Kampen som till slut tog slut...

Jag har sedan en tid tillbaka följt en blogg som berört mig väldigt mycket:
http://mittlivsabina74.blogspot.com/

Att försöka förstå någon annans kamp, smärta eller sorg är ofta helt omöjligt men bloggen har som sagt verkligen berört mig...

Kommentarer
Postat av: Spessartin

När jag är riktigt trött kan jag säga de mest konstiga saker och få ihop resonemang som är helt ologiska. Jag skall försöka komma ihåg nästa gång jag får ur mig nåt sånt!

2009-03-31 @ 22:02:38
URL: http://spessartin.blogg.se/
Postat av: Spessartin

Ja, nog är religion ett sätt för människan att på något sätt svära sig fri eller för att ta makt över andra. Detta är verkligen ett ämne jag tycker så otroligt mycket i och jag tycker det är väldigt intressant. Tänk bara på vad som hände med kvinnans ställning när landet kristnades! Från att ha burit grådens nycklar och haft ett grymt ansvar så blev hon ingenting värd alls... hemskt! Hua, det finns många såna där grejjer jag kan reta upp mig riktigt mycket på kan jag säga. Religion är ett gift anser jag. Jag är så glad att jag har gått ur kyrkan och verkligen kan beteckna mig som icke troende.

2009-03-31 @ 22:10:12
URL: http://spessartin.blogg.se/
Postat av: Spessartin

Ja, att bo i hus ger en helt annan frihet, speciellt om man har långt till någon granne. När vi bodde i lägenheten hörde vi både grannarna ha sex, när de bråkade, när de spelade på tok för högt, fick in en massa cigarettrök från folk som rökte på balkongen nedanför så att vi inte kunde ha öppet vår balkongdörr. Dessutom, vad gör man med all fritid i en lägenhet? Sitter och dumglor på tv? När man har hus finns ju alltid något att göra och pyssla med, eller bara sitta ute och njuta. Och att äga något, att ha friheten att göra vad man vill när man vill, det är stort. Vill vi dammsuga två på natten gör vi det, vill vi grilla så att det ryker massor gör vi det, och framför allt - vi kan ha en katt som får gå ut!

2009-03-31 @ 22:22:30
URL: http://spessartin.blogg.se/
Postat av: Spessartin

Självklart är det mest svaga människor som behöver en religion eftersom de inte klarar av att stå upp själva, det är jag helt övertygad om! Är man trygg i sig själv och stark, så behöver man ingen religion.

2009-03-31 @ 22:30:05
URL: http://spessartin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0