Recept på avokadosoppan
Här kommer det utlovade receptet på vegetarisk avokadosoppa med vegokaviar och créme fraiche:
Det blir enligt receptet 3-4 portioner och tar fem minuter att tillaga. För oss hade två satser varit lagomt till 4-5personer.
Det blir enligt receptet 3-4 portioner och tar fem minuter att tillaga. För oss hade två satser varit lagomt till 4-5personer.
2 stora mogna avokado
1 msk citronsaft
6 dl grönsaksbuljong, ev. ljummen
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 krm sambal oelek
örtsalt
4 msk créme fraiche el vegofraiche
3-4 msk cavia-art (veg. kaviar)
dill
Skala och ansa avokadon. Skär fruktköttet i mindre bitar.
Mixa avokado och citronsaft med mixerstav. Tillsätt buljongen och fortsätt att mixa soppan. Smaka av med vitlök och kryddor. Tillsätt ev. mer citronsaft.
Lägg i en klick créme fraiche och toppa med kaviar och en dillvippa.
1 msk citronsaft
6 dl grönsaksbuljong, ev. ljummen
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 krm sambal oelek
örtsalt
4 msk créme fraiche el vegofraiche
3-4 msk cavia-art (veg. kaviar)
dill
Skala och ansa avokadon. Skär fruktköttet i mindre bitar.
Mixa avokado och citronsaft med mixerstav. Tillsätt buljongen och fortsätt att mixa soppan. Smaka av med vitlök och kryddor. Tillsätt ev. mer citronsaft.
Lägg i en klick créme fraiche och toppa med kaviar och en dillvippa.
Kommentarer
Postat av: Spessartin
HAr skrivit upp receptet... frågan är, skall soppan värmas på eller skall den serveras kall?
Trackback