikat så åkte vi hem en sväng innan vi åkte för att hämta Ann på stationen. Drack lite rosévin innan vi tillsammans med Johan, Peter och Max begav oss mot Sara för att lämna lite saker och sedan till en restaurang i stan där det blev "Black and white" middag.

Sedan fortsatte kvällen med "Black and white"fest på nattklubben som Sara och hennes kompis hade hyrt. Riktigt trevlig med roliga lekar, goda drinkar och riktigt trevligt sällskap. Kvällen avslutades med kebabtallrik innan det var dags att gå hem och sova (lite väl tidigt egentligen men funkade det med).

För att sammanfatta helgen så var det en grymt trevlig helg i alla fall. Nu är det jobba som gäller den här veckan och två veckor till sedan går flytten till Trollhättan efter det.

Lite bilder från helgen då:


"Black and white"middag med (fr. v.) Peter, Kim, Max, Ann och Johan...


Ann, Kim och jag utanför nattklubben...


Sara, en av kvällens värdinnor..:)

RSS 2.0