Helgens aktiviteter och fynd

I lördags var hjälptes vi då åt allihopa att städa ur ladan. Kan lova att det var hur dammigt som helst. Jag kände av allergiska besvär i halsen som bara den och även under dagen. Detta trots en tredubbel dos av allergitabletter. Jag fick till och med eksem vid handlederna och armvecken. Det ska tilläggas att jag aldrig har haft eksem i hela mitt liv. Ett starkt tecken på att det nog fanns en hel del smuts på alla saker vi kastade. Nu är det iaf riktigt rent och fint där..:)

Mitt fynd som jag nämnde i lördagskväll var en blomhylla som jag tyckte var riktigt fin. Eller har potential till att kunna bli fin iaf...:) När jag hittade den så bestod den av ett lager smuts och var lite ostabil. Tvättade dock den igår så nu är den iaf ren. Måste sätta ett par pinnar på baksidan för att stabilisera upp den också skrapa och måla den så kan jag ha massa fina blommor på den efter det. Bild kommer när den är iordninggjord..:) Blev kvar och höll på med ladan hela dagen så när vi kom hem var det ingen som orkade laga mat så åkte och köpte pizza istället. Var riktigt skönt att komma hem och duscha iaf. Vattnet som rann av mig var inte genomskinligt utan snarare grå-brunt till en början. Med andra ord var jag själv också ganska smutsig...haha... Blev en lugn kväll framför tv'en och gick och lade mig tidigt.

På söndagen klev jag upp och åkte upp till huset med mamma och pappa. De skulle städa och jag satt igång med krattningen som jag hade tagit på mig. Hann med ungefär hälften igår iaf. Vid lunchtid efter 3.5 timmes konstant krattning var jag trött i armarna och hungrig så då gav jag upp och åkte hem med mamma och pappa och åt lunch istället. Blev pastasallad ute i solen. Det kallar jag för sommarkänsla. Var ju bara för skönt ute, riktigt sommarväder..:)

Efter lunchen fick jag ett ryck och tog fram alla trädgårdsmöbler och tvättade av dem. Detta insåg jag innebar 5 bord också massa stolar till varje bord. Så blev en hel del tvättande men nu är det klart iaf. Tog även ut lite blomkrukor så nu är det bara lite blommor som ska planteras så är det sommar på riktigt sedan...

När jag var klar ute så närmade sig klockan 16 och jag kände att det fick räcka med utesysslor för dagen. Därför gick jag in och dammtorkade och pustade alla speglar på nedervåningen. Pausade och åt middag innan jag dammsög och torkade golven. Så nu är det rent och fint inne också...:) Efter det blev det snabbt iväg för att cykla med Sara och när jag kom hem åt jag lite. duschade och slappade framför tv'en innan jag somnade.

Appråpå sommarvärmen så är det ju helt  underbart ute nu. Börjar få lite färg också. Inte så jättekonstigt med tanke på att jag varit ute och krattat en hel del kanske..:) Vitsipporna blommor för fullt överallt och träden börjar slå ut. Känns så grymt skönt när allting börjar skifta i grönt. Nu är inte sommaren långt borta..:) Idag är det mulet men är ändå 22 grader varmt ute. Har sovit med fönstret öppet de två senaste nätterna och det blir ju så mycket skönare luft i sovrummet då också...:)

Kommentarer
Postat av: Spessartin

Vad spännande med den där blomhyllan, gissa om jag är nyfiken på att få se den!

2009-04-27 @ 20:36:30
URL: http://spessartin.blogg.se/
Postat av: Spessartin

Physalis kan man antingen så själv från frukten man köper i affären, eller köpa uppdrivna plantor. Bara att plantera i stor kruka och vattna och gödsla, sen kommer det goda physalisfrukter kan jag lova!

2009-04-27 @ 21:04:06
URL: http://spessartin.blogg.se/
Postat av: Spessartin

Särskrivningar är hemska, eftersom det är så himla lätt att säga ordet man vill skriva högt för sig själv och faktiskt lyssna på hur det låter om man är osäker.



En extra lång semester skulle sitta fint onekligen, jag hoppas att chefen godkänner att jag tar ut allt på en och samma gång bara.

2009-04-27 @ 21:06:03
URL: http://spessartin.blogg.se/
Postat av: Sara K

Glömde säga det, men guuuuud va fint du hade gjort hos farmor. Inte ett löv kvar juh. :)

2009-04-28 @ 21:07:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0